Ta det lugnt i starten – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Annons

Ta det lugnt i starten

Måndag och back to school och rutiner och jag läser flöden och på bloggar hur folk varvar småångesten med att tagga till och peppa – överpeppa på nystarten och nya året. Jag tänker lite så här – ta det lugnt i starten.

Det är ett helt år framför oss och det är inte bråttom att rivstarta med alla rutiner, massor med jobb och AWs och allt vad det är. Det kommer ändå, så därför passar jag på att mjukstarta mig in i denna veckan lite försiktigt.

Rickard tog med Charles till förskolan och det var för honom som för de första både vuxna och barn tror jag. Kul att komma tillbaka och träffa alla kompisar men också en liten känsla av att det är ovant och motigt att bryta de nya rutinerna med pyjamas till 11 och familjemys. Men han älskar förskolan så det brukar snabbt bli att han blir tjurig när jag kommer och hämtar, haha.

August fyllde 6 månader igår, ett helt halvår är denna lilla charmören nu och jag klurar på hur jag ska lägga upp vårens mammaledighet. För jag trodde först jag skulle köra på likadant som i höstas – som faktiskt gick riktigt bra – men sen insåg jag att mycket har förändrats och att jag måste lära om. Min vän Louise har börjat jobba så alla dagar och eftermiddagar med henna försvinner, hon är inte heller min peppkompis jag kan skratta med på bootcamp vilket gör att träningen en måndag 9:15 känns helt plötsligt tyngre. Och så har jag ett större barn som vill mer än tidigare. Han börjar äta. Börjar leka. Sitta. Och jag vill vara närvarande och njuta av allt, så jag måste styra jobbet till fokuserade tider och att bara göra det på torsdagar funkar inte så här krävs en ny plan. Jag har pausat lite projekt och försöker styra ner allt som går. Få men stora projekt är fokus 2019.

Men hur jag löser allt det där ska jag inte komma på idag. För jag ska fortsätta starta året lugnt. Jag ska testa mig fram.

Och så här såg jag ut igår när jag hade tagit årets första dopp i havet! Januridoppet var kallt men med strålande sol och bara lite vind. Magiskt med andra ord.

Direkt efter, brrr. Snabba foton sen kläder och mössa på!

Så. Nu har jag och August ätit gröt och myst med tända ljus och nu ska vi faktiskt åka iväg på den där morgonträningen. Men jag ska inte ta i för kung och fosterland utan vara glad att jag tog mig dit och genomföra mjukt. Mer behövs inte.

Var snäll mot dig idag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons