Johanna Kajson

Byter ni julklapp vuxna emellan?

Innehåller annonslänkar

 

Det pratar mycket om hållbara julklappar, eller att man kanske inte ska ge julklappar alls eller som att årets julklapp blev det återvunna plagget – helt perfekt ju. Och med tanke på hur nöjd min syster låter över sin julklapp till mig så gissar jag starkt att hon plockat något jag länge varit avundsjuk på i hennes garderob och packat in till mig som årets julklapp. Jag hoppas på den silvriga paljettklänningen som är som en tröja, haha… Nej, men min mamma fick ett par blå sammetsbyxor av mig i adventspresent så visst är årets julklapp briljant! Vi ger fortfarande till varandra i min familj vilket vi tycker är mysigt men självklart ger vi inte bara för att konsumera utan med tanke, kärlek och omtanke om vad som kan tänkas behövas just nu… I Rickards familj lottar vi vem man ska ge och har ett tak på 500kr så alla vuxna ger bara till en person och får av någon annan för vi är så många men det är också mysigt. Till barnen har vi också sagt bara en julklapp och max 300kr, känns bra.

Och på julaftonsmorgon brukar vi spela julklappsspelet och i år kör vi att man ska ta något hemma istället för att köpa en massa så återvunnet från hemma och jag tycker det är SÅ SMART – jag vet redan vad jag ska lägga i och jag kan lova att den som får det paketet kommer bli jätteglad. Känns bättre än att hetsköpa något på en lågspriskedja dagen innan i panik.

 

Hur gör ni med julklappar? Är ni som jag som älskar att ge och gärna tänker ut och trixa med julklappar (och ja, jag älskar att få också!! Vi brukar byta våra julklappar när barnen har somnat på julafton och det är en mysig stund tillsammans vid brasan…)  eller tycker ni det är en stress så ni skippar det?

 

Jag har ju önskat mig collagetröja eller stickade tröjor i julklapp för jag lever i min beige som börjar bli noppig som jag haft hela hösten, såg att Afound körde kampanj nu – du kanske har en syster eller mamma som du ska spana in julklappar till?

 

70% på några klassiker som kommer hålla länge – så mycket fint.

 

Jag har spanat en hel del inne på Afound faktiskt och köpte julklappar till både Rickard och min secret santa där.  Herravdelningen är riktigt bra, tips, tips.

Och till er som ska ge till mindre barn och bebisar så såg jag dessa tre briljanta julklappar:

 

Den söta mattan har jag spanat på innan, såå fin och sen är ju Eloides filtar alltid magiska i bebispresent eller den där handduken…. Hrmmm… Föddes ju en ny liten bebis till vårt lilla gäng igår så filten får nog bli en liten välkommentillvärlden present tror jag.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  I år ska vi vuxna inte ge julklappar, istället lägger vi extra mycket energi på att fixa med mat, dryck och godis. Känns jätteskönt att slippa tänka på julklappar och istället få lägga tid och pengar på att göra roligt julgodis och tänka ut lite nya gröna julbords-recept som vi alla kan ha glädje av. De gemensamma måltiderna är ju trots allt, i alla fall enligt mig, en av julens viktigaste höjdpunkter!

 2. T

  Vi ger Max en julklapp var oss vuxna emellan men har ingen minsta eller maxgräns. Till barnen ger vi till våra egna men inte till syskonbarn osv, Familjerna växer och det hade varit helt ohållbart att ge till alla… Och jag är en av dem som HATAR julklappspelet! Det känns som att det bara är massa onödiga saker för en billig peng som lika gärna hade kunnat ligga kvar i butiken. Sedan några år har jag skippat att vara med när resten av familjen spelar. Då tar jag hand om barnen och fixar i köket osv. Känns bra för mig!

 3. Ji

  Julklappar till barnen och julklappsspelet till oss vuxna, med paket för ca 50 kr. Jag brukar köpa nåt ätbart (gärna lokalt), typ knäcke, kul pasta, te eller lite finare salt/peppar. Passar mig jättebra att inte behöva klura ut presenter 🙂 Himla kul att höra hur andra gör!

 4. Cassandra

  Tycker egentligen om att köpa julklappar och tänka ut vad man ska ge. Men vi har slutat gr julklappar oss vuxna emellan sedan ettors år tillbaka. Vi kör ist julklappsspelet både hos mamma, pappa och svärisarna. Barnen får julklappar som vanligt 🙂 även om jag i bland saknar julklappar är det ändå mest skönt att slippa stressen kring det. Både att hinna köpa och ha råd att köpa. Känns skönt att det är klimatsmart också.