Johanna Kajson

Att bada i havet året runt

Så kom dagen när vi skulle köpa en julgran och som vanligt har man den där uuuurmyyysiga bilden av hur man går runt och väljer bland alla granarna tillsammans med barnen och liksom hittar den där perfekta som är tjock nertill och bara känns SÅ rätt så hela familjen klappar händerna och hoppar jämfota av glädje…. Men barn har inte tålamod till det, de vill ha den första eller andra man tittar på, haha. Sen är det inte mer med det.

 

 

Så för att det skulle kännas mysigt så raderade jag min tjocka lilla gran jag ville hitta i huvudet och fokuserade istället på att det skulle vara en mysig upplevelse och så blev det en annorlunda gran istället. En superfin gran men helt annorlunda än vad vi brukar väljer och det passar väl BRILJANT med årets tema på Musikhjälpen ”Alla har rätt att funka olika”. – har ni sett och har ni skänkt pengar? Jag har skänkt till flera olika insamlingsbössor och önskat låtar och jag skulle vilja uppmana er att gå in och önska en låt eller så kan ni tävla i en massa roliga tävlingar här eller stötta någon bössa som ligger er varmt om hjärtat. Jag har t ex skänkt till Maja och Sannas bössa där man tävlar om biljetter till deras livepodd på LIvet på läktaren, kul ju! In och skänk, tävla eller önska låt – lova mig det!

 

Hur som, efter inköp av granen lagade jag lunch och sen mötte vi upp Louise och Kristian med kids (”grannarna”) för att promenera ner till havet och ta månadens dopp. Vi tre har ju lovat varandra ett dopp i havet varje månad året runt (Rickard tycker vi är galna och är inte med men det passar oss bra för då passar han barnen, haha) och nu var det alltså dags för Decemberdoppet.

 

 

Och det blev av – kolla hur jag skriker på min instastories, haha. Men det gick och nu laddar vi för januaridoppet…. Kanske blir det 1 januari för att kickstarta året?

 

 

Efteråt hade vi med oss glögg och varm choklad och pepparkakor och fikade på stranden, ett riktigt minne för livet och vi var såå lyckliga när vi promenerade hemåt igen. Vinterbada är ju grejen för lyckan alltså! WOW!

 

Sen ägnade vi eftermiddagen åt att klä granen och mysa runt här hemma men mer om det imorgon.

 

Så – in och stötta Musikhjälpen nu med er!

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. T

    Wow så härligt! Der är en sån endorfinkick att vinterbada. Och härligt att kunna njuta av havet året runt och inte bara de flyktiga sommarmånaderna.