Ett beslut jag är extremt stolt över – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Ett beslut jag är extremt stolt över

 

 

Lucka nummer 12: ” Ett beslut jag är extremt stolt över”

 

 

Foto bästa Alicia Swedenborg från när Charles låg i magen…

 

De största besluten i livet och dem som jag är mest stolt över är absolut när vi bestämde oss för att försöka bli gravida eftersom det är något vi fått pusha oss till båda gångerna då båda egentligen tyckte det kändes mer läskigt och jobbigt än kul och pirrigt. Så att vi ÄNDÅ tog det kloka beslutet att börja kampen är jag så himla stolt över. I detta inlägget där vi berättade att vi var gravida efter kämpande med ofrivillg barnlöshet, IVF osv så kan du mer om varför läkarna fick oss att börja 4-5 år tidigare än vi tänkt med att försöka få barn….

 

Bästa fotografen Lisa Wikstrand kom hem till oss och tog nya familjebilder när August var nyfödd – sååå himla glad för dessa bilderna…. (Sen åkte jag in till akuten med infektion i kroppen den natten ,ahhhh ajajajaj men det gick ju bra det med)

 

Jag var helt ärligt livrädd för att börja försöka skaffa barn. Vi var mitt i karriären, bodde i Stockholm och levde life. Hade precis gift oss och vi reste massor och för mig där och då tänkte jag att FAMILJ vill vi ha någon gång men att vara gravid, ha en bebis och vara mammaledig och sen pussla med hämtning och lämning och allt vad familjepussel heter…. DET kändes som slutet på livet i min hjärna.  (Vet att Maja skriver mycket om det i sin blogg nu när hon är gravid med första barnet och jag minns de där rädslorna så himla tydligt….. Någon mer som känner igen sig?)  Få människor berättade hur KUL det är med barn och att man faktiskt kan göra som man vill med sitt liv. Man kan t ex fortsätta resa om man vill det (och nu pratar vi inte om miljöfrågan i det hela utan känslan där och då om ni förstår vad jag menar?) 

 

Foto Linda-Pauline

 

Vem kunde tro att man skulle kännas sig som en superhjältinna varje dag när man har barn? Vem kunde tro att man skulle skratta så sjukt mycket med barn? Vem kunde tro att om man själv känner sig som ett barn och har sitt barnasinne kvar så är det ÄNNU roligare att upptäcka världen tillsammans med sina barn? Att få spela spel eller rita eller pyssla eller ligga i ett tält och läsa en bok på en kudde eller se glädjen i en isglass en sketen tisdag eller titta på film under en filt i soffan eller krypa ner och lägga sig bredvid en varm, gosig liten kropp som kryper närma dig och kramar dig hårt för du är den viktigaste personen i dennes liv…. Allt det där tänkte jag inte på – jag såg:

  1. En familj med typ en 10 åring och en 7 åring som jag och Rickard hängde med
  2. Bara allt jobbigt och allt man var tvungen att offra med en graviditet och småbarnstid

 

MEN att umgås med en treåring är ju magiskt, herregud vad fantastisk världen är genom deras ögon. Och visst är “familjepusslet” tufft och man lider av sömnbrist och man tappar bort sig själv lite då och då men det är ingenting jämfört med all magi man får in i sitt liv. Jag är en bättre människa sedan jag fick barn. Jag mår bättre – tusen gånger bättre – sedan jag fick barn. Jag har lärt känna mig själv bättre, mina barn lär mig saker om mig själv varje dag och Lisa sa så klokt att sönerna har kommit att laga små bitar av en själv vilket jag tänker ofta på. Herregud vad jag lagat hål i mig sedan Charles föddes…. Så fin tanke.

 

Foto Linda-Pauline

 

Så därför är jag så stolt att vi vågade ta det där beslutet att börja försöka båda gångerna för idag är vi vårt lilla team och vår familj och livet är komplett.

 

Detta är den del av Kajsons julkalender – vill du också vara med så kika in här.

 

 

 

Vill du läsa fler luckor i Kajson julkalender? Spana in bloggarna som är med….

https://www.englasshowroom.com/

https://angelicarenhuvud.vimedbarn.se/

https://blogg.loppi.se/theresewickman/

https://cassandra.metromode.se/

https://blogg.loppi.se/workforit/

https://nouw.com/3bloggarien

https://familjenoe.wordpress.com

https://emmakarinrehnman.se/blogg/

https://deckres.wordpress.com/

https://jennifersandstrom.se/

https://innehosina.com/

https://hedvigs.se/

http://madeleinebjoerk.modette.se/

https://nouw.com/3bloggarien

https://www.saramadeleine.se/

https://nouw.com/sweetwords

https://blogg.alltforforaldrar.se/mammamy/

https://kamillaskamera.com/

https://nouw.com/ettriktliv

https://lindasofieolsson.se/

http://www.frugan-e.se/

https://funkisistan.wordpress.com/

http://www.elisamatild

https://nouw.com/Mashiara

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Så fint skrivet! Har själv 2 söner, äldsta lika gammal som Charles och sen en 18 månaders. Och oj vad jag hade glömt bort hur roliga de börjar bli i den åldern och sen blir det ju bara bättre. Älskar 3 åringar och alla deras frågor och funderingar ♥️