Bubbel och löjrom en måndag – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Bubbel och löjrom en måndag

TACK, TACK, TACK för att jag hade sån tur att jag hittade helt fantastiska vänner när vi flyttade till Skåne och Höllviken och  TACK för att jag hittade dem när vi  skolade in Charles  på hans förskola och ja vad fasiken man säga – tack för att de vi dessutom lyckades  tajma att bli gravida med syskonen under samma år så vi nu kan ha våra mammalediga måndagar. Och tack till mig som kom på mammalediga måndagar och våra luncher, hurra!

 

 

Idag hade vi gått hela varvet runt och det var min tur att bjuda in igen och eftersom vi kom hem sent igårkväll från Småland så försökte jag tänkte ut något snabbt och lätt som jag bara kunde handla och tjoffa ihop imorse och eftersom en av tjejerna är veg men äter fisk och skaldjur så fick det bli toast skagen med löjrom. TJOFF sa det bara, smart knep om någon annan inte har så mycke tid men vill få en lite lyxigare känsla på det man bjuder på – jag toppade med bubbel och lite nobel/juldukning.

 

 

Jag la till lite avokad och körsbärstomater också och såklart rotade jag fram något gott från välsignelsen i frysen till kaffet efteråt också men mest glada var vi ändå för att vi hade synkat så nästan alla bebisar sov i vagnarna ute så vi kunde babbla och bubbla massor, herregud så kul vi alltid har när vi ses.

 

 

 

Och ja…. När alla hade skyndat till hämtningen såg det mer ut så här:

 

 

Nu blir det nobelkväll här i soffan, åh så vackra klänningar och smycken alla har!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Alkohol på en måndag igen.. Till lunch.. Får du liksom aldrig nog? Att komma påverkad av alkohol till förskolan för att hämta sitt barn. Inget jag skulle vilja göra.

  1. Malin

   Men då ska du slippa det Anna! Inte ska nån tvinga dig att dricka lite bubbel och ha en härlig måndag innan hämtning på föris inte, promise!!! Tvivlar på att Johanna vinglar in och hämtar sin son liksom 😉

   1. johannakajson
    johannakajson

    Hahaha, nej herregud. Jag tror jag glömmer att folk har så olika förhållande till alkohol och att för vissa är det lika med någon slags fylla eller att man ska vara påverkad. Vissa kanske inte kan dricka bara ett glas utan att om man dricker så måste man dricka massor?? Fattar liksom inte problemet men jag är som sagt aldrig påverkad, tål nog iofs mer än gemene-mamman och jag har aldrig haft alloholproblem hos någon i min närhet. Det har aldrig under hela mitt liv, uppväxt eller i mitt umgänge att någon tog eller tar ett glas för mycket eller så – men har man haft det så och kanske det är ens enda verklighet kring ”ett glas bubbel” så kanske man har svårt att tro på/förstå att andra kan njuta av ett glas och sen är det inte mer med det, hrmm

    1. Anna

     Inte så troligt att någon blir vinglig eller har dåliga erfarenheter av ett glas bubbel. Jag tänker mer bara på att det är oansvarigt att dricka alkohol (även lite) när man är ensam med barnen. Tänk om något händer och du behöver åka till sjukhus till exempel. Pinsamt att inte kunna köra dit en måndag em för att du är påverkad. Det här glaset var ju liksom inte det enda du dricker på en vecka. Om man tål alldeles för mycket alkohol kanske det snarare pekar på att du har ett problem? att din kropp är för van vid alkohol.. Just a thougt!

     1. johannakajson
      johannakajson

      Jag var till och med körduglig så inte ens där har du rätt Anna. Jag har alltid tålt mycket och aldrig i hela mitt liv blivit så full så någon behövt ta hand om mig, hör och häpna. Inte ens i när jag var ung drack jag för fylla, så man är nog som sagt olika kring det där och återigen tror jag nog att problemet ligger hos dig och inte hos mig. Jag drack ett glas skumpa och du verkar vara den enda som tycker det är ett problem (tror det är rätt vanligt att man tar ett glas vin på både fredagen och lördagen. Men du verkar tro att man böljar i sig bara för att man skriver att man ska dricka vin till idol?). Vad säga om att du sköter ditt och jag sköter mitt kring alkohol i fortsättningen, för vi verkar ju aldrig komma någonstans kring dina syrliga kommentarer?

  2. Rebecka

   Men snälla Anna gumman bara för att Johanna vill sippa lite skumpa en grå måndag så måste inte du det! OM Du är så känslig för lite alkohol så bör DU såklart inte dricka någon alkohol. Gud varför döma andra så? Bara för att Johanna väljer att skriva vad hon gör om dagarna så ger det dig inte rätten att kasta skit..herreGUD slipper gärna bitterfittor som dig såhär inför Jul! HAREBRA HEJDÅ! Och Heja dig Johanna! Är 100% säker på att ditt omdöme är toppen :))

  3. Rebecka

   Men snälla Anna gumman bara för att Johanna vill sippa lite skumpa en grå måndag så måste inte du det! OM Du är så känslig för lite alkohol så bör DU såklart inte dricka någon alkohol. Gud varför döma andra så? Bara för att Johanna väljer att skriva vad hon gör om dagarna så ger det dig inte rätten att kasta skit..herreGUD slipper gärna bitterfittor som dig såhär inför Jul! HAREBRA HEJDÅ! Och Heja dig Johanna! Är 100% säker på att ditt omdöme är toppen :))

  4. Rebecka

   Men snälla Anna gumman bara för att Johanna vill sippa lite skumpa en grå måndag så måste inte du det! OM Du är så känslig för lite alkohol så bör DU såklart inte dricka någon alkohol. Gud varför döma andra så? Bara för att Johanna väljer att skriva vad hon gör om dagarna så ger det dig inte rätten att kasta skit..herreGUD slipper gärna bitterfi**or som dig såhär inför Jul! HAREBRA HEJDÅ! Och Heja dig Johanna! Är 100% säker på att ditt omdöme är toppen :))

  5. johannakajson
   johannakajson

   Anna – vem sa något om att vara påverkad? Vi drack ett glas bubbel, thats it. Inte det minsta påverkad, men det där är kanske olika tänker jag? Jag är aldrig påverkad – du dricker nog vin eller alkohol på ett annat sätt än jag låter det som?