Var snällvisk i December – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Var snällvisk i December

December är för många en stressig månad som inte alls känns sådär julmysig och härlig som man har förväntningarna på att den ska vara… Man tror att hela december kommer vara ett enda lugnt, mysigt, fluffigt baka-fika-pyssla-häng men istället så känner många en liten stressig känsla och en känsla av ett litetlitet misslyckande precis varje dag. För att man inte njöt sådär som man skulle eller för att barnen grät när man skulle pyssla eller för att man inte hunnit köpa julklapparna eller för att man har köpt en massa fina julklappar men känner att det kanske var fel pga miljöfrågan eller för att man fortfarande inte hunnit varken baka eller pyssla och man undrar om barnen tycker man är världens sämsta förälder för det… Man sätter för stor press på sig själv och december helt enkelt och det är ju VÄRDELÖST när det vi behöver som mest nu i mörkret är just lugn och ro och mys.

 

 

Jag är ju rätt bra på att julmysa i december och jag ser lyckan i att bara tända adventsstjärnan varje dag – bara den lilla grejen pirrar i min kropp och det räcker faktiskt. Så därför påminner jag mig varje morgon om att vara snällvisk och bara göra det som känns mysigt och rätt just idag. Som imorse. Tanken var att jag skulle iväg på bootcamp 9:15 men det kändes bara jobbigt och stressigt imorse och liksom flängigt för både mig och August så därför bokade jag av och så tog vi det lugnt länge hemma istället innan vi gick ut på en lugn liten promenad för att samla solstrålarnas ljus i ansiktet och andas in lite strand och hav.

 

 

Sen smsade jag med Louise som också skippade bootcamp och styrde upp ett hemmapass till oss med 6 omgångar tabata med styrketräning i vår trädgård. Så fick vi tränat och babblat en massa samtidigt. Och skrattat. Lite mer mysträning än bootcamp alltså men det var precis vad vi behövde idag!

 

 

Eftermiddagens pyssel blir att sätta nejlikor i EN apelsin. En enda – eller så blir det inget alls och det är också okej men jag tror jag och Charles kommer tycka det är ett mysigt litet pyssel för dagen…. Jag har handlat hem ingredienser till julgodis men har redan accepterat i hjärnan att det kanske inte blir något alls. Hellre se Pelle Svanslös julkalender hela eftermiddagen om det passar bättre, vi får se.

 

Jag är glad att jag fick till julkalendern till Charles iaf, även om jag nog köper en färdig typ legokalender nästa år men att se hans nyfikenhet varje morgon när han ska öppna en ny lucka och hans pirr och glädje över vad som är där i – stort som smått. Det är så hiiiimla mysigt!

 

Smålego har såklart ändå varit favoriten hitintills även om badfärgen, glittertejpen, loppan och fruktstången också var uppskattad – imorgon blir det smålego igen och jag är pepp på när han ska få öppna den med skrubbvanten i för han har önskat sig en sån såååå länge, haha. 

 

Han ska få smaka tuggummi för första gången i livet en av dagarna, det blir spännande!!

 

Vad är ert bästa tips för att njuta och vara snällvisk i december?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vano

  Tänkvärt inlägg! Vi måste lära oss att slappna oss och våga ta saker som det kommer. Jag brukar fira i den mån jag känner, när jag är i extra julstämning så brukar jag bjuda hem nära på julmiddag.

 2. Linnéa

  Sånna här inlägg behövs verkligen nu i juletider… mammans stressigare tid på året f är att alla andra ska ha det bra?

  Jättefin kalender du fick till! Vad rolig 😁

 3. Josefin

  Vilket bra inlägg Johanna! Manne Forsberg (Pappapodden) har också uppmärksammat hur framförallt mammor nästan dukar under i december månad pga allt mys, fix och pyssel man tar ansvar för. Jag tänker också att om man har en fullspäckad vardag, vilket framförallt småbarnsföräldrar redan har, så går det inte (och man ska inte heller TRO att det är möjligt) att trycka in extra grejer/aktiviteter/fix utan att skippa eller plocka bort något annat. Det är sällan läge att försöka bli mer effektiv (för att hinna med mer) om man samtidigt vill hinna njuta och dygnet får ju inte heller fler timmar (snarare färre kanske, när det är så jäkla mörkt!). Du brukar skriva om Good Enough och nu kanske det är som allra viktigast att tänka så, och samtidigt ta på sig sina skygglappar mot sociala medier där man kan bli stressad/påverkad av hur mycket fix andra verkar hinna med. Det är såklart lättare sagt än gjort så därför är det så bra att du lyfter detta!