Johanna Kajson

Tips på julklappar i julkalendern

Innehåller annonslänkar

 

 

Men herregud vad många bra tips ni kom med som man kan fylla sina adventskalendrar/paketkalendrar med till sina barn!! Vissa tipsade om att köpa färdiga kalendrar som pixikalendern med små böcker eller chokladkalender eller legokalender osv och dem är ju också superbra för den som inte vill pyssla själv! Charles fick denna fina Alfonskalendern av sin mormor igår.

 

Men för er som vill pyssla ihop 24 paket att öppna inför jul så är här bästa tipsen från er läsare:

 

 • En lapp med något roligt som bara han får göra med mamma och pappa. Typ bygga världens största sandslott, gå på bio, äta på valfri restaurang, åka skridskor tex.

 

 • Vi har en minigran och 24 små julgranshängen inslagna också får barnen turas om att öppna och hänga upp på morgonen.

 

 

 •  En legogubbe varje dag eller duplo och kanske playmobil gubbar.

 

 • Handla second hand! Finns ofta massor av fina småsaker (bilar, figurer, lego) att köpa för liten peng. Bra både för miljön och plånboken!

 

 • Såpbubblor, slajm, klistermärken,en liten snurra som lyser i olika färger, nagellack, lypsyl, en pysselsax med ”taggar”, tatueringar, små legobyggsatser, reflex, plåster med figurer och så kommer det bli ett kinderägg på julafton

 

 • Det är en liten ring på varje datum och i den ringen hängde mamma alltid en godis inslagen i papper. Tror hon köpte typ en twistpåse och så fick jag en om dagen fram till julafton, då där alltid hängde en chokladtomte. Jag tänker att kalendern och traditionen ska gå i arv till min son när han börjat äta godis. Känns som lagom insats.

 

 • I år ska Nissen få flytta hem till oss och hitta på lite roliga upptåg varje dag, tänker att han ska bara vara vaken på natten å lämna små brev i sin brevlåda varje morgon till barnen… det kommer va alltifrån bio, pepparkaksbak, åka skridskor till att han busat med alla barnen strumpor som de ska få hjälpa till å sortera å att han lekt kurragömmma med deras skor så de måste leta efter de… både lite enklare, knasiga, hjälpsamma uppdrag kommer Nissen ge barnen å säkert nån mini-klapp då å då. Hittade ”nissenflyttarin” på Instagram å blev så pepp, var på Rusta igår å köpte en liten Nissedörr å började spåna på roliga bus

 

 • I min familj har traditionen alltid varit pussel. Alltså man får några bitar att bygga varje dag, o så den 24e kommer sista bitarna så att pusslet blir komplett! Problemet är bara att jag först måste lägga hela pusslet för att kunna få till det där med lagom många bitar, som faktiskt passar ihop till varje dag…..

 

 • Minidjur från schleigh, klisterörhängen, klistermärken att pyssla med, ballong att blåsa upp, miniflaska med såpbubblor, minibilar, pärlor och ett gummiband lagom till att göra ett armband!

 

 • Choklad på Lördagarna, annars magnet bokstäver/siffror, rolig tandborste, playmobile figur, tofflor, julpyjamas, julgransdekoration, pepparkaksformar, biobiljett,…

 

 • Små lappar med mysiga uppdrag  typ: bio, lekland, skridskor, biblioteket, baka pepparkakor (kan få en tub med färdig kristyr/strössel eller så), köpa julklapp till någon, slå in julklapp (kan få ett ark klistermärken), åka till stan och kolla julskyltning, skriva önskelista, köpa gran, klä granen (kanske får en julkula) osv.  Så får en kanske skriva upp ordningen på alla lappar och ha några reserver, om det skulle visa sig att en inte kommer vara genomförbar den dagen!

 

 • Satsa på pennor, sudd, tatueringar, julpyssel, trosor/kalsonger, strumpor och lite aktiviteter (åka till badhuset, bio, baka pepparkakor mm)

 

 • Pysselgrejer som färgpennor, spel, badankor mm. Annars smålego, praktiska saker som strumpor, kalsonger mm funkar ju också. Upplevelser är också kul, gör en rolig och god kaka, eget slime, gå på upptäcktsfärd i skogen och leta saker (blad, stenar och annat) i olika färger, gå på Lekland, gör smölyktor och snöänglar om det är snö)

 

Om man inte vill köpa grejer kan man bara göra upplevelsekalender med små lappar

 

 

 

Sen tyckte jag detta var så smart också:

”Vi kör också en motsats kalender då vi har en låda i köket där vi varje dag lägger en sak som vi sen donerar till stadsmissionen typ ett par vantar, kakburk, spel, duschkräm osv.”

 

 

Idag ska jag bli klar med min!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Älskar sista tipset att istället ge bort något varje dag! Ska definitivt köra den när barnen är gamla nog att förstå vad som händer 😊