Johanna Kajson

Bästa receptet på lussebullar (och fattiga lussebullsriddare….)

Godmorgon onsdag, det är liksom minusgrader och vintervitt utanför fönstret och julkänslorna bara spirar loss känner jag!! Såå himla mysigt, jag bokade faktiskt om mitt morgonmöte för att kunna dra iväg till bootcamp med Louise. Känns som jag måste göra den investeringen i mig själv nu när jag varit off från det 2 veckor för jag vill köra vinterträningen utomhus 2 gånger i veckan med dem! Så nu kör vi 9:15, brrrr. blir nog bra.

 

Ni var några som undrade om receptet på fattiga riddare på lussebullar och det ska ni få såklart. Men först ska ni få receptet på väääärldens godaste lussebullar för det finns nämligen här. Lovar att detta är det bästa och smarrigaste receptet, mmmm…. I år gör jag nog dem på en plåt tätt för att få mer ”i mitten bulle” dessutom. Mmmmm…. Bakar dem här i vår gamla lägenhet i Stockholm:

 

 

Vad gör man om man haft lussebullarna framme lite för länge så de blev torra då? Eller man köpte hem lussebullar men alla åts inte upp? JO MAN GÖR DEM TILL FATTIGA RIDDARE PÅ LUSSEBULLE! Godaste jag ätit ever – jag lovar!! Men bullen ska vara torr, det är det som är hemligheten.

 

Fattiga riddare på lussebullar:

 • Torra lussebullar
 • ½ dl mjölk
 • ½ dl vetemjöl
 • 1 ägg
 • 1 krm salt
 • 1 tsk socker
 • smör till stekning

Vispa samman ingredienserna och dela bullarna som en macka i mitten och lägg i smeten så de får suga åt sig någon minut innan du steker dem i smör och sedan serverar varma med lite socker på. SÅ GOTT.

 

Okej ett jultips till – en gammal julvlogg från när jag gjorde julkrans:

 

 

Jag hoppas jag hinner göra en riktigt fin krans i år också, har bara en tunn liten på dörren men Louise inspirerade mig igår för hon hade gjort en gigantisk krans och sedan klätt in sina fönster i granris. SÅ himla fint, tror jag ska klättra upp i hennes gran och såga ner lite gran jag med….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefin

  Behöver man alltså inte värma mjölken till 37 grader?? Måste försöka få till ett lussebak snart, men inte helt lätt med en liten bebis. Får ju bli när pappan är hemma ❤️ Kram!

  1. johannakajson

   Nej egentligen inte om jästen är färsk och du har en bra maskin – men jag gör det ibland för säkerhets skull 🙂

 2. Eva

  Tror bestämt att fattiga riddare på lussekatter kallas ”rika riddare”, ser ut så när jag försökte googla recept efter ditt tidigare blogginlägg 😁

 3. Hanna

  Jag ÄLSKAR det här receptet på lussebullar. Gör en sats och den tar slut på max ett par dagar! Så instämmer I att det är världens bästa lussebullarecept. Och jag bakar mycket 🙂