Slutade äta på natten – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Slutade äta på natten

Godmorgon fredag från morgonpromenaden här nere vid havet, det är en helt magisk morgon med strålande sol och frisk luft och det borde väl göra gott för min baksmälla av den där jäkla huvudvärksattacken jag lev med 1,5 dygn nu? Blev SÅ LEDSEN när den flög på mig och jag har behandlat den med smärtstillande och vila men den ger sig inte, idag är jag helt bakfull av all smärta men är lite rädd att allt ska börja om igen… Känns som den ligger och lurar.

 

 

Vi får se, idag ska faktiskt Charles sova hemma hos sin mormor och morfar så vi har en lugn kväll med bara August här hemma och idol och så ska vi sova i tid. Vi gick och la oss allihop klockan 22 igår och eftersom Charles sov med mormor i sin säng så fick vi sova en bättre natt inatt vilket behövdes efter senaste veckan där jag varit vaken med främst C ett par timmar varje natt, phu. Det hjälpte inte mot huvudvärken kan jag säga men Rickard har försökt avlasta medan C behövt sin mamma. Rickard är fantastisk, fattar inte hur han orkar jobba så hårt och ändå tar alla nätter han bara kan.

 

 

Den här lilla killen har slutat äta på nätterna för tillfället dock. Hur galet är inte det?? Han behöver ju napp och gos och sånt typ 12 gånger per natt så det är många uppvak men de är urkorta och utan matning så vi är lite i chock och njuter av att allt kan vara så annorlunda – vi får väl se hur det blir när han börjar mer och mer med mat dock. Då kanske en liten nattflaska smyger sig in, vi får se – men just nu tar han sista flaskan vid 19/20-tiden och äter inte förrän vid 07 på morgonen. Otroligt.

 

 

Och titta här hur det såg ut på frukostbordet imorse…. Jag har köpt min första hyacint och fick ärva de två granarna från farfars hus så de fick pyntas med redan nu. Gammalt julpynt är det finaste!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maja

  Mycket prat om sömn blir det. Kanske stressar du runt det? Föestår att du vill upp med barnen ihelgen så ni får mycket fasmiljetid, men kanske du kan sova lite längre en dag ihelgen? Eller vila/sova en stund på dagen? Oftast brukar ju en sån grej göra mycket för en trött mamma. En sovmorgon i månaden räddar mig
  Trevlig helg

 2. Stina

  Båda mina grabbar slutade äta på natten (till större delen flaskbarn då amningen funkade dåligt båda gångerna) när de var strax efter 1 månad och sov nätterna igenom utan att äta.

 3. Christina

  Måste bara berömma den fina kransen på ytterdörren! Så fin och enkel! Har du gjort den? Undrar om man skulle försöka göra en!? Är det inte knepigt? Kram Christina och ja gammalt julpynt är det verkligen något speciellt med

 4. T

  Min lilla tjej på snart 3 månader ammar typ 2 gånger varje natt mellan 20-06. Jag är osäker hela tiden om hon är hungrig eller bara behöver suget/nappen men märker att om hon får bröstet och äter så är det mycket färre små uppvak. Då kanske det är två matuppvak och 1-3 peta in nappen. Om hon inte får bröstet är hon fortfarande inte ledsen men då behöver jag peta in nappen typ 10-20 gånger och vaknar ändå…. Så 12 nappuppvak kanske hade blivit förre med en flaska? Bara en tanke 🤔 Fast ta det inte som kritik, jag känner inte ert barn ❤️

  1. johannakajson
   johannakajson

   Yes jag tänkte också så och testade det, han är verkligen inte hungrig så flaskan är för att ge honom typ matkoma då för att man själv ska få sova, haha. Och det är det ju helt klart värt ibland 🙂

  2. Anne

   Min tjej på 3 mån är “uppe” med mig till 23 ungefär, fast hon sover ju av och till förstås. Ammar fritt, men hon vill alltid amma lite tätare på kvällen, kanske för att ladda inför natten ? =) Då sover hon i ett sträck från 23.30-05.30 utan några uppvak. Ammar igen då och sover några timmar till. Så det funkar bra för just oss.

   1. johannakajson
    johannakajson

    Låter som det funkar super för er!! August somnar för kvällen 19 eller 20 på egen vilja och har gjort det ända sedan han föddes nästan. Han hade ”dag” och ”natt” direkt i sig

 5. Malin

  När du säger ”natt”, räknar du med kvällarna då? Tolv uppvak per natt (som väl brukar räknas mellan 00-05) är ju två till tre uppvak i timmen, stämmer verkligen det?

  1. Camilla

   Åh det kan verkligen stämma😂😂 den primära anledningen till att jag slutade amma, efter så många uppvak funkar man inte som människa

   1. Malin

    Jo, jag förstår att vissa barn vaknar så ofta (lider mer er!!), men jag har tolkat det som att August sover rätt bra, så jag blev bara konfunderad när jag läste att han sover så dåligt. Hoppas på bättre nätter snart!

    1. johannakajson
     johannakajson

     Jag tycker han sover bra, men ja han vaknar ju tusen gånger och behöver en napp eller klapp eller mys eller läggas på sidan om han hamnat på rygg eller så. Men jag tycker det är att sova bra även om man vaknad 12 gånger på en natt —> för han är ju inte vaken (man måste inse att ”sova bra” är olika för alla. Jag kommer från ett barn som aldrig sov och som grät och var vaken nätterna igenom 1,5 år i sträck så vi gick på sömnutredningar osv. Allt där barnet sover och inte är ledset är bra tycker jag)

 6. Lisa

  Maja slutade äta på natten när hon var 1,5 månad och är 9 månader nu och gör fortfarande inte det. Klarar sig typ 12-14 timmar utan mat! Så på skönt!!!

   1. Lisa

    Ja så det är helt möjligt att det kan fortsätta så även för er! Det tog någon månad innan jag vågade tro på det för vår del! 😆

   2. Angelica

    Måste bara flika in här. Enligt barndietester och barnpsykologer är det heeelt normalt och att små barn (under 1) vaknar flera gånger per natt och vill äta eller känna trygghet/närhet från sina föräldrar. Grattis till er som får sova hela nätterna men det är inget att sträva efter och hör till ovanligheterna.