Syskon på samma förskola – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Syskon på samma förskola

Vilken måndag, de har blivit mina favoritdagar numera eftersom jag får babbla så mycket med mina vänner, träna, få frisk luft och sen dessutom god lunch serverad. Höjden av lyx!!! Efter promenaden med lite styrketräning så hann jag snabbduscha innan jag hoppade i syrrans 10-15 år gamla kängor och traskade iväg till Emma som bjöd på dagens lunch.

 

 

Jag tycker det är SÅ SVÅRT med skor nu på hösten, antingen lever jag i gympadojor eller gummistövletter typ – men en snygg chelseakänga som klarar lite vatten vore nog något för mig har jag insett. Man vill ju att de ska vara ursköna när man går lite med vagnen eller hamnar på någon lekplats med Charles men ändå liiiite stilrena eller snygga. Någon som har något tips?

 

 

Så till lunchen, alltså vi skrattar alltså SÅ mycket och hamnar i de roligaste diskussionerna. Idag var det 2 som var rädda för posten och postlådan och vägrade kolla och öppna post medan två kollade postlådan flera gånger om dagen för att kolla om det hade kommit något. Haha, gissa vilken sida jag var på?

 

 

Och barnen hängde runt som vanligt, tre av dem här på bilden och två (tvillingarna) sov. Tänk, nu väntar vi spänt på nästa lila bebis som ska flytta in i detta gäng inom några veckor – så himla spännande!!  Samma årgång och detta gänget går förhoppningsvis på samma förskola när det väl är dags för det. Vi har pratat mycket om det där med om man ska ha syskon på samma avdelning eller inte och man tänker ju så olika. Vi här hemma tänker att C och A inte ska gå på samma avdelning men på samma stora förskola – smidigt att lämna och hämta men de får vara liiite egna individer på dagarna även om de ses på skolgården och så. Jag tror det är bra för dem att få hitta egna roller bland sina kompisar och i gruppdynamik och så och därför tänker vi att A ska gå på en avdelning bredvid C så småningom. Hur tänker ni med sånt?

 

Nu ska jag hämta storebror, han ville kickbikea men det spöregnar så jag tar fasiken bilen och får försöka muta honom med något annat. Han önskade ju faktiskt att baka också så det kanske jag kan locka med….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cassandra

  Här behöver vi inte välja. Barnen kommer gå på samma förskola men min August byter till storbarnsavdelning innan lillasyster börjar. Så hoppas att hon kommer få gå på den avdelningen min son gått på 🙂

 2. Sofia

  Jag har ett par Chelsea från Primeboots pch dom är såå bra! Kan gå en mil utan problem pch dom tål mycket vatten. Sitter bra på foten så inga problem att leka i lekparken heller!

 3. Mickis

  Våra tjejer 3 och 5 går på olika avdelningar och det är så bra! De blir egna individer och när vi sitter vid middagsbordet har de så mycket att berätta för varandra! Hemma leker de så mycket med varandra efter förskolan och har verkligen längtat efter varandra!

 4. Sabina

  Våra barn på snart 5 och 2 år går på samma avdelning och vi älskar de. Inskolning va nästa överflödigt haha! Dottern kände till personalen och barnen sen innan och kände sig hemma direkt. Hemma så bråkar barnen och beter sig som syskon men på dagis leker dom inte med varandra utan hänger med sina egna vänner, dom “kollar” till varandra ibland bara❤ deras lillasyster Kommer gå på samma avdelning när de är dags för henne!

 5. Matilda

  Mina går på samma avd. de skiljer 1 år och 11 månader på barnen, tror min 3,5 åring ev kommer byta till storbarn någon gång i eller efter nästa sommar. Det har varit toppen för lilla eftersom hon “Känner” storebrors kompisar redan och vi känner personalen. Tror min lilla hänger mer med Vår granne på 4 år mer än med sin bror, men en trygghet såklart.

 6. Anna

  Våra två barn går på samma avdelning (1-5 år blandat), vi är så nöjda med det upplägget. Upplever att det är en stor trygghet, ffa för lillebror. De verkar dock inte ”hänga” så mycket på dagarna,’men finns i varandras närhet och storasyster kan hjälpa till att berätta vad de gjort under dagen etc..

  Appropå syskon, genom livet har man stött på syskon som har en nära relation och de som inte har det (i vuxen ålder alltså). Du och din syster verkar stå varandra nära. Vad tror du man kan göra som föräldrar och familj för att boosta syskonrelationen inför framtiden?

 7. J

  Jag älskar mina RM Williams men de är rätt dyra. Tog ett tag att gå in också men när det är gjort är de sååå sköna och håller hur många år som helst och blir bara snyggare med åren.

 8. Johanna

  Jag vill gärna ha småsyskonet på samma avdelning (vi har två 1-5års avdelningar på den förskolan som storebror går på). Dels för att det blir en trygghet för småsyskonet och dels för att vi föräldrar redan känner pedagogerna där och tycker om dem. Jag har flera vänner vars barn går på andra förskolor som inte gillar sina barns pedagoger och vill därför helst inte chansa om det nu skulle vara så att de andra inte känns lika bra,

  Jag förstår vad du menar med att ni vill att barnen ska få sina egna roller på förskolan osv, men eftersom vårt småsyskon är beräknat att komma nu i januari och storebror då kommer vara 3,5 år och vi planerar att vara hemma i åtminstone 1,5 år med småsyskonet, så kommer barnen bara få max ett år tillsammans på förskolan innan storebror börjar förskoleklass. Känns som det finns gott om tid för egna roller efter det 🙂

  1. johannakajson
   johannakajson

   Usch skräcken ju, vi tänker avdelningen vägg i vägg på samma förskola och vi känner till de pedagogerna så det känns tryggt…

 9. Joanna

  Jag tipsar om clarks boot “orinoco club”, smörj in dom så tål dom en del väta. Lever i mina nu under hösten 🤗👌

 10. Anne

  Har bara haft åldersuppdelade men hade valt samma avdelning helt klart om det varit möjligt. Stor trygghet för småsyskonet och pedagogerna brukar se till att storasyskonet ändå inte behöver ta för mycket ansvar. Och mindre smittor med EN avdelning!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Våra avdelningar ligger vägg i vägg så jag tror kanske det är lite strunt samma med smittorna. Tror det är olika med olika barn och syskon om det är bra eller inte och om de klarar av att inte ta för mycket ansvar och så. Ska bli spännande att se hur sönerna är om ett år!!

 11. Sanna

  Våra avdelningar är helt uppdelade på ålder så hos oss skulle de ändå med stor sannolikhet inte få gå på samma avdelning. Men man får inte välja helt enkelt.