Plingplong efter 19? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Plingplong efter 19?

Är ni trötta på mig än?

Känner mig sååå oinspirerad och ledsen och matt… och trött. Jag vet, jag skriver det varje dag men det är det enda jag orkar tänka på till och från, hur detta hormonhelskotta ska släppa.

Försöker sänka tempot, försöker jobba mindre, försöker accceptera och tänka good enough, försöker tanka på med sånt som är bra för mig eller ger mig energi. Som träningen trots att alla andra avbokade, eller en massa godis när jag önskar det eller en playdejt eller att bara bädda ner mig i soffan med en powernap.

Jag och Charles var iväg på playdejt i eftermiddag så jag satte ute halloweengodiset så här på verandan. Vi hann dock öppna för 5 olika sällskap men Charles tyckte det var så läskigt så det blev lite jobbigt efter ett tag… han var sååå ledsen vid nattningen när han låg i sin säng och det ringde på igen. Man borde väl ha en allmän kod i Sverige att ingen ringer på en ringklocka efter 19?? (vi hade ingen pumpa som var tänd så vi kunde liksom inte släcka – men efter den händelsen släckte jag alla lampor och stängde av TVn så det såg ut som vi inte var hemma. Det var väl okej?

Nu ska jag soooooova, nattinatt bästa ni!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. S.

  Vi har kopplat ur ringklockan, plättlätt! Då slipper man även Jehovas, larmförsäljare och sjuttielva femteklassare som säljer kryddor och strumpor 🙄 De som vi vill öppna för vet om att de ska knacka, o barnen vaknar inte lika lätt.

  Alternativt kan man ju låta godisskålen stå ute hela kvällen och skriva att man har magsjuka…

 2. Sophie

  Håller delvis med, klart man inte ska hetsringa flera gånger på samma hus eller kasta ägg -men tycker också folk i sverige kan ta ett chill pill ibland också – nä, en kväll kanske blev lite stökig men vafan – så är livet. Och ibland kanske inte hela världen behöver va småbarnsanpassad varje dag. (Jag har barn 4 år, 3år och 3 mån så ja, jag vet hur det är att ha småbarn o va trött o less)

 3. Maria

  Jag tycker inte om det här alls. Igår plingade våra grannars barn med föräldrar på hos oss 7 gånger. Vi öppnade inte men de bara fortsatte… sen skriver någon i allmänna gruppen där vi vitnat de fått ägg kastade och tandkräm i låset. Jag öppnad einte för vår katt blir helt galen och ger sig på folk. Sen ville jag ärligt inte tycker traditionen är helt onödig och mer likt tiggeri.

  Hade jag haft barn och någon gjort såhär så de vaknade hade jag på fullaste allvar gjort exakt sanna tillbaks hade ställt mig och hetsringt på detas dörr när deras barn sover tills de förstör

 4. Iman

  Håller med. Hos oss började det plinga kl 19! Det höll på mellan 19-21 vilket jag tycker är sent då min son somnar 19.30. Man kan väl köra mellan kl 16-18.30 sen ha halloweenfest hemma? Haha bitter och trött mamma.

 5. Isabelle

  Hej, prova aswaghanda, är bra för bland annat mental balans. Googla på det! Moteverkar även stress, som ett naturligt lugnande. Finns i pulverform men även på Life i tablettform, där heter det ksm66. Hoppas det hjälper dig med!! Kram

 6. Frida

  Mina föräldrar bor i ett litet samhälle o där gick de ut med en information att bara de som är med på Halloween saken får man gå bus eller godis till.
  Att de husen som är dekorerade får man gå till, annars får man inte gå in dit.
  Att man typ visar på sin dörr eller ingång så tydligt man kan att här är det okej och annars får man inte gå in dit.
  Superbra tyckte jag. För då kan de hus som inte vill ha påringningar slippa det.
  På lappen stod det även att bara för Att det är halloween så behöver man inte klä ut sig till något läskigt. Utan det funkar lika bra med en cowboy eller annat.

  Bra grej tycker jag! För då blir alla nöjda.

  Hoppas C kunde sova sen i alla fall!

 7. Elisabeth

  Samma känsla här! Jag blir tokig på de som plingar på för sent (läs 19-20-tiden) hos oss småbarnsfamiljer, Bebisar nattas/sover ju vid den tiden och man själv är rätt slutkörd.och vill bara ha lite lugn och ro…… Haha jag trodde jag var den enda som surade över detta varje halloween, tack Johanna! 😂