Orkeslös – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Orkeslös

Godmorgon vänner,

Jag var såå slut igår så jag kunde knappt tänka när jag kom hem. Jag hämtade upp Charles på förskolan vid halv ett och körde hem till mamma för lunch och lek och på eftermiddagen kom pappa och min syster också som var nere och jobbade över dagen… Så vi tog sats och åkte till farfars hus och gick runt där i två timmar. Tungt och jag ska tillbaka på torsdag med kusinerna. Det märkligaste var att C frågade efter farfar Kaj helt spontant igår när vi var på väg hem till mamma och pappa och vi hade en lång diskussion om döden, himlen, vart han bor nu och var han bodde och jag var så ledsen. Fint att prata igenom om det med C men alltid tungt, förklarade att mamma fortfarande är väldigt ledsen och saknar honom väldigt mycket.  Sen kramades vi och vinkade upp mot himlen.

 

Åh, tung vecka det här känner jag. Och så den där jääääääklaaaaa endometriosen och hormonerna som bara förstör mig totalt, är som ett spöke där all kraft, ork och energi rinner ur mig. Jag har inte känt så förr men nu är jag helt skakig varje gång.  SÅ OPEPP och SÅ TRÖTT på allt man ska stå ut med. Och SÅ TRÖTT på att skriva det till er, haha. Känns otroligt bittert och oinspirerande men det är så jag känner nu.

 

Foto Lovliphotagraphy

 

Mina killar ger mig liv och energi dock, gullungarna. Sov nära, nära båda två inatt och tankade energi och just nu försöker jag ta sats inför dagens träning, mina kompisar ska inte gå idag så då tar det emot extra när man är så trött men jag VET att det ger så mycket energi efteråt så jag och August ska bannemej pallra oss iväg 10:15!! Så får vi unna mig något ruskigt varmt och smarrigt till lunch efter!!

 

Spännande det här med förebyggande eller inte som vi diskuterade igår, verkar vara väldigt olika vad man tänker om de där medlen och det verkar generellt som att kolla noga i håret i nacken och vid öronen varje dag räcker och att luskammningen är först vid upptäckt. Jag hoppas vi slipper för även om det är ofarligt så har jag inte orken att kämpa med medel och luskam och vabba för det just nu, så jag hoppas, hoppas, hoppas vi slipper. Tack för alla tips!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ebba

  Klart man måste vabba om barnet har löss! Inte konstigt att det sprids om folk låter sina barn gå till förskolan med löss.

 2. Ulrika

  Du behöver inte vabba för löss. Sen har du som föräldraledig förstås möjligheten att hålla Charles hemma utan större svårigheter, och det kanske är tacksamt av övriga familjer, men den generella rekommendationen vid löss är att barnen får gå i barngruppen, men att alla informeras om att löss går och håller uppsikt hemma. Jag håller dock alla tummar jag kan för att ni slipper!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Va, varför ska folk inte ha sina barn hemma tills behandlingen är avklarad så det inte sprids?

   Håller också sååå tummarna för att vi slipper!!

   1. Ulrika

    Rent krasst är det säkert en ekonomisk åtgärd. Det är för dyrt att låta folk vabba två veckor för löss som ju egentligen är helt ofarligt. Där vi bor har landsting och förskolor tagit fram ett gemensamt dokument för vilka sjukdomar man ska vara hemma kring och just på löss står det med utropstecken att barnet ska vara i förskolan men att det är viktigt med regelbunden kamning av alla barn och personal i barngruppen.

    1. Emma

     Men, en vabbar ju inte i två veckor för löss? Upptäcks löss behandlas barnet och ev syskon och resterande familj, sen voilà – barnet kan gå tillbaka till föris. Tom samma dag! ☺️