Novent på ingång – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Novent på ingång

Innehåller annonslänkar

 

Glaaad fredag!!!!

 

Här kör vi babygym, kaffe och jag har liiiite feeling på att sätta på julmusik…. Snart är ju Novent här (alltså november då julälskare kan smygstarta adventspysslande lite, iiiih) 

 

 

Dagens stora mission är att organisera och fylla i August “När jag var liten” bok… Som lillasyster vet jag hur lätt det blir att man kanske missar dokumentera lika mycket av andra barnets framsteg men jag bestämde mig tidigt för att jag ville ha likadana böcker till killarna iaf och anstränga mig för att fylla i och ordna med bilder.

 

 

 

Och sen ska jag få till hans fot och hand på lerprint, minns såå när jag och mamma gjorde det med Charles i Stockholm ute på balkongen… Tänk att vi bodde i en lägenhet med en hiss som vagnen inte gick in i när vi fick Charles, phuuu. Det är helt klart lättare att få barn i hus även om det är galet mycket tvätt som ska bäras upp och ner i trappor hela tiden…. VARFÖR ligger inte tvättstugor på ovanvåningen?

 

Två andra böcker jag får frågor om heeeela tiden är dessa som vi läser nästan varje dag här hemma. Viktiga kartor och Hajar är Charles absolut favoritböcker och de är så fina att ha framme också så jag förstår att jag alltid får frågor om dem:

 

 

Helt klart julklappstips till barn – jag såg nu att viktiga kartor fanns i pysselbok också så den ska Charles få tänkte jag.

 

Men nu – kaffe och freagsmyyyyys!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  När vi byggde hus ville vi flytta så att tvättstugan skulle vara på övervåningen, just pga det du skriver – all tvätt skapas ju på övervåningen om man har sovrummen där. Blev starkt avrådda till det då en eventuell vattenläcka skulle göra mycket större skada på golv och undervåningens tak än vad motsvarande skulle bli på undervåningen. Varför det är så fattar jag inte riktigt men har liksom för dålig koll på husbygge för att ifrågasätta.

 2. Frida

  Tack för tips på den ”när jag var liten-boken”.
  Vad har du för tips för o få den där mysiga julkänslan i en lägenhet?
  O vad kan man göra för enkla knep för o få detta myset nu i november? 😍
  Täntke sätta upp ljusslingan på balkongen i helgen faktiskt. Så får man lite ljus därifrån 🙈

 3. Mia (bakingbabies.se)

  Åh, hajboken är en favorit här hemma också. Vi fick till och med anordna fyraåringens födelsedagskalas med just hajtema. Jag satt och målade hajar i flera veckor! 😁🦈

  Så här blev det, såklart inte så proffsigt som något du skulle anordna, men ändå… 😊http://bakingbabies.se/2018/05/18/hajkalaset/

  1. johannakajson
   johannakajson

   Men alltså woooow vad fint!!! Tusen gånger finare än om jag hade fixat det, herregud vad pysslig du är!!

 4. Anne

  Eftersom jag är lat av naturen förvarar vi alla kläder till vuxna på nedervåningen (samma som tvättstugan) plus babyns och 4-åringens kläder, samt de två stora barnens underkläder och sockar. Sina vanliga kläder har de stora barnen på rummet. Vi har också en enskild hylla för kläder som är använda men inte smutsiga. Detta innebär att bara stora barnens kläder (de får hämta själva varsin vikt hög) och sängkläder och lite handdukar behöver bäras upp, men mer sällan än 1 ggr/dag så det är ganska smidigt =)

  1. johannakajson
   johannakajson

   Vi har inte plats för allt i tvättstugan men bebiskläder finns där och nu ska jag fixa så träningskläder också kan få vara där. En liten bit på vägen iaf!

 5. Ulrika

  Ang tvättstuga så är vårt ”knep” att helt enkelt förvara alla barnens kläder i tvättstugan också. Sjukt smidigt! Från torktumlaren rätt in i garderoben bredvid. När de blir större kommer de säkert vilja ha kläderna på rummen (men då får de hjälpa till att bära upp och ner också), men just nu funkar det här utmärkt. Skötbordet finns bara i tvättstugan med, så vi byter aldrig om på något annat ställe än där. Eller alltså vi vuxna har våra kläder i sovrummet en trappa upp, men det går ju inte åt ens i närheten av samma mängd som för barnen.