Johanna Kajson

Inga kommentarer

Kan man skriva ett blogginlägg och önska att det inte kommer in en enda kommentar på det? Förstår att det är ovanligt och att en del kanske tycker det är fegt och orimligt men någonstans så är detta ändå min öppna dagbok, min blogg och det är mina utgångspunkter, mina känslor och min ärlighet som ligger i varje ord och text här. Jag bloggar för att få skriva av mig, jag bloggar för att våga säga högt vad jag tänker, känner och är rädd för och jag bloggar för att det är fint att dela upplevelser för andra. Jag bloggar inte för att bli känd, tjäna pengar eller för att ha en fanclub – ni måste inte hålla med mig men som så ofta så önskar jag att man inte gör personliga påhopp och ifrågasättanden mot varken mig eller varandra i kommentarsfältet. Vi vill inte ha negativ feeling här, vi vill inte ha hat och vi vill inte döma varandra. Det betyder inte att man måste hålla med – men man behöver vara elak eller skicka syrliga kommentarer bara för att man inte håller med någon eller inte hade gjort likadant själv. Man kan också prova vara tyst och tänka för sig själv ”oj – så hade inte jag gjort i mitt liv” och så är det inte mer med det.

 

Så här såg det ut imorse här hemma, Rickard stack iväg tidigt till jobbet och vi vaknade också ganska tidigt så Charles önskade att vi tog med täcket ner i soffan och läste bok alla tre. Mysigt värre!

 

Hur som, jag provar be er inte tycka till om ett val jag gjort och som jag nu ska skriva här, jag hade gärna inte skrivit om det alls men det är mer eller mindre omöjligt när man har en så pass öppen, ärlig och ofiltrerad blogg som jag har – och för att det jag ska göra syns liksom så att inte skriva om det eller kommentera det innan hade nog gjort saken ännu värre och därför ber jag nu med ödmjukast respekt att ni låter bli att döma eller tycka till om detta.

NI vet att jag är känslig och ni som själva är föräldrar vet att det är känsligt och tufft att bli bedömd, dömd eller påhoppad i sin föräldraroll – det värsta man kan säga till en mamma är att man inte borde skaffat barn eller att man är en dålig mamma eller att man bortpriorterar sina barn eller gör fel med dem. Alla gör sitt bästa och alla ha olika roller – alla föräldrar är olika som personer och alla barn är olika. Någon kanske är mammig, någon kanske är pappig, någon kanske är vaken hela tiden och är ledsen, någon kanske bara sover, någon kanske ammar, någon kanske aldrig vill lämnar sina barn, någon kanske alltid behöver en paus för att orka med, någon kanske har föräldrarollen som sitt främsta och enda kall i livet och någon annan kanske älskar att vara förälder men behöver jobba eller träna eller driva bolag också för att må bra. Något barn kanske inte fixar att ens mamma är borta medan något annat barn inte påverkas alls. Vi är alla olika.

Hur som – ni vet att även mina två barn är olika. Med C hade jag svårt att lämna en sekund för han var otroligt mammig och han hade en tuff start på livet, han avskydde sova, äta, ligga på rygg, ligga i vagnen och det betydde att han var trött och hungrig och ledsen ofta och behövde sin mamma mycket. Sin pappa med, men väldigt mycket sin mamma…. A däremot är helt annorlunda-  han behöver såklart också sin mamma massor för det behöver alla barn. Men han är inte mammig och han vill inte alls ha samma närhet som C ville och vill, A vill gärna vara lite själv och sover bättre i sin säng än i vår t ex och om det är jag eller Rickard som sover i samma rum som honom spelar ingen roll så vi skiftar lite utefter vad C önskar. Jag har med andra ord redan sovit massor med nätter ”borta” från A eftersom jag sovit i ett annat rum. Ibland sover vi alla fyra i stora sängen, ibland går någon av oss in till C osv osv osv. A hänger på, som den han är.

 

Sååå liten och nyfödd i somras, foto av Lisa Wikstrand.

 

Min vän har en stor födelsedagsfest i helgen i Stockholm och har bjudit in oss såklart, dels på festen och dels att ses innan eftersom jag missade hennes födelsedag förra helgen… Detta är en traditionell födelsedagsfest och jag har haft svårt att klura ut hur vi gör detta bäst för VÅR familj. Man kan tacka nej och stanna hemma såklart och det hade vi gjort om det kändes som att det hade blivit sämre för våra barn av att de fick hänga med sin mormor och morfar eller sina gudföräldrar – alltså trygga, trygga anknytningspersoner. Tanken var att C skulle bo hos mormor och morfar vilket han älskar och A skulle hänga med till Stockholm och på kvällen när han ändå sover så skulle vi åka på festen och sen komma tillbaka till syrran som skulle passa men det blev för sent och för meckigt att åka tillbaka till stan  från stället där festen skulle vara och inte lönt när man kom så sent så det skippade vi för det blev liksom halva natten som vi var borta då också.

Så nej, den lösningen kändes inte bra – men alla som sett vår familj och känner A frågade varför inte jag skulle åka själv då, kidsen hade det ju fint med Rickard! Och ja, min man sa att han var sugen på att ha barnen själv och att jag skulle gå så det är det som jag klurat på och känt mig osäker kring – om man kan och får lämna sin 4månaders bebis en natt och åka iväg till Stockholm på sin väns fest….

Ganska snabbt landade jag i att mina barn kommer ha det briljant bra, min man verkligen ber om möjligheten att få hänga med sina söner själv ett dygn och mysa och rodda allt. Han är inte föräldrarledig, han får sällan möjligheten att vara helt själv med barnen och sånt här gör såklart att alla relationer växer. Och ja, A skulle vara med sin pappa och sin storebror om jag är bort ett dygn, han skulle vara trygg även om jag vet att mamman alltid är nummer 1 och den största anknytningspersonen på sitt sätt – framförallt första åren. Men min magkänsla säger att just A – för alla barn är olika – skulle inte behöva sin mamma detta dygnet, han kommer ha det jättebra.

Så nu har jag köpt flygbiljetter lördag-söndag, har ett rum på ett slott att sova på och tänkte gå på min väns fest och Rickard är så glad och peppad för att vara själv med barnen och mysa med dem utan att mamman är med. Och jag ska ha kul med mina vänner är tanken, dansa och sjunga och ha kul. Och det gör mig nervös vad andra ska tycka om att jag unnar mig att ha kul – jag hade aldrig gjort det om jag kände för en sekund att mina barn inte hade haft det bra utan mig, att de hade behövt mig. Men – det känner jag inte. Jag känner starkt att hur de kommer ha det i helgen inte är ett dugg problem – utan att problemet är tanken på att man som mamma åker iväg och går på fest och bor borta och vad folk ska tycka. Men det spelar ju egentligen ingen roll vad andra tycker, för vi vet vad som funkar bäst i vår familj. Och jag respekterar helt att många andra inte hade velat göra så här, många kanske inte ens hade kunnat göra så här av olika anledningar. Men att jag skulle stanna hemma för att jag är rädd vad folk ska tycka känner jag bara är idiotiskt och något som jag måste lägga av med  – jag måste våga leva mitt liv och jag måste våga lita på min magkänsla och vår livssituation.

Så tänker jag, så ja, jag är nervös för att dela mina tankar eftersom jag inte VILL ha någon input på detta beslutet.

 

Men, jag fick frågan och blev lite tvingad in i ett hörn att svara och berätta så nu är det gjort – jag håller tummarna för kärlek och respekt även om man tycker olika.

 

Nu ska jag mysa med A under täcket i soffan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Theresia

  Do it girl!
  Jag är själv läkare och har varit ifrån min 5 månadersbebis sammanlagt 3 nätter under hans levnadstid! Bebisen har en pappa också så han klarar sig hur bra som helst när jag har varit borta. Inget negativt har kommit ut från det utan bara massa positiva saker!
  Nyttigt för både dig, din kille och barnen! Klart du ska åka. Kommer gå hur bra som helst! Nyttigt med längtan och saknad emellan åt. Rickard kommer tycka det är härligt att få hänga med sina barn själv utan mamman.

 2. Theresia

  Do it girl! Nyttigt för både dig, din kille och barnen! Klart du ska åka. Kommer gå hur bra som helst! Rickard har sovit borta flera nätter och han kommer tycka det är härligt att få hänga med sina barn själv utan mamman.

 3. Veronica

  Jag ska också sova borta över helgen på hotell i Stockholm med mina tjejkompisar. Jag har två pojkar på 4 år och 2 månader som ska vara med sin pappa. Ser inga konstigheter med det. Heja oss! 💕

 4. Madeleine

  Det är väl självaste f*n att vi kvinnor ska bli skuldbelagda för att man är borta EN dag av 365 dagar på ett år. En man hade aldrig fått några kommentarer kring detta och det hade inte varit ett issue. Jag tycker att du gör helt rätt, båda för din egen del, för barnen och främst kanske för Rickards skull. De kommer ha det hur bra som helst hemma och du kommer ha ett fantastiskt dygn i Stockholm.

 5. Anonym

  Alla gör olika! vill ge en annan sida av saken – är man en mamma som inte åker på tjejweekends/fester eller inte jobbar/pluggar samtidigt som man är föräldraledig är man också ”fel”.Då blir man sedd som tråkig och gammaldags. Jag har varit iväg från mitt andra barn som är ett år en natt för jag blev inlagd på sjukhus. Det var inte direkt egentid. Har helammat och inte haft behovet att vara ifrån henne. Tyckte det var jobbigt att vara ifrån henne på sjukhuset. Däremot nu efter ett år som föräldraledig skulle jag vela ha avlastning utifrån, är avis på alla som har hjälp med hämtning från förskola etc. sån hjälp har jag aldrig förutom barnens pappa som jobbar heltid och är hemma kvällstid.Det är mycket tuffare utan sådan avlastning och önskar alla som har det förstår det och inte dömmer oss tröttare mammor som kanske ör lite negativa! Har vänner som kan ha en halvdag själva utan barn för att mormor passar. Sån lyx har jag aldrig.Så dom vännerna verkar vara helt oförstående till att man själv känner sig trött och negativ då varje vaken sekund handlar om barn..Kontentan är att som mamma gör man alltid fel! Njut av festen!

 6. Simona

  Åh så härligt att få tanka på egen energi. A och min dotter låter väldigt lika. Jag va borta ett dygn från henne när hon var 3 månader för att gå på min bästa väns möhippa. Så värt! Min lilla är som C. Närhet närhet. Men ibland måste jag få andas lite själv. Eller gå på toa själv. Då vänder han sig till sin pappa. Funkar utmärkt 🙂 så nit verkligen av lite egentid! De behöver vi alla oavsett om barnen är mammiga eller inte. Du är grym och världens bästa mamma till C och A😍

 7. Rebecka

  Heja dig!!! Jag förstår inte hur man kan tycka att det är konstigt på något sätt att mamma är ifrån sitt barn 24 timmar eller längre..ingen skulle ju höja på ögonbrynen om pappan var det…nu har jag inte läst igenom alla kommentarer så jag kanske skriver samma men jag vill verkligen peppa dig!! Du är världens bästa mamma till dina barn <3 och vad härligt att Rickard också får mystid med era killar!! Jag åkte iväg på ett bröllop när vår dotter var tre månader och reflekterade inte över att det skulle vara något fel? Haha så märkligt att folk tror att man inte gör saker med det bästa för sina barn i åtanke..och att andra måste vädra sina åsikter som att det är en mänsklig rättighet att säga exakt vad man tycker hela tiden 😂 otroligt fascinerade vet inte var jag vill komma med dessa funderingar, ville bara säga heja heja heja dig!!!!!

  1. johannakajson

   Så sant det där med just den människliga rättigheten av att man måååste vädra och ifrågasätta. Och så olika det kan vara!! Tack för din kommentar!!

 8. Sofie

  Innan jag fick egna barn träffades vi ett gäng pluggkompisar varav en precis fått sin första dotter, hon var ett par år äldre än oss andra och den första i gänget. En av tjejerna sa något i stil med ”så skönt och spännande att nu kunna ägna hela ditt liv åt detta nya liv du skapat”, varpå hon svarade att jo, givetvis är det spännande och underbart men att ”jag finns ju fortfarande kvar där inne. Jag är visserligen mamma nu, men jag är fortfarande mer än så.”
  Dröjde säkert över 5 år från det samtalet till att jag skaffade barn men det har verkligen betytt jättemycket för mig. Vi är mammor men vi är fortfarande människor med önskningar och behov. Så det försöker jag komma ihåg ibland när omvärldens förväntningar tränger sig på.
  Hoppas du får ett jättefint stockholmsbesök ❤️

 9. Sofie

  Innan jag fick egna barn träffades vi ett gäng pluggkompisar varav en precis fått sin första dotter, hon var ett par år äldre än oss andra och den första i gänget. En av tjejerna sa något i stil med ”så skönt och spännande att nu kunna ägna hela ditt liv åt detta nya liv du skapat”, varpå hon svarade att jo, givetvis är det spännande och underbart men att ”jag finns ju fortfarande kvar där inne. Jag är visserligen mamma nu, men jag är fortfarande mer än så.”
  Dröjde säkert över 5 år från det samtalet till att jag skaffade barn men det har verkligen betytt jättemycket för mig. Vi är mammor men vi är fortfarande människor med önskningar och behov. Så viktigt att komma ihåg ibland när omvärldens förväntningar tränger sig på.
  Hoppas du får ett jättefint stockholmsbesök ❤️

 10. Anne S

  Klart du ska åka på fest han har ju en superbra pappa som är med barnen inget konstigt med det. Ha det jättekul och njut.

 11. Ebba

  Förlåt, nu kommenterar jag fast Du önskade att slippa, få några men vill bara säga SÅKLART ska du göra det! Win win för alla! Och det är faktiskt förlegat att man som mamma måste vara med sin bebis dygnet tunt, det finns en pappa också. Om man inte vill det såklart, då är det en annan sak, och de som ammar kanske har svårare att få till det, men funkar det och det känns bra så är det bra! Heja!

 12. Anna

  Heja dig som gör det du och din man känner är rätt. Självklart kan pappan ta hand om barnen i ett dygn. Som du skriver är mamman viktigast första tiden men ett dygn utan mamma klarar er lilla kille säkert och jättemysigt med pappagos. Men kanske är det så att ditt egna dåliga samvete skaver lite och därför ”hittar” du på att läsare tvingar dig att svara och tränger in dig i ett hörn. Sen tycker jag det är lite obehagligt att en person försöker styra vad andra människor får/bör yttra sig om. Yttrandefrihet?

  1. Sofia

   Men alltså, det var väl just en sån här kommentar hon undanbad att få tänker jag. Säga att hon hittar på är väl inte så schysst. Och yttrandefrihet är väl lite att ta i när en bloggare ber att inte få kommentarer på ett enda inlägg i hennes egna blogg. Varför är det så viktigt att kommentera då?

  2. johannakajson

   I ett tidigare inlägg bland kommentarerna kom spekulationen och kommentarer med det som gjorde mig ledsen.

   Och att man får önska att folk försöker att inte kommentera med syrliga kommentarer på ens egen blogg förstår jag inte riktigt hur det kan vara obehagligt, eller att önskar att man låter ett inlägg på 12 år vara okommenterat känns inte orimligt eller obehagligt i värld 🙂

 13. Anna

  Heja heja heja heja heja superwoman Johanna!!!

  Men en fråga bara! Kan du utveckla vad du menar med ”Men, jag fick frågan och blev lite tvingad in i ett hörn att svara och berätta så nu är det gjort”?? Väldigt nyfiken.

  Heja heja heja dig!

  1. johannakajson

   I ett tidigare inlägg bland kommentarerna kom spekulationen och kommentarer med det som gjorde mig ledsen.

   1. Anna

    Ojdå, blev du ledsen för att någon spekulerade eller kommenterade?

    Jag tycker det är fantastiskt att du ska åka iväg själv!

 14. Camilla

  You go girl!!!
  Så klart du ska åka på fest med dina vänner. Du otroligt engagerad mamma som sätter barnen främst men ibland behöver man en paus från vardagen.
  Ha det så kul!!

 15. Linnéa

  Men åh! Du ska inte behöva var en enda sekund nervös för det beslutet! Tycker det är underbart att du gör den lilla trippen och du ska verkligen njuta ordentligt 😘

 16. Elin

  All pepp till dig Johanna – du och Rickard känner era barn bäst! – Du är grym 💪 Att folk ens ifrågasätter ert beslut gör mig ”lite” irriterad. Även om Rickard inte är föräldraledig så är han fullt kapabel att ta hand om era barn. För det är just det era – det är ju ingen som ifrågasätter att ”Rickard åker på jobbresa och lämnar dig med barnen” . Suck! Och skulle de göra så, så är det bara för dem att lägga ner, Tar barn med separerade föräldrar skada av varannan vecka/helg skada – nej. Då snackas det om rätten till båda föräldrarna… Ni gör vad som är bäst för er familj, och ni sätter barnen främst och syns den inblick du ger oss i er familj.

  Jag står bakom dig till 100 % Johanna, ja framför också om det skulle kunna kunna skapa en mur mot elaka och onödiga kommentarer.

 17. Sofia

  Så trist att det ska behöva vara såhär 2018… Jag åkte iväg 1,5 dygn när min dotter var 3 mån, kändes inte konstigt alls. Nu är hon snart 8 mån och jag kommer vara borta 2,5 dygn 🙂 Ha det så himla kul, lär ju vara en underbar fest!!

 18. Maria

  Klart du ska åka på festen. Barn behöver egentid med båda föräldrarna & att de får det med sin pappa denna helgen är ju hur bra som helst. Och om Rickard hade velat följa med på festen & barnen fått sova hos mormor och morfar hade även det varit bra. Tror verkligen att det är bra för barn att få knyta an till andra vuxna tidigt. Vi lämnade bort vår son första gången en natt när han var bara 2 månader – helt enkelt för att vi sov så otroligt dåligt och behövde tanka både sömn & relationstid & därmed bli piggare, gladare föräldrar. Man får inte glömma bort att man är mer än bara mamma, du är Johanna också! ❤️

 19. Sofie

  Heja dig! Klart du ska åka på festen och varför skulle inte din man fixa detta liksom?

  Minns när jag började jobba efter 2 månader när jag fött min minsta. Min mans första barn som var sååååå efterlängtat från hans sida. Han ville inget hellre än att få vara föräldraledig. Sagt och gjort så tackade jag ja till nytt jobb och lämnade hemmet. Snacka om att jag har fått höra om detta val jag gjort… fattar inte hur man kan ha en åsikt hur någon annan familj gör. Alla gör det som passar dem bäst helt enkelt!

 20. Johanna

  Åh nu bad du faktiskt om inga kommentarer men kunde inte hålla mig – det märks att du alltid sätter barnen i fokus och känner du att detta är bäst för er familj så är detta bäst för er familj. Du är en grym mamma, det är tydligt. Stor kram

 21. Karin

  Oj, du byggde upp ett så starkt försvarstal att jag trodde du skulle begå ett allvarligt brott. Att lämna sitt barn i goda händer för att sen komma hem glad och fulltankad med energi är inte straffbart enligt lagen. Njut och ha en skön helg 🙂

 22. Hanna

  Men ja, såklart man får åka utan minsta dåliga samvetet! Barnen har det alldeles utmärkt med sin pappa:) Jag är en rastlös själ som inte riktigt trivs med att vara föräldraledig, såklart älskar jag mina två barn (har en som är 2,5år och en på 2mån) och älskar att vara med dem men för att jag ska må bra och vara den bästa mamman behöver jag också göra saker för mig själv tex jobba lite för att jag behöver ”aktivera hjärnan”. Jag har redan varit borta en natt från vår minsta och när hon var fem dagar var hon en kväll med sin mormor när vi var på ett bröllop. Så jag säger åk och ha kul!:)
  Det som stör mig mest är att man som mamma direkt blir ifrågasatt om man vill göra sånna här saker eller börja jobba tidigt, men som man blir man snarare hyllad om man vill vara föräldraledig med sina barn. Det synsättet måste ändras till att båda föräldrarna är lika mkt värda för barnen och det ska inte vara en självklarhet att den ena måste vara hemma när dom är små.

 23. Linda

  Självklart ska du åka iväg och ha roligt, en mamma behöver egentid för återhämtning för att orka.
  Se till att njuta av egentid och skit i vad andra kan tycka om det.
  Ha det härligt på festen och se till att ha riktigt kul
  Kram Linda

 24. Petra

  Herregud jag trodde först det handlade om någon skönhetsoperation! Vilket ju också är upp till var och en men ändå kontroversiellt. Jsg tycker det här NOLL procent konstigt. I vår familj har vi delat upp fl på varannan vecka så det är ”normalt” för oss. Dessutom är jag övertygad om att bebisar kan knyta an till inte bara mamma och pappa utan också andra de är vana vid i sin närhet. Den ursprungliga anknytningsteorin känns inte särskilt 2018. Ha kul så du blir en gladare förälder!

 25. Sandra

  Hoppas du får det kul och kan landa i att det som är bäst för dig, och familjen, är att skita i vad andra tycker. Livet är för kort för att bry sig om andras åsikter när man inte bett om råd.

 26. Tess

  Wow så roligt för dig! Själv ska jag dra till Amsterdam med en vän om ett par veckor i tre dagar och min då sju månaders är hemma med storasyster och pappa. Kommer vara en toppenhelg för alla! När du får konstiga kommentarer eller själv börjad vela. Tänk så här. Sverige är ett land med fantastisk föräldraförsäkring. Men i många andra länder börjad båda föräldrar jobba väldigt tätt inpå (eller blir hemmaföräldrsr men det hör ej hit). De barnen verkar ju klara sig prima ändå? Även om man själv kanske skulle få hjärtsnurr av det bara för att vi också är så vana med hur bra försäkring vi har det i vårt land. Så ett dygn och grabbarna och mamman kommer ha deg prima ballerina, win-win!

 27. Emma

  Njut!! Klart att dina barn har det fantastiskt med deras pappa! Känn ingen skuld utan ta tillvara på möjligheten och dansa loss ordentligt!

 28. Julia

  Har så mycket jag vill skriva men hinner inte, så jag säger bara Heja Dig! Kör på vad som funkar för dig & er.
  Du är en stor inspirationskälla för du döljer inte det tunga med föräldraskapet i din vardag.
  Nej, åk, njut, ha kul & sov så gott när du nu får en egen natt 😀 heja heja!

 29. Paulina

  Alltså så galet att du behöver försvara dig. Hejja dig och hejja din familj! Jag har aldrig varit i från min tjej mer än några timmar på kvällen för hon tar inte flaska och blir hysterisk utan mig under natten. Jag blir påhoppad att jag inte kan lämna istället och får syrliga kommentarer av den anledningen. Hur man en gör är andra aldrig nöjda! Men egentligen varför bry sig, du gör det som blir bäst för din familj och jag för min och det är helt enkelt olika. Men man bryr sig och man tar åt sig för man vill vara den bästa mamman åt sitt/sina barn. Du är bästa mamman åt dina pojkar och jag är den bästa mamman åt min flicka tänk om vi alltid kan tänka så och strunta i vad andra tycker!

  Du är så klok blir glad av att läsa din blogg! 😊

 30. -Jenny-

  Men det är ju inget snack – du ska åka och ha kul! Utan att ens behöva förklara dig det minsta. Killarna har det toppen med sin pappa och du får ladda batterierna – win-win. (Och nu är det ju toppen att du inte ammar och blir bunden av det om någon nu skulle klanka ner på den detaljen.) så. Jättebra att du också kan åka iväg. Jag antar att INGEN klagat på att R ofta är borta och lämnar dig själv?! Alltså gör samma sak fast omvänt och vid mer än ett tillfälle. Ibland är samhället sjukt.
  Kram och ha det du kul i helgen!

 31. Frida

  Tragiskt att man ska behöva förklara sig och be om ursäkt.
  Alla gör det som passar dem bäst. Mer kan man väl inte göra?

  Jag var bjuden på en fest i lördags. Har en 3,5månaders hemma som helammar, är i fjärde fasen och väldigt mammig.
  Då det var några minuter hemifrån åkte jag dit och hade jour hem.
  Var där i en halvtimma och fick sen åka hem då lillan var sååå missnöjd och pappan då inte räckte till.
  Åkte hem och var hemma tills lillan somnade för natten (ca 1,5h) och åkte sedan tillbaka några timmar. (Eftersom jag ammar så tar jag alla nätter och ville inte komma hem för sent för o orka natten).
  Men när jag åkte hem då efter bara en halvtimma fick jag en kommentar av en (som jag inte känner så väl) ”ska du redan hem? Går det inte bara med pappan?” O när jag kom tillbaka, ”var det kris?”
  Undertonen kändes som att jag fick ”dåligt samvete” för att jag lämnade min lilla hemma med sin pappa i några timmar, men även att ”varför kan inte pappan göra mer?”

  Hon har annars tagit flaska, men gjorde inte det denna gång. Och jag var hemma på ca 4-5min efter att min man ringde hem mig.
  Så allt gick ju ”bra”.
  Men kan ändå känna att allt blev pannkaka.

  Så. Det jag ville komma till. Gör det som passar ER bäst!! Och kör på det. Även om du får en elak kommentar så försök sålla bort den.
  Vi är alla olika och därför passar olika saker/lösningar oss.
  Hoppas du får en jättebra helg! 🙂

 32. Natalie

  Blir på riktigt ledsen när jag läser din text! Att du ska behöva skriva ett så långt inlägg för att försvara dig innan du som mamma ska göra något för dig själv. Vad är det med dagens folk😔 Som du säger så har barnen det precis lika bra med sin pappa som när de är själva med dig utan pappa❤️ Njut och ha kul som Johanna för två dagar🙌🏻 Man måste vårda sig själv för att orka vara mamma också, annars är det lätt att krascha! Tusen kramar och massa kärlek❤️

  1. johannakajson

   Fick såå mycket fina kommentarer ändå… kände mig livrädd för påhopp så därför ville jag vara extremt tydlig i min text ❤️

 33. Ulrika

  Ha det toppen! Jag har själv lämnat mina barn över natten både tidigt, länge och ofta, men som tur är har jag inte haft någon offentlig blogg som bjudit in till kritik… Det förvånar mig att folk tror att enstaka händelser är det som kommer prägla våra barns framtid så starkt? Det måste ju vara så mycket viktigare att barnen växer upp i kärleksfulla hem med närvarande föräldrar än huruvida man åker bort en natt då och då? Jag är verkligen ingen perfekt mamma, men det är inte när jag lämnar bort mina barn som jag känner mig dålig, utan det är alla tillfällen i vardagen när tålamodet tryter, orken inte finns där, man fräser lite för snabbt osv.

  Ursäkta svamlet men det här triggar igång nått hos mig som bara ”måste ut” ;). Njut av din helg borta och tänk vilken lyx att få känna sig helt trygg med att barnens pappa fixar hemmet galant.

 34. Hanna

  Men du! Alla behöver ha kul ibland, även trötta småbarnsmammor. O vad det innebär är ju upp till var o en o varje familj att definiera. Kram!

 35. Stina

  Så bra att du lyssnar på dig själv och litar på att ni som föräldrar faktiskt vet vad som funkar i er familj. Hoppas ni får en fin helg allihopa 😘.

 36. Nathalie

  Alltså, det är sorgligt att du år 2018 känner att du måste förklara detta val….helt sjukt och förskräckligt!! 😱 Jag har också sovit borta från mina små när de var runt 4 månader! Släpp det tanken, gud vad KUL och skönt för dig och vad KUL för dina pojkar och din man 💕 Njut!!! 😊

 37. emma

  Amen åhh dina barn ska va med sin pappa, tycker det är självklart att de lika gärna kan hänga med sin pappa som med sin mamma. Alltså en fjuttig natt dessutom! Och tänkt vilken energiboost ni alla kommer få efter att ha saknat varandra lite. Hoppas verkligen inte att du får några hemska mammapoliser efter dig för ett egentligen självklart beslut. Ha en riktigt kul helg och skäms INTE för ditt beslut =)

 38. Ann

  Förstår icke hur det anno 2018 kan vara kontroversiellt att man som mamma sover borta från sitt barn.
  Ha det så kul på Isabellas fest!