Något barn är alltid vaket – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Något barn är alltid vaket

Vilken fin söndag vi fick igår, det blev en massa höstfix i trädgården, ni vet krukor som ska tömmas, sånt som ska grävas ner och sånt som ska slängas… Klippa gräsmattan och städa bland uteleksakerna men där är en bit kvar…. Får se vad som får vara kvar ute under vintern och inte…

 

 

Charles kickar mest på sin sparkcykel nu, så kul att se att han fastnat vid något! Han kickar ju hela vägen hem från förskolan varje dag och jag går lyckligt bakom med vagnen och ser på. Han har blivit lite mammig och vill att jag sover hos honom på nätterna så just nu sover jag och C, eller jag sover inte så mycket för det snurras och trixas mycket och jag har rätt ont i magen fortfarande och är liksom skör. Så jag är trött och sliten känner jag, men det är okej. August sover ju som en liten stjärna oftast så det är bättre nätter om man har honom, haha.

 

 

Just nu somnar han någon gång mellan 19 och 21 och på en flaska och sen tar han bara en på natten någon gång mellan 00 och 02 innan han får sin morgonflaska vid 07. Så 19-00-07 brukar han hålla plus/minus någon timme här och där men sen vaknar han ju en del där emellan och behöver lite napp och att man gosar honom och så för att somna om. Så väcks gör man ju massor hela nätterna oavsett vilket barn man sover med-  men så är det nu. Det är okej. Och det är okej att vara trött. Det är värre det där med att ha ont men jag tar tabletter när jag behöver eller vill unna mig en paus – som idag när jag ska iväg på träningen. Då vill jag känna mig lite normal i kroppen och tar smärtstillande.

 

Förra veckan bröt jag ihop i slutet av ett av träningspassen när jag låg och stretchade för det var som att chocken över hur hårt jag kan pusha kroppen men vetenskapen om att jag kommer straffas på kvällen med mer ont i magen blev för mycket och tårarna bara kom och föll, ibland känns det orättvist liksom även om jag försöker att inte tänka så. Då var det så fint att en annan mamma från Charles förskolan låg bredvid mig och såg att jag småhulkade bakom armbågen så hon tog min hand och kramade den hårt – så fint.  Bara så där.

 

Hur som, idag är det mammaledig måndag och jag ska träna och sen ha långlunch med ett gäng andra mammor som bor i området och har barn med C på förskolan. Dröm-måndag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Du är tuff och kör på. Lever också med endomertrios men har nog lite lindrigare än vad du har. Men smärtan är så jobbig.
    Är mammaledig och de dagarna jag har ont ör jobbigt.
    Heja oss som ändå kämpar!

    En fråga!! Hur gjorde ni när ni började introducera mat till C? O hur tänker ni nu till A? 😊