Johanna Kajson

Den som gör olika är också bra

Idag har jag jobbat lite i motvind så att säga, ni vet när morgonen börjar med att man hamnar liiiite fel i tempo, klockslag och sen känner man sig off hela dagen? Jag känner mig lite svag och skör med endometriosen för tillfället som ni märker, kanske inte så konstigt att man är trött och orkeslös när man dräneras och fysiskt liksom blöder? Jaja, jag kom sent till träningen för jag hittade inte och A har varit lite missnöjd idag så det var lite kämpigt men de bästa ledarna peppade och pushade och tog A i sin famn så jag kunde köra på. Så skönt att få träna trots allt även om samvetet när jag stressade runt med en ledsen bebis och inte hittade ropade att jag var egoistisk som prioriterade att träna när allt liksom var lite upp och ner ändå…

 

Men sen tänkte jag också att jag var irriterad för att jag inte hade prioriterat mig själv ännuuu mer så att jag hade sett till på morgonen att vi kom iväg i tid och hade god marginal eftersom vi skulle till ett nytt ställe. Så dubbelt där där med samvete, skuld osv. Men jo, jag tycker ju det är bra för både kropp och själ att jag kommer iväg på träningarna på måndagar och onsdagar för jag får så galet mycket pepp av alla andra mammor och tränarna som håller i det som själv står med sina kids på höften och tjoar att vi är duktiga, starka mammor. Det är så fint att få höra att man är duktig ibland. Faktiskt.

Efteråt stressade vi till apoteket för att hämta ut Rotavaccinet A ska få imorgon och för att köpa windi, ni som vet ni vet och ja det kunde ju vara en del i missnöjet denna dagen… Eller att det är dags för fjärde fasen i utvecklingen enligt Wonderweeks – och denna fasen ska tydligen hålla i sig upp till 5 veckor?! Ahhh. Spännande…

 

MEN så landade vi hemma, slängde ner allt i vagnen och promenerade bort några kvarter till en mamma till en tjej på Charles förskola vars hem jag varit nyfiken på för hon verkar ha så galet bra smak, haha. Eller jag jag är ju stormförtjust i henne också, varje gång jag träffar henne eller hennes man vid hämtning/lämning så får jag alltid en skjuts med energi och sånt gillar man ju. Folk man kan skratta och få upp energin med liksom. Hur som, de fick tvillingar i somras så nu har vi fått med både henne och Sixtens mamma i måndagslunchgänget vilket känns som en härlig tradition i höst. Alltid måndagsluncher med detta gäng efter träning – det är guld!

 

 

Och jag blev serverad detta enkla med så galet ljuvliga… Riktigt goda tomater, riktigt god mozzarella, massor av basilika, avokado och sen balasmico, olivolja ohc svartpeppar på det. KAN INTE BLI BÄTTRE. Borde äta detta till lunch oftare känner jag, himla bra rätt ju! Och bröööööd till, massor med gott bröd!

Vi pratade och bubblade och babblade och de peppade mig inför något jag ska göra i helgen som känns läskigt att dela med er eftersom jag vet att det är som gjort för att troll ska hoppa på mig… Och att bli påhoppad i sin mammaroll ÄR skitjobbigt varje gång, även om vi lever i ett fritt samhälle och folk ”får” säga/skriva vad de tycker och tänker så gör det ändå ont när någon säger till en att man gör fel som mamma. Phu. Men de hejade på mig och peppade och jag är så glad att jag har så vettiga, fina människor som nya bekanta nu för tiden – som alltid peppar, stöttar, pushar och liksom gillar olika. Som tycker att den som gör annorlunda också gör bra.

 

Nu däremot, nu ska jag natta Charles för vi har pratat om att jag måste sova med August inatt och att det får bli pappa som kommer in och sover hos honom om han vaknar inatt…. Känner att det är urmysigt att sova med Charles men att efter några nätter så behöver jag tanka på med lite Augustnätter, saknar hans lilla mysiga andetag.

 

Hoppas ni får en fin kväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Låt mig gissa! Du ska lämna bort barnen och åka med din man på blondinbellas halloweenfest…? Och du vill inte skriva för att folk ska hoppa på dig…? Det kanske är så att det inte är många som prioriterar en fest på ett slott och en eller två nätters egentid med sin man framför sina så små barn. Du kanske känner dig osäker i dina val och därför inte vågar dela dem? Klart att dina läsare (eller troll som du väljer arr kalla dem) ifrågasätter och kommenterar. Inget konstigt med det tycker jag 🙂

  1. johannakajson

   Nära skjuter ingen hare. Min vän som heter Isabella har en fest och har bjudit in mig att sova över eftersom hon fyllde år i helgen som gick och detta är traditionella födelsedagsfesten och jag har haft svårt att klura ut hur vi gör detta bästa för VÅR familj. Tanken var att C skulle bo hos mormor och morfar vilket han älskar och A skulle hänga med till Stockholm och på kvällen när han ändå sover så skulle vi åka på festen och sen komma tillbaka till syrran som skulle passa men det blev för sent och för meckigt att åka tillbaka till stan och inte lönt när man kom så sent så det skippade vi och min man sa att han var sugen på att ha barnen själv och att jag skulle gå så det är det som jag klurat på och känt mig osäker kring – så ja jag har varit osäker och funderat och inte velat dela med mig av tankarna eftersom man ALDRIG vill bli påhoppad av okända människor som har behovet att säga att man gör fel…

   Så här – bara för att man har en blogg betyder inte det att man måste stå ut med att folk ifrågasätter en, skäller på en, är otrevliga eller säger att man är en dålig människa eller en dålig mamma. Det gör ont, man blir sårad och om du hade haft en person framför sig som stod och skrek i ditt ansikte att du var en dålig människa av någon anledning tror jag kanske att du också hade blivit ledsen. Eller så hade du inte det för du kanske skiter i vad andra tycker och anser att du vet bäst och då är det så för dig men för MIG (och eftersom detta är min blogg så har jag rätten att berätta hur jag känner och hur ledsen jag blir och jag har också rätten att be er inte kommentera eller vara elaka även om ni inte hade gjort likadant som jag med era barn. Även om du inte hade gjort likadant som jag så betyder inte det att du måste säga att jag är en dålig människa, ibland behöver man inte säga något alls.

   Så tänker jag, så ja jag är nervös för att dela mina tankar eftersom jag inte VILL ha någon input på detta beslutet. Men som läsare så tycker många att jag måste dela med mig och berätta ändå – vilket gör det hela svårt.

   1. Anna

    Jag skäller inte, dömmer inte och är inte elak. En kvalificerad gissning eftersom du ändå sa A men inte B och valde att (återigen) kalla dina läsare för respektlösa ord som troll…

    Personligen tycker jag att du Riktig taskig attytid mot de läsare som gör nåt annat än smeker dig medhårs. Men den diskussionen har ju fler haft med dig. Tycker inte problemet är att du har troll till läsare utan Du har personer som inte alltid delar din åsikt och gillar dina val men som ändå väljer att följa din blogg.

    1. johannakajson

     Nej jag sa inte att du skällde? Men det kommer finnas dem som inte kan låta bli att skälla eller vara elaka om jag bloggar om det och därför har jag inte vågat göra det…

     Och jag får lov att tycka folk är elaka och säga ifrån pm någon sårar mig – för det är min blogg. Jag har otroligt bra relation med 99 % av mina läsare och dem som tycker att jag har taskig attityd, som samma troll som skriver elakt om och om igen – ja dem är jag inte trevlig tillbaka mot.

    2. Anna nr 2

     Åh Anna, din kommentar är så spot on! Johanna får nedvärdera sina läsare och vara allmänt otrevlig. Men nåde den som säger något kritiskt, inte hyllar eller ifrågasätter henne. Då är det så synd om Johanna och hon (liksom andra bloggare) drar samma historia om att de är människor, känsliga osv. Att man inte förtjänar att få elaka kommentarer. Nej men om du inte klarar kritik eller ifrågasättande så kanske du inte ska driva en blogg och vara en offentlig person?
     Lämna dina barn du om det är det som gör dig lyckligast. Förmodligen är det så att du behövde få lite kommentarer på bloggen för att tjäna mer pengar och därför valde du att säga A men inte B.

     1. johannakajson

      Får inga pengar på bloggen för att säga A och inte säga B. Tjänar inget alla på det tyvärr, vore ju briljant affärsidé annars.

      Nej bara för att man skriver en blogg så behöver man inte ”klara” ifrågasättande eller påhopp eller elaka kommentarer. ”Anna 1” och ”Anna 2” behöver inte kommentera alls och när ni gång på gång VET att ni kommer såra mig och ändå fortsätter göra det så säger det mer om er som människor än om mig. Jag förstår inte hur man kan leva med sig själv när man medvetet sårar någon annan, det är liksom inte snäll- man borde alltid vara snäll i min värld.

     2. Anna

      Du tjänar pengar på trafik på bloggen. Ju fler som läser och kommenterar desto mer betalt får du för samarbeten mm. Så är det lite låg aktivitet är det ett bra drag att skriva A men inte B och uttrycka det som du gör. Det behöver du inte förneka utan kan erkänna och stå för det. Så klart att alla dina ord är väl valda.
      Tror inte nån försöker medvetet vara elak, inte jag iaf. Utan man undrar, ifrågasätter och tänker själv istället för att bara hylla dig och nicka och instämma. Som bloggare är du kanske ”husgud” för många och man ser upp till dig. För mig är du inte mer värd än någon annan. Jag behandlar alla lika, oavsett om de är bloggare eller ej. Jag ifrågasätter vänner och familj, håller inte alltid med. Men vi respekterar varandra och älskar varandra ändå. Men du visar ingen respekt så fort man inte hyllar dig.

     3. johannakajson

      Jo man får fråga men att fråga nyfiket eller ifrågasätta ilsket och dessutom klanka ner på personens val, eller hur den är som person är två olika saker och det ÄR skillnad. När någon säger till mig att jag är ”för” känslig t ex – då säger de att jag är fel, och att jag inte har rätt att vara den jag är. Och det sårar. Varför skulle någon annan bestämma hur jag får känna eller tänka?

      Vad det gäller trafik så får jag inte mer trafik för att jag skriver si eller så, jag har rätt stabil trafik så nej – där har du fel. Och jag får inte en spänn per kommentar -> så mycket eller lite kommentarer spelar inte heller någon roll för att tjäna pengar och generellt så vill jag aldrig ha syrliga eller elaka kommentarer, det får jag inte direkt med samarbeten på. Så det har INGET med pengar att göra – det har med osäkerhet att göra och rädslan för att bli påhoppad – så som jag blir nu. Att jag funderar själv och att jag just denna gången tycker det är jobbigt att andra absolut ”måste” tycka till om ett val och beslut som redan är känsligt för mig och där det känns som folk kommer hoppa på mig.

      Du skriver i din kommentar att jag ”inte behöver förneka utan erkänna” men om du har fel så kan du ju inte skriva så.

      Jag ber dig inte hylla mig eller nicka, man får gärna FRÅGA men att IFRÅGASÄTTA en medmänniska förstår jag inte varför man anser sig ha rätten att göra? Och sen dessutom bekylla den människan för att den inte får bli ledsen/ sårad av att bli ifrågasatt. Många kommenterar dessutom saker som inte är sanna utan de hittat på själva och sätter egna ord och antaganden i spel.

      Och jag har tycker inte någon är värd mer än någon annan heller. Aldrig.

 2. Malin

  Detta med rota vaccin visste inte jag, tänkte att det ingick på vissa orter pga spridning eller nåt sånt men då kanske vi ska be om det tills det blir dags för vår nyföding att vaccineras! Älskar att läsa din blogg det är alltid så mysiga inlägg och det märks att du skriver från hjärtat ❤️ Vi har prick lika långt mellan barnen också, vår första son är född september 2015 och vår andra kom för en vecka sedan så jag läser här och tankar på med tips på hur man ska få detta att gå ihop med en livlig treåring och spädis som bara vill äta och sova, guld värt!!

 3. Tess

  Bara av ren nyfikenhet, varför ska han få rotavaccin? Undrar bara hur ni resonerar eftersom det inte ingår i basprogrammet. Kul att få veta dina tankar 😊

  1. johannakajson

   För att vänner vars barn fått det har varit hell och lite till och i Stockholm ingår det i basprogrammet så det var naturligt att välja det nu till A också. Jag tänker – varför inte (det kommer troligen ingå i bas överallt snart – i skåne t ex erbjuds det inte men frågar man efter det så får man det gratis)

   1. Anne

    Exakt, västra götaland inför det också i allmänna programmet efter årsskiftet. Tess – vad finns det för skäl att avstå? Rotavirusinfektion hos en spädis kan bli en lång och farlig historia som ofta kräver flera dygns inneliggande vård med sondning eller dropp. Och det är ett mycket vanligt virus dessutom.

    1. Tess

     Men Gud alltså jag menade inte att det finns skäl att avstå, tro mig jag är för vaccin och mina barn har fått allt som ingår i basutbudet. Tänkte bara om det fanns speciella skäl eftersom jag inte själv tänkt på att be om det. Jag vet mycket väl att det är en besvärlig infektion då jag är sjuksköterska. Som min fråga löd var jag bara nyfiken och jag tycker Johanna besvarar frågan bra.

     1. johannakajson

      Nej jag förstod det inte heller som att du inte tyckte vi skulle ta rota utan bara undrade hur det kom sig att vi valt det 🙂

 4. T

  Hej!
  Tycker att du gör den hår typen av vardagsinlägg himla bra, känns ärligt och genuint. Tycker om att du delar med dig om livets upp och ner, igenkänningen är stor! Pepp och omtanke till dig Johanna! Kram från en annan mamma till två
  PS blir bu väldigt nyfiken på vad för spännande du ska hitta på nästa helg! Ds

  1. johannakajson

   Men åh tack snälla, att få till ”idag har jag gjort det här” kan ju lätt bli rätt tråkigt att läsa 🙈