Jag ger upp den perfekta garderoben! – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Jag ger upp den perfekta garderoben!

Okej, jag bollar en ny tanke med mig själv… att garderober inte alls ska se ut så som jag alltid trott och strävat efter – städad med allt vikt och sorterat i färgordning och som ett mittenuppslag i en modetidning… att barnens garderober inte är prydligt vikta kläder på hög i rätt storlekar och utan hål, blekningar eller ketchupfläckar…. eller blandat med någon leksak, gamla teckningar och påslakan blandat med uv-dräkter…

Nej tvärt om är det EXAKT så där blandat, röriga de ser ut. Det är det som är normen, det som är normalt och det som liksom är rätt och vettigt. Svårt att ändra tankesätt men nu ger jag upp på tanken om perfekta garderober –> det är INTE värt det!!!! Livet får går före nu, orkar inte ha ångest eller försöka sorters och styra upp alla våra garderober en enda gång till. Jag gör hellre annat nu.

Samma sak med alla förråd.

Förråd och garderober ser ut så här när man inte har något garage – eller når man bor i lägenhet för den delen. Då såg det också ut så här med golfklubbor, dammsugare, skor, vagnar, jackor och gymvikter i en mix.

Eller här under trappen som jag drömde om skulle vara ett mysigt krypin för Charles med ljusslingor i taket, mysig madrass på golvet och leksaker i fina små korgar. Det kommer inte hända och det är dags för mig att acceptera det.

Jag vill göra sånt här istället. Gå ner till havet med familjen, möta upp grannarna för playdejt och dricka kaffe i soffan med min man.

Nu ger jag upp på allt som är bakom stängda dörrar eller lådor. Det kommer aldrig vara perfekt ordning där och någonstans börjar jag tänka att det spelar ju faktiskt ingen roll.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Tusen tack för det här inlägget och bilderna du delar med dig!! Sån igenkänning och jag ska verkligen ta till mig av dina ord.

 2. Karin

  Haha, helt underbart! 😀 Detta synsätt kopierar jag rakt av, så smart. Just att ändra normen på sånt som känns ouppnåeligt och oprioriterat, istället för att låta det stressa en hela tiden. Tack! Nu ska jag fortsätta hänga med familjen istället för att rensa garderoben, men utan det eviga “garderobssamvetet” hängandes över mig.:)

 3. Camilla

  Lite som min vision att tvättkorgen ska stå tom, med 2 små barn varav sonen på 5 månader är en riktig kräkpelle..🤦‍♀️ Jag får nog släppa det..

 4. Linda Andersson

  Så härligt å ärligt inlägg! Jag tänkte senaste idag(då vi knappt kommer in i vårt förråd längre mer än med en fot. Och när jag behöver något längst in i verktygslådan: ja då får jag först hoppa över golfklubbor, vagnsdelar å sen klättra över sommardäcken å sen om jag har tur få ner en fot där, hålla balansen för att försöka få upp de verktyg jag behöver innan resan tillbaka börjar 😂😂🙈🙈 Å Som sagt jag sa senats till mig själv idag att JAG MÅSTE ta tag i det där jä*la förrådet snart. Men gör som dig å skiter i det ett tag till helt enkelt 👏🏼👏🏼

 5. Mia

  Jag har också ”trappat ner” på ordningen hamnar tvätten i rätt garderob och låda per typ av plagg är jag supernöjd. Numera har jag inskaffat att alla familjemedlemmar har varsin korg i tvättastugan med ren tvätt, för nu hinns det inte med att få in det i garderoben innan de behövs igen. Underlättar även då man kan ta en person i taget och lite ibland!

 6. malincatrin

  Hand upp, jag ger också upp. Och du har faktiskt också inspirerat mig till att mer och mer landa i ”good enough”. Förr slet jag som bara den i flera dagar med att städa, röja etc innan man skulle ha folk – ville verkligen ha skinande rent och ingenting som inte var på sin plats och överdrev alltid med mat etc. nu är det mer helt OK med lite stök (men inte för mycket!) och damm här och där och gör det mer enkelt med mat, dryck och snacks. Nästan så jag låter det vara något ”icke perfekt” någonstans för att verkligen visa för mig själv att det är helt okej så här. I gen bryr sig och jag mår så mycket bättre. Nu behöver jag brasa någon timme (mycket eftersom jag också landat lite i 10 minuters plock varje kväll hemma (om det behövs!) eller att jag tar ett utrymme (hallen, badrummet, köket eller vad det kan vara) och när jag är färdig med det så är det bra för den dagen).

 7. Hanna

  Kan säga att garage inte hjälper ett dugg! Är bara annat verktyg, bildäck, grillen, cyklar mm som stökar ner den ytan. Har också gett upp! Finns roligare saker att ägna sitt liv åt

 8. fanny s

  Åååh känner samma sak…bor i en lägenhet på 81 kvm och vi har en hyfsat stor klädkammare samt ett litet förråd på vår uteplats. Alltså jag ger upp på kldkammaren nu…organiserade den jättefint för över ett halvår sedan, men det går inte att hålla fint för jag orkar inte! Det tar så otroligt mycket energi att vara mamma, jobba, vara en fru…neeej det är inte värt att ha ångest över förvaringsutrymmena…det är INTE värt det! Precis som du vill jag göra härliga saker med familj och vänner istället för att städa och städa och städa….Helt ärligt, de flesta småbarnsfamiljer har stökiga garderober, det är bara att inse! 🙂

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja men det är nog så men man tror man ska kämpa på och organisera men som du säger, efter någon månad är det ju kaos igen!

 9. J

  Tänker att allt har sin tid. När barnen är lite större (mina är i samma ålder) då kanske man får lite mer tid att få ordning även i sådana (tråkiga) utrymmen..