3 år och kan bokstäverna?! – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

3 år och kan bokstäverna?!

Innehåller annonslänkar

Jag är SÅ imponerad av vad en 3,5 åring klarar av. Eller 3 år och 4 månader ska jag säga, Charles utvecklas i rasande fart och idag hade de varit på utflykt med förskolan till återvinningsstationen och de hade promenerat hela vägen dit och hela vägen hem utan att någon i gruppen klagat på trötta ben. Det är lååångt kan jag säga! Sen hämtade jag honom med sparkcykeln igen så då sparkade han heeela vägen hem och snickesnackade hela tiden.

 

 

Lycka alltså! Sen läste vi bok som vi lånat hem från förskolan, så himla smart det där med att ha ett litet bibliotek där som man kan låna av! Idag lånade vi “Färger” och jag fick så mycket frågor på instagram så jag ville tipsa om den här. SÅ roligt bok där barnet får lära sig om färger, hur man blandar färger och man är aktiv och trycker, stryker och skakar boken, Charles älskar den! Även denna som man ska trycka på olika prickar och så händer det en massa spännande grejor…

 

 

Sen blev det middag och dusch och bad för killarna, gullungarna! Och när August vilade lite så ville Charles träna på sopsortering/ återvinning och bokstäver i Alfonsappen – alltså jag är helt säker på att jag inte kunde typ alla bokstäver när jag var 3 år, herregud vad han lär sig i rasande tempo nu. Han kan dem, över på att skriva dem och är superintresserad kring allt som har med bokstäver att göra och frågar hela tiden vad olika ord och saker börjar på för bokstav. Han skrev liksom FIOL idag när vi ljudade ut FFFF IIIII OOOOO LLLLL. Barn är coola!

 

Får alltid frågan om var handduken är ifrån och den är från Liewood som har en massa fina handdukar, filtar, morgonrockar och annat i söta djur.

 

NU ska jag se Vår tid är nu och tjuväta sista resterna av tårtorna från helgen. ehhhh MUMS!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anne

  Lär man sig läsa när man är 3-4 år är man dock sannolikt särskilt begåvad. Min pojke lärde sig alfabetet vid 1,5 år, läste på egen hand vid 3,5 år. Nu är han 7 år och totalt uttråkad av skolan tyvärr, trots att han läser matten för årskurs 3, vilket är för låg nivå. Min yngsta dotter är 4 år och kan INTE alfabetet än =) Såå, barn är olika!

  1. Th

   Exakt samma här. Ettan multipicetar och räknar. Hon är 6 och går i förskoleklass. Lagom uttråkad. Tvåan är 4 och lever i sin egna värld.. Hon kan skriva sitt namn men där tar intresset stopp (skönt på ett sätt kan jag tycka). Barn är olika minst sagt.

 2. Cherie

  Emma, min dotter var precis lika dan när hon var i den åldern. Så otroligt roligt när dem vill lära sig och det gäller ju att uppmuntra det 🙂

 3. Sara

  Jag vet inte när jg lärde mig bokstäver men vet att jag kunde läsa innan jag började skolan! Men blir också imponerad nu när man egna barn (en son på 2,5), att han kunnat räkna till 10 sen han var 2 tycker liksom jag är häftigt haha! Tack för boktipsen, en jättebra julklapp ju!

 4. Fyrbarnsmamma

  I och med förskolan/förskoleklass lär sig de flesta barn att läsa före skolstart. Pedagogiskt tänker man annorlunda om just läsning. För väntade man längre innanman lärde barnen.

  Vår äldste son lärde sig bokstäverna vid 2,5, läste vid tre, och helt flytande innan fyra. (Dock gick han inte på förskola. 😬) Barn nummer två hade/har en språkforskning. Han läste bra när han var fem.

 5. Malin

  Min dotter lärde sig läsa när hon var 3,5 tack vare de äldre barnen på fsk som redan var igång med läsningen. Vissa har det bara för sig, bara att tacka och ta emot inför kommande skolgång tänker jag 🙂