Våga vara dig själv – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Annons

Våga vara dig själv

Godmorgon fina ni, tack för pepp och stöd som vanligt – jag hoppas jag kan peppa och stötta er också att våga stå upp för er själva och känna att ni duger precis som ni är.

 

Här hemma började morgonen med två urgulliga söner som ville mysa med mig i sängen innan vi gick upp och tog en lugn morgonpromenad till förskolan med soluppgången som utsikt… (Rickard flög till Stockholm tidigt imorse)

 

 

Jag och Charles pratade om att löven på träden är gula, orange och bruna nu och att det är höst. Det är så mysigt att småprata med honom, vi mötte vägarbetarna och sa godmorgon till dem och kikade på grävmaskinen innan vi promenerade vidare och August fick ligga med suffletten nere och spanade nyfiket upp på trädkronor och himlen…. En fin morgon och en glad kille som pussade mig hejdå när vi skulle gå. Älskar bra lämningar

 

En annan sak – Alltså det är nog hormonbalansen som gör att jag ryter ifrån och säger högt när jag ledsnar för jag har kortare stubin nuförtiden… eller sen jag började med p-piller igen… men det kanske är bra? Jag kanske behöver tänka lite “fuck-off” ibland och inte bara vara en pleaser på alla håll och kanter?

Grannen sa det så klokt efter en parmiddag – att hon var trött på att inte våga vara den hon är. Att liksom skämmas lite för vissa val, intressen eller icke-intressen istället för att bara rycka på axlarna och säga “sån är jag”. Vi pratade på parmiddagen om vad man vill göra på semestern och vad man längtar efter och hon och jag konstaterade att vi inte är kulturella alls utan vi vill mest vila, strosa runt och fika, äta, shoppa, dricka vin och ingen av oss vill någonsin gå på museum. Något man som vuxen “borde” tycka är intressant men vi skrattade åt att vi verkligen inte vill det och att vi inte vill fejka längre. För vems skull ska vi gå och titta på konstverk på vår dyrbara semestertid? Nej, hon sa det så bra. Nu får det vara nog – jag är inte allmänbildad och jag kan inte när olika krig varit eller vilka huvudstäder olika länder har. Men det är okej, det måste få vara okej. Och jag måste öva på att våga vara mig själv.

 

Nu ska jag dricka kaffe med August.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Så var jag med, älskade semester för att vila. Sedan fick jag barn, och dem hade inte alls samma uppfattning av semester som mig. Dem älskar museum! Så vi får alla välja lite olika dagar på semestern så alla får det dem älskar att göra.

 2. Anna

  Hej! En fråga om sömn till dig som verkar ha kämpat med detta länge och tagit det på ett så bra sätt!!
  Vårt första barn sov katastrofalt men det vände över en natt när vi slutade ge mat på natten, då var han 1 år..

  Vi trodde detsamma om nr 2. Men nu efter tre månader (han är 15 mån) är vi tillbaka med flaskan och han äter 1-4 ggr per natt. Sover max 2 h i sträck och ofta minst ett vakenpass på 2-3 h.
  Vi förstår inte vad som är fel! Har testat allt.

  Fick ni någonsin reda på varför Charles sov dåligt? Gjordes några tester? Vad var det som slutligen hjälpte och när började han sova?
  Behöver lite ljus i tunneln 🙏
  Kram och tack för peppande och fin blogg!!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åh ja det där med att barn är olika är ju verkligen sant, det som funkade på ettan funkar ju inte alls på tvåan… Vi utredde polyper, halsmandlar osv osv på öron näsa hals och det var svårt att hitta vad problemet var. Man trodde att hans hjärna aldrig lärt sig somna och sova längre pass men nu så här i efterhand så känner jag starkt att han 1. inte gillade mat så han var nog konstant småhungrig men var ingen fan av att äta, varken amma, flaska eller sen att äta mat och allt det tror jag faktiskt påverkade. 2. Han hatade ligga på rygg och hatade ju vagnen så jag tror faktiskt att där var någon nerv eller liknande som var problemet i t ex ryggen. Det kan ju växt bort men jag tror att det här med att han inte kunde ligga på rygg gjorde att han vaknade hela tiden – eftersom vi inte vågade lägga honom på mage. När han blev större tror jag det satt i som vana för hjärnan. Så jag har inga gbra tips tyvärr, när han var mellan 1,5 och 2 år började det äntligen bli bättre <3.

 3. Angelica - utlandssvensk

  Så bra sagt!! Jag har också börjar tänka mer ”skit i vad ni tycker jag gillar schlager och kan inte mycket om allt som händer i världen men sån är jag och jag kan ju massor om världens ursprungsbefolkningar och läser massa böcker istället”. Så skönt att bli äldre och inte bry sig lika mycket om vad andra tycker. Kram till dig!

Annons