En “stor” lekplats – eller? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

En “stor” lekplats – eller?

Lördagskväll, tända ljus, cola light i glaset och en sovande Charles en våning upp medan August ligger och funderar på om han ska somna eller inte bredvid oss… Rickard har precis sprungit, jag hann göra lite yoga och stretch innan och så har jag hunnit jobba lite under dagen och Rickard och Charles hann klippa gräsmattan och handla idag också. Mycket fix men mycket mys också… Innan vi grillade lunchen så åkte vi till Falsterbo för att prova en ny lekplats, ibland behöver ju inte utflykter vara svårare än så…

Jag och Rickard var väl inte så imponerade, för det första var vi heeelt själva där en lördag halv tolv och för det andra så kallades den “stor” när vi googlade fram den men när man kommer från Vasaparkens magiska lekplats i Stockholm som alltid är proppfull med glada barn så var denna liksom iiinte varken så stor eller inspirerande… MEN – det häftiga är ju att barn bryr sig inte på det och Charles hade skitkul en timme – vi också! Bara att springa upp och ner för “berget” (en kulle som nog är en perfekt pulkabacke i vinter!) skrattade vi alla åt så mycket.

 

Det var så himla bra att fira och dejta igår för vi har varit trötta, lyckliga och tacksamma hela dagen här hemma. Tacksamma över vår lilla fina familj, tacksamma för varandra och för vårt äktenskap och vår relation. Fint det där med att dejta!

Men jag måste säga att jag saknat Stockholm lite de senaste dagarna… Igår när jag och August promenerade i solen för att hämta Charles på förskolan så tänkte jag att det hade varit så himla mysigt med en liten AW på någon liten uteservering – det hade vi absolut gjort om vi bodde kvar i Vasastan… Då hade vi mött upp syrran och Mia med kids och så hade alla barnen delat pommes och berättat om dagen på förskolan och vi vuxna hade fått babbla om Idol över ett glas bubbel… En enkel liten grej innan vi hade vinkat hejdå och gått hem för fredagsmys. Men en grej som liksom inte går att göra här nere, så himla tråkigt…

Och samma sak idag, hade vi bott i Vasastan så hade vi ju mött upp ett gäng vänner med kids på i Vasaparken och kunnat dricka kaffe och snacka skit medan barnen lekte runt. (Fast man ska inse att jag alltså inte vill bo i Stockholm alls – för detta är ju inget jag hade velat göra varenda eviga lördag och söndag och så var det när man bodde där – för man hade ju ingen egen trädgård så man fick snällt gå till samma lekplats en eller två gånger per dag och emellanåt fick man ju krupp på hur mycket folk där var… Så vi har valt rätt – även om jag saknade Vasaparken lite extra just idag…)

 

 

Och nu är vi taggade för på onsdag flyger vi till Frankrike på semester, hurra. En vecka i Cannes med hela min familj väntar och det ska bli magiskt att uppleva Cannes tillsammans igen, vi har varit där många gånger, senast för 2 år sedan och i år ser jag fram emot att leka med Charles och Donna på stranden, åka karusell med dem och shoppa lite i några av våra små franska favoritbutiker… Men mest ser jag fram emot stora, bullriga familjefrukostar och familjemiddagar i lägenheten vi hyrt. Älskar att resa med min familj, bästa, bästa, bästa!

Nu ska vi ha jobbkväll som dejtkväll, rätt annorlunda från igår men också mysigt enligt oss.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Läser färre och färre bloggar eftersom jag ofta upplever att det är ”ett perspektiv” (det perfekta) som visas och det ger mig ingenting. Din blogg och instagram är dock undantaget – så fantastiskt mysigt att följa dig, älskar att du skriver ärligt, poppigt men också vågar visa dig sårbar. Har ju köpt din bok och planerar för bröllop nästa sommar, men du får mig också att se fram familjelivet med ups and downs <3 TACK för din fina blogg!