Fredagspeppad – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Fredagspeppad

Innehåller annonslänkar

Freeedaaaaag!! HURRAAAA!

 

Ännu en fyndad outfit , byxorna i silver hade 56% rabatt nu här och tröjan här och jackan fanns i svart här men kanske finns kvar i vitt i butik?  – VEM kunde tro att jag skulle bli sån outletfyndare?! Love Afound (något partisk såklart, haha)

 

Så här peppad är jag på det, haha. Charles och mormor sov i hans säng inatt så jag och August sov gott själva inne i vårt sovrum, han sover fram till ungefär 05 i sin säng och får sen komma över i vår säng fram till 07 för gos och mys… (Ja han äter en flaska vid 03 också alltså, då tar jag upp honom från sängen och ger den i famnen men lägger tillbaka honom sen…) Så vid kvart över sju gick vi alla upp och mös i soffan lite innan jag körde Charles till förskolan strax innan åtta – urmysig morgon såklart och nu har mamma åkt till sitt jobb medan jag och August ska ha mammaledig fredag men så lite jobb som möjligt. Jag tänker en promenad i solen ner till vattnet, handla fredagsgottis och kanske kan jag komma loss med ett yogapass för att mjuka upp nacken idag också… Vi får se!

 

Men först – mer kaffe!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. T

  Hej Johanna!
  Låter härligt, vad fint att barnen får ha sin mormor så nära, urmysigt ju.
  Jag är nyfiken på reglerna för barnomsorg i kommunen du bor, bor själv i en mindre skånsk kommun och här får storebror vara på förskolan endast tis-tors 9-14 när man är hemma med syskon. Ibland har det känts lite lite pga olika orsakern. Förstår att det kanske gäller andra regler om man jobbar också och inte bara är mammaledig.
  Trevlig helg!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Exakt, vi har 20h i vår kommun (mån-tors 9-14) men jag jobbar 50% ovanpå mammaledigheten så vi får ha fulltid för att det ska gå ihop

   1. T

    Tack för svar, tycker det är väldigt bjussigt av dig! Undrar om det varit några problem för er att få fulltid när du ”bara” arbetar 50%? Tycker odu verkar rak och bestämd i sådana här situationer, hur gör man för att inte ursäkta sig hela tiden, tips på det? Trevlig helg!

    1. johannakajson
     johannakajson

     Jag är ju 100% mammaledig och jobbar 50% ovanpå det – inget jag trixat mig till utan enligt kommunen så behövs ett arbetsgivareintyg som säkerställer att man jobbar och då får man såklart fler timmar. Inte så mycket mer att säga pm det 🙂

     1. E

      Här du skrivit arbetsgivarintyget själv? Har inte ens tänkt på att lyfta frågan om mer timmar men är också mammaledig+jobbar inom mannens egna företag. Men vem ska intyga att jag jobbar? Min man?

 2. Anna

  Är nyfiken på hur ni har det med förskolan, hur mycket lämnar du Charles där under föräldraledigheten? Vi har rätt till 15 timmar per vecka, är det samma för er? Glad fredag!

  1. johannakajson
   johannakajson

   vi har rätt till 20h i vår kommun (mån-tors 9-14) men jag jobbar 50% ovanpå mammaledigheten så vi får ha fulltid för att det ska gå ihop

  2. johannakajson
   johannakajson

   Alltså går han generellt 8-16 men jag försöker lämna 09 ibland eller hämta 12 eller 14 ibland. Och ibland har jag honom helt hemma en hel dag, allt utifrån vad som funkar med jobbet….

   1. Maja

    Skönt. Då slipper du lägga tid på kvällar och helger för att jobba. Själv slog jag knut på mig själv istället för att få ihop det i perioder. Måste ju underlätta mycket när lillebror sover så bra på nätterna och att ni kan dela på nätterna.

    1. johannakajson
     johannakajson

     Båda barnen behöver oftast varsin förälder så tar man inte lillebror så tar man storebror så upphackad sömn får man liksom leva med :). Jobba kväll och helg gör jag ändå, går inte ihop sig annars 🙈🙈🙈

  1. johannakajson
   johannakajson

   Han äter 03 och 07 som jag skrev men grymtar och behöver läggas till rätta eller få napp ett par gånger däremellan då och då 🙂