Städat hem och ro i sinnet – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Städat hem och ro i sinnet

Godmorgon, ska strax ta August i vagnen på promenad ner till vattnet och göra några övningar från mammamageappen och sen ta ett dopp i havet tänkte jag… Jag VET att man ska sänka kraven på sina dagar när man är mammaledig men det såå himla svårt när man är van vid att få gjort tusen saker på en dag… Igår hann vi tvätta, plocka undan hemmet inför städ, åka till BVC för kontroll och rotavirus-vaccin, åka till en trädgårdshandel och handla blommor till hemmet och trädgården, jag hann jobba mina timmar, vi hann plantera inne och ute, promenera och hämta Charles och gå hem till en vän på våffel-playdejt och ändå kändes det som vi inte hann allt jag ville. SÅ KNÄPPT.

 

 

Hur som, nu är här såå fräscht hemma och det hjälper min själ att få ro… (Kliar lite i mina fingrar av hur stökigt det är i förråden/ garderoberna i huset dock men där kan man ju stänga dörrarna så jag försöööker inte lägga till det på todo utan att tänka att vi tar det när det hinns med…) . Visst blev det fint med ormbunke i fingerborgskrukan? Älskar ormbunkar, så fina.

 

I köket hamnade denna lilla orkidéen i en blå kruka… Köpte lite rosa begonia till fönsterna vid ingången också för att liva upp och en blå hortensia. Många växter dog ju inne i somras för det blev liksom fööör mycket bastu och gick inte att underhålla. Nu är det dags att fixa i trädgården också så sakta och eftersom vi är borta varenda eviga helg nu typ så försöker jag göra lite varje dag istället.. Gräva ner det som ska grävas ner i rabatterna, plantera lite nytt för hösten och skölja ur och ställa undan de krukor som får vänta tills nästa år.

 

Playdejten hos Sixten och hans mamma igår var så himla mysig, det bjöds på våfflor och vi vuxna började med skagenröra och citron på vår första som lite mat-våffla vilket jag varit SÅ EMOT tidigare för våfflor för mig är sött och gott… (Förutom denna löjromsvåfflan då som var såå god till lunch….Mmm) men nu fick jag mersmak av att köra en lite våffel-skagen till förrätt vid nästa bjudning. Urgott. Sen lekte killarna inne och ute och vi fick så gulliga presenter till både Charles och August, skriver ner allt vi får så vi kan skicka tackkort i höst…

Men mest imponerande var ju kortet som Sixtens mamma hade tecknat själv – HUR FINT?! Håller på att pitcha en bokidé om en barnbok tillsammans med henne, herregud vad kul projekt att göra tillsammans i vår när vi är mammalediga ihop!

 

Jag vill göra en barnbok om när man får syskon som inte bara riktar sig till dem som ska föda vaginalt och amma t ex utan en lite mer bredare bok med enkla, mysiga förberedande förklaringar och fokus på den långa väntan och att räkna ner… Vi fick så många frågor och pepp om hur vi förberedde Charles på att bli storebror och jag hittar inte riktigt någon syskonbok som känns helt relevant på det sättet – vad tror ni?

 

Nu – promenad till havet!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Ja visst är det konstigt att man aldrig blir riktigt nöjd med vad man hinner med?
  Idag hinner jag INGENTING då lilltjejen bara vill vara nära. Är glad att jag fick i mig både frukost o lunch. Annars nära nära.
  I eftermiddag får det nog bli promenad. O är hon inte nöjd i vagnen, så i selen i alla fall.

  Unnar mig att titta på dokumentären om Astrid Lindgren på SVT. Kan rekommenderas 😊

  1. johannakajson
   johannakajson

   Alltså EXAKT SÅ ska man ju göra såna här dagar!! Inte försöka stressa in det man tänkt sig (jag har fortfarande inte gått utanför huset och doppet i havet har fått vänta men gått omkring i baddräkt hela dagen, haha)

 2. Louise

  Låter som en toppen idé med en sån barnbok! Har letat själv nu och hittar ingen riktigt bra. Mest äldre böcker som är väldigt mycket mamma gör detta, detta och detta med bebisen och pappa tittar på. Hade varit fint med en uppdaterad bok om du förstår vad jag menar!