Vår bröllopshelg började med BBQ i trädgården – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Vår bröllopshelg började med BBQ i trädgården

För 6 år sedan var det med pirr i magen jag och Rickard åkte och hämtade upp min brudbukett och körde ut mot slottet vi hade abonnerat för helgen för att bo mer eller mindre helt själva där… (Vi skämde bort våra fotografer med rum på nedersta plan också medan vi checkade in i sviten i tornrummet, alla andra fick vänta till bröllopsnatten minsann för då åkte vi till tornrummet på Grand hotell i Lund istället.). Vi hade den STORA slottsnyckeln i handen och gick in för att dricka champagne, duscha och fixa oss inför kvällens festligheter – tänk att det äntligen var dags för vår egen bröllopshelg!

 

Brudslöja, trädgårdsrosor, prärieklockor, ranunkel och fresia som doftade magiskt….

 

Vi hade fixat i mammas och pappas trädgård för en BBQ-fest med Smålandstema, min man är ju från Småland och eftersom bröllopet ägde rum i Skåne ville vi hylla Småland på något extra sätt (vi själva var bosatta i Stockholm då så att få in båda delar kändes naturligt och viktigt för oss) så förutom att hyra in ståbord och hänga vita risbollar över trädgården så gick vi all in på temat “Småländsk afton”…

 

Mammas och pappas hus… Så fint att kunna börja och avsluta helgen där!

 

 

Korvarna var inköpta från Vaggeryds chark i småland, tidningsstrutarna till pommes var rullade av Jönköpingsposten och ett tag var jag till och med inne på att frakta ner kranvatten från småland till karafferna, haha… Mest för att svärfar alltid har skrutit om att de har det godaste kranvattnet i hela Sverige…. Smålandsöl var ju givet att bjussa på och sen hade vi svarta armband som alla gäster fick i present när de kom á la “all inclusive”-grejen, haha…  Men ketchupen och pommes fick representeras av Eslöv minsann, Felix är ju en stor del av familjen om man säger så!

Hade det varit idag så hade jag nog lagt betyyydligt mer krut på blommor för det la jag ingen budget alls på till fredagen, men mammas och pappas trädgård blommade i vackra vita blommor eftersom de hade gjort om den bara något år tidigare så att få vara där hemma var en så fin grej.. Avslappnat, kärleksfullt och så himla härlig kväll med pirret i luften!

 

 

Tillbaka till oss då, vi skålade i Bollinger och lyssnade på vår låtlista innan vi åkte till den vackra byggnaden Medborgarhuset för att fotas innan vi anlände till mammas och pappas trädgård. Så himla fin kväll med strålande sol och värme trots en regnig sommar… Great Weddings har verkligen solgaranti, haha. Jag misslyckas typ aldrig med vädret!!

 

Att träffa alla kvällen innan och peppa inför bröllopsdagen, kramas, hinna prata ordentligt i lugn och ro och skåla in helgen är verkligen ett supertips till alla – vår BBQ-kväll kostade inte speciellt mycket eftersom vi var hemma i mammas och pappas trädgård och grillade korv och bjöd på burköl mer eller mindre. Men det var SÅ VÄRT det för att förlänga bröllopshelgen.

Tänk att det är 6 år sedan den där kvällen, jag minns såå när vi kom tillbaka till slottet igen för att sova och kröp ner i sängen bara vi två…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    I somras friade min man. Nu ska vi bara komma överens om hur bröllopet ska se ut. Jag vill ha ett mindre a la trädgårdsbröllop hemma då vi köpte hus precis och trädgården är underbar. Min man däremot drömmer om ett större med hyrd lokal och lite mer påkostar.
    Hur kompromissar man med detta eller bäst av allt hur säljer jag in honom på min idé?
    Kram sofie