Bärsjalen för nyfödda – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Bärsjalen för nyfödda

Hipp, hipp hurraaaa för August som fyller 3 veckor idag!!!! Hur länge varar “smekmånaden” som det kallas när de är så här små så de bara äter och sover och byter blöja typ? 3-4 eller 5 veckor?

Hur som, jag har börjat ha August lite i sjal då och då för det är så himla mycket skönare för kroppen och ryggen om man väl ska bära honom eller om han vill ha extra närhet på kvällen… Första två veckorna kändes han för liten men nu sitter han perfekt i den.

Vår är en gammal från Granit vi fått ärva

Vi tog med barnen i vagnen på promenad igårkväll för att hoppas på att de skulle somna så hunden Leo och de andra kunde ta ett kvällsdopp och vi kunde korka upp en flaska bubbel vid solnedgången…. meeen, C har ju aldrig somnat för natten i vagn och så inte denna gången heller så han fick kvällsbada istället han med innan vi gick hem. Mysiga minnen det med och man måste ju testa för att veta, vi har misstänkt att vi inte kunde natta så men ville prova igår iaf…

Hundar får vara på stranden 20-08 så därför fick även Leo badat igår… lillkusinen Olle somnade i vagnen på vägen hem medan jag fick gå upp och natta Charles på rummet där det gick snabbt som vanligt.

 • Sen väntade en drömkväll under bar himmel med Rickards bror och fru… Chablis, lite god mat och en massa tända ljus… jag satte inte ens på mig en tröja över min tunna sommarklänning trots att vi satt ute till midnatt!
 • Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
  Kommentarer
  johannakajson

  Kommentera

  Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. malin

   Åh bara njut och tänk att det kommer hålla i sig 😉 Vi fick aldrig någon smekmånad vår lilla loppa har gråtit stora delar av dygnet sedan dag 1. Värmen gör det tyvärr ännu värre.

  2. Maria

   Vår “smekmånad” tog aldrig slut. Så jag antar att vissa barn bara har det i sig att sova och äta haha! Nu är vår kille 2 och snart kommer en lillebror, då är vi dock inställda på mycket vaket. Tror bara man kan få ett sovande barn 😅😂💜

  3. Sofia

   Undrade också över smekmånaden när min 2:a kom för storebror hade ingen sådan haha. Nu är lillskruttan 5 mån och ”smekmånaden” varar än! 🙂 Bara uppblandat med lite glada pratstunder!

  4. Rebecca

   Så ljuvligt det låter!
   Jag ser också fram emot sånna kvällar!
   Jag har precis kommit hem från BB.
   Så glad att få mysa med stora(men lilla) syster, sambo och lillebror även om värmen är olidlig inomhus😫

  5. Jeanette

   Angående smekmånaden. Minns inte exakt när det vände men första veckorna räknade vi antal vakna dagtimmar och oroade oss, sover hon för mycket?? Nu är hon 10 veckor och vi räknar antal sömntimmar dagtid istället haha. Det som gäller nu är att stå upp i knät vänd utåt mot världen 🙂
   Stor kram till dig och tack för en sådan mysig blogg!

  6. Hanna

   Låter som en mysig kväll, men glöm inte att det råder fullständigt eld-och grillningsförbud sen igår eftermiddag 🙂