Stranden med nyfödd – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Stranden med nyfödd

Innehåller annonslänkar

 

Jag fick frågan om hur man har med och håller en nyfödd sval en sån här varm dag på stranden och hemligheten för oss är ju att vi kan gå ner och upp till havet flera gånger per dag så det blir aldrig en lång dag på stranden….

 

Jag matar ju dessutom inte A utanför hemmet så vi är liksom bara hemifrån 1-2 timmar och tajmar när han sover gott i vagnen. Denna gången har vi investerat i en riktigt bra och ljus UV-sufflett så han håller sig schysst sval trots strålande sol och 26 grader….

 

Och sen svala kläder, känna på barnets temperatur OFTA och hur varmt det än är så ska så här små bebisar ha huvudbonad/ mössa utomhus (enligt vår barnmorska).

 

Nu har vi vinkat hejdå till syrran och Donna och precis promenerat ner till havet för ett glas rosé och kvällsdopp för äldsta grabbarna… Jag och August får ju tyvärr vänta lite till men jag svalkar mig genom att stå mycket i havet med vatten upp till knäna… skönt!

 

Fler tips för att hålla en nyfödd sval på stranden är såklart ett bra UV-tält. Oj, oj, oj vad bra det håller sig svalt ändå… ett UV-paraply kan också vara bra och såklart ett stort parasoll eller hitta träd/husskugga…

 

Får alltid frågan om Charles fina UV-dräkter också som är ett bra tips för äldre barn! Vi älskar Petite Cherie och den blåvitrandiga är från HM – precis som min bikini jag får frågor om. Sommarens köp helt klart!

Kom ihåg mycket vätska, ta pauser och att alla ska smörja in sig så man inte bränner sig, stora som små! Hattar och kepsar är också guld värt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fia

  Hej! Varför ska pyttisar alltid ha mössa? Sitter man under parasoll är det ju typ spf 80…
  Tipsa gärna om uv-tält, de jag provat på ger säkert massor av spf men blir ju ändå stekheta inuti

  1. johannakajson
   johannakajson

   För att de kan inte reglera som värmen – ens om det är 30 grader ute liksom. Allt släpps ut genom huvudet ❤️

 2. Emilie

  Härliga Johanna, vilken fin och ärlig blogg du har! Grattis till lille August! Såg att du skrev om din UV sufflett och har förstått att många tror att hela suffletten har högt UV skydd. Om det är så att du inte vet det (framgår inte från din text) så har nätdelen inte så högt UV skydd. Det ligger på ca SP 3-5 om jag minns rätt. Tyvärr har jag hört om flera som bränt sina bebisar pga detta missförstånd. Ta hand om er 💕.

  1. johannakajson
   johannakajson

   Nej men uuusch. Jag hoppas inte folk ställer den i solen en massa timmar, herregud hur kan man inte ha koll och bränna sin bebis?? Tack för peppen och grattis ❤️