Så ser kejsarsnittet ut nu – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Så ser kejsarsnittet ut nu

Alltså det är ju såå himla störigt att jag åkte på denna infektionen inne i magen även denna gången, förra gången upptäcktes det av en slump tidigare när vi var inne på en annan kontroll för Charles och denna gången så gav faktiskt läkaren som opererade mig en shot med antibiotika under kejsarsnittet i förebyggande syfte eftersom jag har en extremt känslig kropp så att jag skulle åkt på en infektion fanns liksom inte i min värld… Visst har jag ont och har gått på smärtstillande dygnet runt precis som förra gången men det är ju en stor bukoperation så det utgick jag från att det var normalt – jag vet att Vanja mådde så prima så hon glömde bort sina smärtstillande efter bara någon dag men jag har ju starka smärtsignaler som skickas fortare än fortast så jag tycker återhämtningen har gått som väntat, eller nästan bättre och därför bad jag till och med Lisa fota snittet igår för jag var imponerad av hur fint det läkt på bara 8 dagar!!!

 

Så, varning för känsliga att det kommer en bild på hur snittet ser ut efter 8 dagar här, de la det alltså i samma snitt som sist, långt nedanför bikinilinjen och det bleknar ju till vitt och nästan osynligt sen igen – så här kommer det se ut igen precis som sist.

Hur som, här kommer en annan bild först för att ni som inte vill se snittet ska ha möjlighet att scrolla förbi, måste ju ändå visa dessa urfina handmålade tavlorna jag fick hem från Aloha Illustrations som har målat av ultraljudsbilderna på Charles respektive August… SÅ fina och jag blev så himla glad, de kommer vi ha som minne för resten av vårt liv!!

 

 

Tillbaka till snittet då, kolla så imponerande fint det ser ut efter en vecka:

 

Privat bild – får ej lånas eller användas av någon annan – foto taget av bästa Lisa Wikstrand

 

Där är ju två små blåmärken precis under i mitten som kommer försvinna men annars är det en glad mun som minne av mina två barn. Jag har inte hunnit skriva min förlossningsberättelse än i allt kaos men det kommer, vi fick möjligheten att se hela förlossningen under kejsarsnittet bakom skynket vilket är högst ovanligt men vi fick så fin kontakt med vår läkare så hon kände tillit till att vi fixade att se underverket – helt OTROLIGT som ni säkert förstår och något alldeles extra för Rickard… Och kejsarsnittet kunde som sagt verkligen inte gått bättre så att jag åker på en infektion i livmodern är liksom bara så min kropp fungerar, den reagerar alltid med smärta och överkänslighet mot allt från undersökningar till ingrepp och läkemedel med biverkningar och vi är rätt vana vid det vid det här laget.

 

Nu har jag ju fått med mig en massa penicillin hem och ska på återbesök på måndagmorgon om inte febern sticker iväg igen för då måste jag åka in direkt och bli inlagd så snälla håll tummarna för att jag slipper det!! Jag vill bara vara hemma hos familjen och ta det lugnt, mamma och pappa kom hit vid lunchtid idag för att leka med Charles och sköta handling och matlagning och fix och trix och imorgon kommer Rickard föräldrar och stannar två nätter för att träffa August och leka med Charles och avlasta lite… Älskade familj, vad hade vi gjort utan er?!

 

Tack snälla, alla fina för omtanken och kärleken – nu vänder det har jag bestämt!! Om en vecka är jag på stranden med hela familjen och går i vattenbrynet – det är målet!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carolin

  Håller alla tummar för dig och att du ska bli bra fort! Jag tycker det är så intressant att höra om kejsarsnittet och återhämtningen. Skulle jag få ett till barn så skulle jag vilja ha det men känner att alla professionella skrämmer upp mig med att det bara är så negativt och farligt på alla sätt och vis.

  1. johannakajson
   johannakajson

   Kejsarsnittet var fantastiskt, läs gärna förlossningesberättelsen från Charles om du vill läsa lite mer så hoppas jag att jag hinner skriva denna förlossningsberättelsen snart… Återhämtningen är ju enormt olika – jag har många vänner som varit på benen efter några dagar likt en vaginal förlossning och enda skillnaden är att man inte får bära tyngre än barnet på 6 veckor men annars så mår man rätt likt enligt många – jag personligen har ju åkt på infektioner men min kropp är EEXTREEEMT känslig så det är min otur. Så fort jag är förbi detta kommer jag vara fit for fight och jag har aldrig känt av mitt förr snitt efter, varken i magen eller i själva snittet liksom. Så det är olika <3

 2. Madelene

  Helt underbar bild 😍 Tycker såret ser riktigt fint ut redan 👌. Håller tummar o tår att infektionen går åt rätt håll nu. Hoppas mitt snitt går lika bra om en vecka, börjar bli nervös även om man gör det för andra gången. Ha en fin kväll ♡

 3. Annika

  Åh, vilken otroligt vacker bild på dig och August ❤️
  Visst är det fantastiskt hur kroppen läker och anpassar sig. Håller tummarna att du piggar på dig och slipper inläggning.
  Jag har nyligen hittat hit till din blogg och vill såklart även passa på att gratulera hela familjen till er fine lille kille. All lycka önskar jag er 🙏🏻
  Kram

 4. Anne

  Det är standard att ge en antibiotika-dos under kejsarsnitt, så det görs alltid. Sen, om man har oturen att få en postoperativ infektion så kommer den ju inte oftast direkt utan det tar ett par dagar. Man kan förstås få mer ont, men det är framförallt feber som indikerar infektion. Hoppas på ett snabbt tillfrisknande!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Nej int enligt henne och förra kejsarsnittet fick jag inte det? Så det är nog olika i olika regioner för här är det inte standard utan väldigt ovanligt tydligen?

   1. T

    Jag fick inte heller en sån dos och jag födde med akut KS i Malmö för 2,5 år sedan. Jag frågade specifikt om det eftersom jag är allergisk mot penicillin men de sa att det inte är standard i Region Skåne att ge.

  2. Sofia

   I Värmland är det standard med antibiotika enbart vid akuta kejsarsnitt. Så går inte att säga att det alltid ges, beror på region och läkare skulle jag säga.

   1. Anne

    Ja, så kan det vara, att det alltid ges vid akuta kejsarsnitt. Då reducerar man antalet postoperativa infektioner från 29% till 3% enligt Läkemedelsverket. Konstigt att du inte fick det i Malmö, T.

    1. johannakajson
     johannakajson

     Men herregud vilka resultat på de siffrorna!! Då borde det ju veeeerkligen vara standard överallt!!!

 5. Sandra Nyberg

  Wow! Du fick alltså se när de skar upp din mage och allt sånt? Eller missförstod jag? Jag är så fascinerad av allt det medicinska och kliniska med operationer, lite konstigt kanske? Hoppas du kryar på dig snart!