Skanörs bästa utflykter, mat och badställen – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Skanörs bästa utflykter, mat och badställen

Åhhh söndag sköna söndag med familjen och jag har fått sova inte bara en utan TVÅ powernaps idag. Tack för det familjen!! MEN, vi har också gjort en liten utflykt till Skanör så jag tänkte komma med lite Skanörstips för er som ska neråt i sommar… Det första och enda tipset man egentligen behöver ge är ju att äta den fantastiska italienska glassen på da Aldo – det är liksom det man gör i Skanör….

Man kan också äta magiska italenska mackor, fika på en rejäl croissant eller dricka kaffe såklart. Men de flesta kommer hit för glassen. Jag tog kulglass idag, stracciatella som i boken “Badhytten” jag läste ut, en riktigt mysig kriminalkomedi som rör sig området av Falsterbo och Skanör…. Urgott, Charles provade deras egna pinnglassar och det var succé det med!

I Skanör tycker jag man ska äta lunch på Fiskerögeriet eller Badhytten nere i hamnen och passa på att besöka den kritvita stranden och spana in lite båtar också… Här kan man såklart också äta glass i eller enklare lunch i fiskehoddorna som ligger mellan parkeringen och hamnen/ stranden. (Enklare och billigare än Rögeriet och Badhytten) eller ta ett dopp från nybyggda bryggan precis vid parkeringen ner i det klara, blå havet….

Kyrkan i Skanör är populär och gifta sig i och en gullig liten vit sak och precis bredvid ligger mitt närmsta lilla spa som ni frågat mycket om, nämligen hotell Gässlingen där man kan bo bra, äta gott och såklart boka en behandling i spaet för att sedan strandsätta sig vid poolen resten av dagen. Där trivs jag fin-fint får jag säga…. Vill du äta en mer klassisk Skanörslunch så sväng förbi Gästis istället och ska du hyra hus och laga mat själv så är det råvaror från Boel på torget (i Falsterbo) som ska inhandlas – en liten gårdsbutik som oftast kör lanthandel på torget tisdag-torsdag.

Vill du promenera en liten sväng i byn så finns där några små mysiga butiker här och där eller så spatserar du på Kärleksstigen som går mellan Falsterbo och Skanör för att spana in Flommens golfbana, lummiga trädgårdar och hus…

Det var dagens tips det!

För oss blev det bara glass idag för Rickard bjöd på en fantastisk söndagsmiddag från grillen här hemma efter att jag och Charles hade sovit tätt i soffan en stund och han hade klippt gräset… Just nu är killarna ute med löpvagnen men vi ska mötas upp nere på stranden om en stund för ett kvällsdopp innan det är dags att krypa till kojs… Det märks att vi börjar varva ner, synka ihop oss, tanka på närhet alla tre och det ligger i luften här hemma och det är sååå nära nu att lillebror anländer…

Ha en fin söndagskväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Jag gillar bilderna i dina senaste inlägg. Det är något nytt men jag kan inte sätta fingret på det.

  1. johannakajson
   johannakajson

   Att jag har någon som fotar så att även jag är med, haha. Brukar sällan be någon annan ta bilder annars 🙂