Tips på pyssel och spel för 3åringar – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Tips på pyssel och spel för 3åringar

Innehåller annonslänkar

 

Oj, oj, oj vad många frågor jag fick både igår och idag på instagram om alla lekar, pyssel och spel vi håller på med här hemma så här kommer länkarna ni frågat om på det roligaste och bästa spelet för 3åringar, pussel och den där målarboken man bara målar med vatten i som han fick som sommarlovspresent. Idag börjar vi dock dagen med playdohlek.

 

 

Spelet vi spelade på instagram igår finns här och går ut på att man ska gömma en liten gosedjurskanin under olika koppar medan barnet blundar och sedan beskriver man vart kaninen “gått och hälsat på” eller gömt sig. Vi fick det för ett år och först kunde vi leka med det redan när han var typ 2 år för då visade jag var jag gömde kaninen och berättade och pratade om det samtidigt medan nu kan han blunda och så säger man “kaninen har gått och hälsat på hos grodan” och så letar han upp grodan bland de 6 djuren och hittar kaninen där under… Man kan också säga vad kaninen har ätit eller vilken miljö han befinner sig i “kaninen är i skogen” så det går att utvecklar spelet hela tiden. Bra tips till er med små barn eller till kalas i present!

 

 

Pussel är ju alltid kul och sedan är det då det här briljanta målarblocket som är som magi så det är vita papper och när man målar med bara vatten så fylls den i med en massa färg – enkelt att ha med på semestern och överallt eftersom det inte kladdar – perfekt för de minsta barnen också men våra 3åringar i kretsen älskar den – och “färgen” försvinner alltså igen när pappret torkar så man kan mål om och och om och om igen. Bästa sommarlovspresenten att klicka hem!

Idag är det freeeeedaaag och om en vecka ligger vi på BB och myser med lillebror medan Charles är hos mormor och morfar och ska få leka med Donna och Millan, HUR BRA att de kommer ner de dagarna vi är inne?? Längtar sååå nu… IDag ska jag och Rickard iväg på en liten vilo-babymoon och gå på spa, äta gott och sova på hotell och jag har bokat in en behandling av skrubb och lätt massage för kroppen – FÖRSTÅR NI LYCKAN ATT NÅGON SKA SKRUBBA HELA DENNA KROPP? Rent och fräscht liksom, haha. Men mest skönt.

Nu är det dock först mer sommarlovslek här hemma. Och kaffe.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Jag blir varm i hjärtat när jag läser om hur fint ni har det. Är så glad för er skull <3

  Tack för att du tar med oss läsare på denna resA. Tack också för att du delar med dig av er kamp.

  Jag måste ha varit barnlös i ett tidigare liv, jag har upplevt sådan bottenlös sorg kring tanken på det sedan jag var barn… fruktansvärt och lider i varje cell med alla som är där. Som tur är så var det inte mitt öde.

  Väntar andra barnet. Boom när min semester började blev jag dundersjuk så nu vabbar min sambo då vi inte har rätt till föris. Sista tiden ville jag ägna åt bus med min tvååring och ha någon dejt med min sambo (…sist låg vi inte ALLS första året… så det är en sorg i att inte kunna det nu).

  Jag är så stressad över hur dessa sista veckorna av graviditeten ska bli. Egentligen är denna graviditet tusen gånger lättare, men nu har jag ett barn och det krossar mitt hjärta att inte orka ta hand om henne…

  Härligt att du kan njuta <3

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åhhh förstår hur du känner MEN försök sänka kraven och ställa om så att sista veckorna blir njutbara ändå – lite som att sorg och en härlig sommar kan dela plats så kan dina sista veckor med man och vabb och att det låter som att du är sängliggandes (vilket låter för jäääkligt!! <3) försöka styras om till något mysigt OCKSÅ – kanske kan ni alla lyfta in TVn i sovrummet och kolla på en film tillsammans och mysa med popcorn eller nått? <3. Lycka till!!

 2. Anna

  Hej! Så härligt att följa dig i din vardag! Vi har liknande “vattenmålarblock”, superbra för vår treåring extra plus att det går att göra i princip varsom helst. Verkligen mysigt att se framemot lillebrors ankomst. Vår andra son föddes i tisdags, himla härligt! Lycka till!!!