Så fixar du budgetfesten – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Så fixar du budgetfesten

Fråga från frågestunden…

 

 

 

 

Åh WOW 25 årsfest, det är grejer det!!  STORT GRATTIS I FÖRSKOTT!!  Jag måste börja med att säga att jag blir lite avundsjuk på att du ska ha 25årsfest i sommar för dels är det ju SÅ KUL med sån fest och dels så är det en miljon gånger enklare att få till en snygg och härlig fest 2018 än det var när jag hade min för 7 år sedan… Både 20 och 25årsfester är ju lite mer stram budget än vad kanske en 30 eller 40årsfest är så när jag hade min så fanns inte den typen av dekor, trycksaker och roliga skyltar, klistermärken osv osv tillgängliga så i mitt fall fick jag klippa och klistra och fixa budgetvarianten själv BIG TIME. Herregud…. Ni kommer skratta när ni ser bilderna idag men jag var faktiskt SÅ nöjd över hur härlig min 25årsfest var där och då – det var en annan tid i fest och eventsammanhang kan man lugnt säga….

Mitt bästa tips för såna här fester är alltid KONCEPT! Att välja ett koncept eller tema och gå all in på det gör att alla rycks med och att allt från val av musik till dryck och mat och lekar är lättare att få en röd tråd… På min egen 25årsfest hade jag bjudit in till “My vision of paradise” och jag hade den i mammas och pappas halvfärdiga trädgård och gjorde om den till ett karibiskt strandparty… Sand på uppfarten, badkläder och handukar som hängde på tork överallt och färglada vimplar i tyger som jag klippte och häftade ihop för hand… Nachos, tequila, jamaica-musk och roliga citat på all dryck som “DRINK IT” eller “DIP IT” på chipsen och “SIP IT” på shotsglasen…

 

Ni ser ju, haha… Detta är alltså parkeringen som vi sandat med grus så detta var det första man möttes av….

 

 

 

Jag hade tömt glasflaskor från backar (vet inte om ni unga minns backläsk men det drack man när jag var liten, haha) och fyllt med mojito och pina colada och skrivit roliga citat på dem med som “kick of your shoes”, “take a cold one” och “Bailando” för på denna tiden fanns inte pinterest kan jag säga så de påhittiga idéerna kom från en resa till Key West. ” DRINK PINK!”  stod det på rosékarafferna också minns jag, haha.

 

Och så körde vi på konceptet så vi grillade med karibisk feeling på maten, vi körde på tequila-låten och kom in med hattar och tequila till alla då och då och vi hade sånghäfte och en massa roliga lekar och uppdrag till alla att genomföra under hela eftermiddagen och kvällen… Allt på temat av det karibiska paradiset jag försökte bygga upp en stämning för…

 

Hur unga och gulliga??? RIckard hade skrivit tal på rim till mig – är det inte roligt att han höll tal på min 25årsfest men inte på vårt bröllop? Jag inväntar stordåd på hans tal när vi ska fira 10årig bröllopsfest, haha.

 

Mina bästa tips för en lyckad budgetfest

 • Välj ett tema eller iaf ett koncept och håll dig till det i färg, form, trycksaker och dekor.
 • Välj musik efter ditt tema/koncept för att sätta feeling och ha olika musiklistor för olika delar av kvällen för att skapa stämning
 • Kom ihåg toaletten/ toaletterna där man kan hitta på en massa kul grejer för att bygga på sitt tema/koncept. Varför inte sätta in en liten högtalare där med musik i rätt feeling också? Eller en shotbricka?
 • Är det budget – be alla ta med en flaska bubbel eller vin eller nått och bygg upp en dryckesbar med det som alla kommer med. “Bubbel-baren” körde jag ju på min 30årsfest och jag hade förberett med champagneglas och isbad så kom alla och la flaskor på kylning. Perfekt! Gillar du öl så kör du öl-baren och gillar du vin så kan du köra vin-baren. Att som gäst ta med sig en flaska är plättlätt och roligare än att försöka tänka ut en present och det blir en härlig stämning när alla bidragit.
 • Bordsplacering är alltid mitt knep för att få igång folk att börja mingla och lära känna varandra, att lägga tid på att få till en riktigt bra mix på borden där alla känner eller känner till någon men man inte sitter med dem man känner bäst. Man vill att alla ska bli EN grupp så fort som möjligt.
 • Tal, spex, uppgifter under tallriken och överraskningar brukar bygga stämning!!
 • Glowsticks får vem som helst att bli som ett barn så glowsticksarmband till alla är en billig investering jag har kört på i alla år, haha.
 • Utse någon till fotoansvarig, någon till shotsansvarig och någon till toastmaster. Även på mina minsta fester kör vi toastmaster för att ha någon som drar igång festen, sångerna, lekarna och spexen.

 

 

LYCKA TILL!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Åhh så glad att du svarade på min fråga!! Festen är om en vecka och nu är jag ÄNNU mer taggad!! STORT tack!! 😀