Sommarlovsspel och golf – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Sommarlovsspel och golf

Första sommarlovsdagen har varit iurmysig – såklart! Jag bestämde mig för att följa Charles helt och hållet hela dagen och försöka inte lägga in några “vuxen-förväntningar” på dagen utan bara låta honom bestämma och följa med… (Inom rimliga gränser såklart, haha): 

Så efter långfrukost och mys så ville Charles lägga pussel och spela spel vilket vi ägnade förmiddagen åt, sedan försökte jag locka med stranden men då ville han SÅ GÄRNA åka och spela golf, haha. 30 grader och strålande sol och han kommer dragandes med sin lilla bag med klubbor istället för att bada – bara att haka på ju!

 

 

Så Ljunghusens golfklubb blev det och han tjoffade iväg bollarna tills armarna tröttnade och då var det dags att åka därifrån så jag sa till en gubbe som hade dykt upp där vi stod att han fick gärna ta resten av bollarna som vi lämnade (vi ställer oss alltid för oss själva när vi åker ut på rangen så man inte stör andra men den där gubben gick ju och ställde sig VID OSS och det är ju svårt att göra något åt…)  men då sa DEN SURA GUBB-XXXX(PIIIIP) irriterat och surt att “han är väl för liten för att vara här” och pekade irriterat på Charles och var allmänt störd av oss. Charles var på ett strålande humör och sjöng och dansade när vi skulle skutta till bilen så HUR han kunde vara så sur på oss när vi var på plats före honom, vi avbröt träningen så fort Charles tröttnade och vi var på väg därifrån är för mig helt galet. Jag log bara och var trevlig och sa att han gärna fick ta bollarna igen men inombords KOKADE jag när vi satte oss i bilen och jag ville egentligen bara springa tillbaka och få ett riktigt jäkla gravid-hormon-utbrott på honom för att han förstörde vår härliga förmiddag. Höggravid på sommarlovets första dag uppfyllde jag min sons önskan om att slå bollar på rangen och en sur gubbe skulle vara så vrång, ahhh.

 

 

Jaja, det var bara att släppa och köra mot BVC för att lämna in lappen om att lillebror snart anländer, sen åkte vi till apoteket och köpte en massa plåster eftersom Charles ska vara min doktor och plåstra om mig när jag kommer hem från kejsarsnittet och sen köpte vi present från storebror till lillebror och då önskades det smooothieee och sen “macka” från Subway, ahhh. Inte den lunchen jag hade sett framför mig (jag tänkte att vi skulle äta nere på nya strandhaket….) men han vädjade så och jag hade ju bestämt mig för att han fick bestämma idag – så en halv subwaymacka med enbart gurka och majs för 45kr it was, haha. Bara att blunda och betala för han var så jäkla stolt och glad. Smoothien var han också nöjd över och eftersom det var glass på bilden i nedräkningskalendern igår och sol idag så begärde/ önskade han fasiken inte glass en enda gång idag vilket jag tyckte var imponerande!!

Hur som, han somnade i bilen på vägen hem och jag bar in honom och slumrade jag med efter att jag hade ätit lite macklunch här hemma jag också. Middagen fick bli när vi vaknat (kronfågels nuggets, sötpotatispommes och ärtor – goodenoughparenting alltså) och sen skulle vi ÄNTLIGEN cykla ner till stranden – hurra. VINST för mamman!

 

 

Och vi lekte och lekte och badade och badade. Att sitta med Charles i knäet i havet i en halvtimme och kramas, plaska, sjunga och leka var helt otroligt mysigt och något jag kommer bära med mig resten av livet. Bara vi två, skvalpandes i havet på vår strand runt hörnet och medan Charles pussade på mig så sparkade lillebror i magen, ursäkta idyllen men ni FÖRSTÅR ju hur lycklig jag var. Sen lekte vi prinsessor och sen spindlar innan det var dags att cykla hem och äta lite mellis från vår egen odling, åh så gott att dra upp en liten morot och ärtskidor och mumsa på i skuggan…

 

En riktig dunderstart på sommarlovet om ni frågar mig! När Rickard kom hem tog jag en låååång skön dusch och nu har de fixat Charles dusch också och myser i soffan innan de ska sova…. Tänk vilken fin dag vi fick idag.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Vilken underbar dag ♥️ (bortsett fran sura gubben grrr, man undrar why liksom!!??) Har sagt det innan men man blir sa glad och inspererad av din fina blogg Johanna. Lycka till med det som komma ska!

 2. Sandra

  Vilken gubbjävel! Jag hade lätt skällt ut honom tillbaka. Är så ofantligt trött på alla tjuriga gamlingars synsätt på barn, när dessa barn befinner sig i en miljö gamlingarna inte tycker att de passar i. Sköt er själva liksom! Sorry för rant, haha! Jag blir bara så less.

 3. malincatrin

  Låter som en helt underbar dag och kan inte låta bli att imponeras hur mycket ni ändå hinner på en dag!! Visst är våra dagar kortare när dottern somnat redan vid 18, men nu är det sommar och vi låter henne vara uppe till 20-21 istället så man kan få njuta lite av dessa magiska sommarkvällar!

 4. Sarah

  Hej Johanna! Jag tänkte bara fråga dig, visst pendlar din man till Lund för jobb? Hur lång tid tar det för honom att pendla till jobbet? Kör han i rusningstid (vilka tider brukar han åka ungefär)? Tack på förhand!