BBQ dagen innan bröllopet på en herrgård – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

BBQ dagen innan bröllopet på en herrgård

Sitter och äter frukost i soffan med Charles (så himla mysigt att ha sena lämningar nu i Juni och få denna stunden tillsammans på morgonen…) och kollar igenom alla bilder från Maja och Victors BBQ-tillställning dagen innan deras bröllop… Alla bilderna är tagna av Emma Eriksson & Sandra Moreira som jobbade tillsammans i ett team under helgen och jag hade aldrig träffat dem tidigare men gulligare tjejer får man leta efter, och bilderna speglar den sagolika, kärleksfulla, romantiska och genuina känsla som fanns där på herrgården precis hela helgen.

 

 

Maja och Victor är enkla människor och vi ville verkligen hålla torsdagens BBQ-fest enkel om än att det blir extra elegant när man är på en vacker herrgård och har ett så snyggt brudpar, haha. Men vi valde ett klassiskt tält i trädgården, stor kolgrill och en grillbuffé med hamburgare och korvar som kocken stod och grillade hela tiden. Och pommes såklart, uppskattat som tusan. Vi hyrde in avlånga träbänkar som vi hade utan dukar för att få till en mer hemma-fest-känsla än att vi var på den fina herrgården och dryck stod framme för självservering medan en musiklista Maja och Victor själva hade gjort gick på repeat på ljudsystemet vi hade hyrt in – alltid viktigt med bra ljud ju (till och med på hemmafester, kom ihåg det! Bra ljud och riktiga glas gör alltid en enorm skillnad från ministereo och pappers- eller plastglas.)

 

 

Till efterrätt svenska jordgubbar och klassisk pinnglass, gissa om det var uppskattat?? I podden om bröllopet berättar Maja och Sanna om deras lunch på torsdagen också där Maja och Victor valde att bjuda hela brudföljet på klassiska köttbullar med potatismos och som det jublades över även denna rätt.. De är så omtänksamma genuina människor det där brudparet så det kan liksom inte bli fel…

Och deras brudfölje sedan – jag har ALDRIG haft ett mer lydigt brudfölje, haha. Hela mitt körschema gick spot-on time mer eller mindre hela tiden och de var så fina mot brudparet. Att se vänskap på nära håll under bröllopshelger är verkligen speciellt och detta gänget gjorde sitt yttersta för att skapa magi för Maja och Victor.

 

 

Vi slängde fram lite sommarspel mot kvällningen och det badades, bastades, spelades kubb och hängdes nere på bryggan tills solen gick ner… Jag minns när jag stod uppe i Majas svit och fixade till det sista piffet med blommor, champagne och fruktfat och grejor och såg till att Majas omtänksamma presenter till sina tärnor låg på plats så blickade ju genom fönstret och såg detta:

Det såg ut som en dröm. Och då kände jag bara detta KAN INTE GE FEL IMORGON! Detta är redan så otroligt lyckat. Maja och Victor får sin drömhelg och sitt drömbröllop (och sitt drömväder jag lovat dem i ett år…) och det är dem så värda.

 

 

Jag har ju solgaranti på Great Weddings – än så länge har jag inte misslyckats mer ett ända bröllop på 8 år, visst har det regnet vid fotograferingar ibland men sånt kan man ju styra om. Utomhusvigslar har blivit av, solen har alltid dykt upp när vi haft mingel och tårta och dans och allt möjligt under bar himmel. Fantastiskt ju. Och orimligt, haha. Vågar nog inte lova solgaranti längre, nästa år är det dags för Sanna och John och jag inser ju att jag satt standarden med denna helgen som de var toastmasters på och upplevde – tror ni jag lyckas med 27 grader och sol ännu en gång då?

 

Hur som – när jag sett gänget nere på bryggan så mådde jag rätt dåligt själv, illamående och sammandragningar som jag trodde var det som illamåendet berodde på – att jag var trött helt enkelt (det dök ju upp lite extra jobb där på torsdagen som ni kanske också hörde i Maja och Sannas podd, haha.. .Vigselringar som inte kom och jagande efter det, gäster och bordsplaceringar och specialkost och lite allt möjligt trix som alltid dyker upp dagen innan att rodda med. Men det löste sig fint till slut såklart – som alltid.)

 

Som sagt – alla bilder från fantastiska Emma Eriksson & Sandra Moreira från Majas och Victors bröllop för några helger sedan.

 

Ps, så här såg jag ut på torsdagen:

 

Älskar mitt jobb!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.