Johanna Kajson

Som en prinsessa i vecka 35?

Dags för veckoupdate och ja, det är orimliga bilder till en graviduppdatering i vecka 35, haha, men det är just därför jag älskar min och Jessicas fotografering på Stadshuset i måndags – för att mitt i all trötthet, alla krämpor och allt så kändes det SÅ himla härligt att få känna sig lite glammig med lockat hår, snygg make och lånad klänning från The Wow Closet som också gjorde mitt hår och make. Jag fick liksom vara någon annan för en stund. Men ni som läser bloggen vet ju att jag oftast ser allt annat ut än så här, haha. Osminkade vloggar och bloggbilder är mer vanligt så därför hoppas jag att det känns okej med dessa bilderna just den här veckan – nästa vecka är jag tillbaka i pyjamasbilder, var så säker.

 

 

Gravidupdate vecka 35

Lillebror, Mr Bebé i magen verkar må bra och sparkar, sprallar, vobblar och trycker på… Han ska vara ca 44cm enligt appen och väga runt 2,56 så antar att han väger 6% mindre av det fortsatt…Och han fyller ut nästan hela livmodern vilket känns när han buffar på… Han ligger neråt med huvudet men är inte fixerad – och så fortsätter han trycka neråt som tusan, aj.

 

 

Charles vill att lillebror ska komma nuuuu – så att vi kan åka till Dubai och Frankrike, haha. Ni skulle sett hans min när han bankade på magen och tjoade efter lillebror att komma ut nuuu. ”Jag längtar efter  diiiig, kooom nuuu” sa han… (Sen efter någon timme kom han ju på den BRILJANTA idén att vi kunde åka till Frankrike utan lillebror, haha. Han var så JÄKLA nöjd när han sa – ”men hallååå vi kan åka utan honom och åka nu”… Roliga unge!)  Det är MÅNGA på Charles förskola som väntar småsyskon och det är bebisar i var och varannan mage så de pratar rätt mycket om det där märker man, alla vet vad Charles lillebror ska heta och de pratar mycket om honom så att få se dem träffas för första gången ska bli otroligt… I veckans vlogg visade jag ju lite från rummet och frågade er om ni tycker vi ska flytta in spjälsängen till vårt sovrum redan nu så att C är med på att han ska sova inne hos oss? Det är ju 4 veckor kvar så jag tänker att det är lite tidigt men att det är en bra grej att göra tillsammans – flytta in spjälsängen och bädda och fixa så att C som storebror kan förbereda för där han ska sova… I mitt huvud är det lagom typ 1 vecka innan, vad tror ni?

 

 

Rickard börjar förbereda för ett samtal… Eller vi kom faktiskt på det när grannen sa till RIckard ”så då kan du inte dricka öl längre nu när du ska vara på stand by” vilket vi inte hade tänkt på, haha. Vi åkte ju taxi till BB förra gången men nu ska vi ju ha en plan för att Rickard ska kunna köra om förlossningen drar igång men även för vem vi kan ringa dygnet runt som kan ta Charles samt hur jag når honom på jobbet om jag får känningar…. Han kan ju sitta i timmes och åter timmeslånga möten och vi så vana vid att höras när det passar så igår la vi en plan för hur jag ska få tag i honom om jag behöver, haha. (Maila  är bäst tydligen vilket känns så knäppt – att maila ”hej, vattnet har gått – ses på BB?” – hur kul?? Eller jag kommer såklart maila, smsa 10 sms och ringa – allt på samma gång!) 

JAG ÄR TRÖTT. Ja det ser man ju kanske inte på de här bilderna för i måndags kände jag mig pigg, stark, energisk och så tacksam över att få vara i Stockholm en sista sväng men sedan sa det PANG i tisdags och jag blev urtrött och fick extremt ont i kroppen överallt och liksom kände mig… Höggravid… Så nu har jag dragit ner på tempot och lagt in autosvar i mailen att jag bara kollar den tisdagar och fredagar för jag har gått på föräldraledighet. Skönt att ge mig själv lite space så jag kan ta dagarna lite som de kommer istället för att försöka hålla tempo hela vägen in i mål – en sak till jag gjort är att meddelat förskolan att vi alltid lämnar efter frukost numera för vi vill ha lugna sommarmorgnar med långfrukost hemma tillsammans vilket är urmysigt. Och så kan man ju ha semester lite mitt i veckan då och då som vi har idag – tanken är att vi ska har Charles hemma 1-1,5 vecka på riktigt sommarlov innan lillebror föds sen också.

Musklerna i rumpan krampar och gör ont för jag spänner rumpan hela tiden för att hålla upp magen, ländryggen gör ont, axlarna gör ont – ja allt har börjat göra lite ont faktiskt. Ska boka in en massage snarast och badar i havet varje dag för att få känna mig tyngdlös en liten stund…

 

Jag läste hur det var i vecka 35 förra gången och det var då blodtrycket verkligen stack iväg, jag samlade galet mycket vätska så det gjorde så ont så jag knappt kunde stå upp än mindre gå… Då fick jag gå på kontroll var tredje dag hela vägen fram till förlossningen för att ha koll på havandeskapsförgiftning så man kan ju VERKLIGEN säga att det är en annan gravidtet denna gången…  Dessutom så visste jag fortfarande inte i denna veckan riktigt hur förlossningen skulle bli, vi hade blivit tillsagda att ställa oss in på kejsarsnitt eftersom moderkakan låg för och de trodde inte att det skulle flytta på sig och jag minns att det kändes stressigt att fortfarande inte ha allt på plats inför förlossningen – i mitt huvud kunde det dra igång precis när som helst från och med nu och jag börjar väl iofs få liiite samma känsla… Att det känns skönt att vara beredd och redo från och med nu…

BB-väskan har vi påbörjat att lägga fram grejor till och jag fick tipset att man inte får ha med nötter till sjukhus tydligen vilket jag inte hade någon som helst aning om (tack för att du berättade!) så mina bars som jag tänkte skulle rädda mig får bytas ut till något annat – och såklart måste det ju köpas en herrans massa mer godis, haha. Det var det man ville ha de där dygnen på BB sist, mums!

Sen blev jag ifrågasatt för att min förlossningsbrev är 2 sidor långt men jag upplevde att barnmorskan uppskattade tydligheten sist kring vad som hänt tidigare och varför eftervården/ önskemål kring hur vi gör med amning stod med osv. När man gör kejsarsnitt så läser barnmorskan det när de tar emot en vilket jag tyckte var tryggt och fint förra gången – det är ju bara barnmoskan som läser det och inte alla 10 person som är med inne på OP så man får ha förståelse för att alla sköterskor och annan personal inte kan ha koll på vad man önskat (vilket jag tyvärr fick erfara förra gången när det var några som kom lite för nära, petade på Charles när han låg i min famn och ville hävda ”hörredu killen där finns käk där” och siktade mot brösten vilket var FRUKTANSVÄRT jobbigt för mig men jag var förberedd och vi hade beslutat den gången med barnmorskan som orkat läsa mitt brev att vi skulle försöka i lugn och ro på uppvaket själv och jag hade turen att jag hade en fantastisk barnmorska som verkligen tog hänsyn till den stora utmaning jag stod inför och gjorde allt hon kunde för att stämma av med mig, känna in och frågade hela tiden om det var okej med hur vi tog oss an projektet.) Men mer om förlossningsbrevet en annan gång, jag har aldrig vågat lägga upp mitt förra för det kändes så läskigt och privat och då visste jag ju inte ens VARFÖR jag mådde som jag gjorde. Nu vet jag och det är på sätt och vis ännu värre för jag känner mig som ett offer. Vi får se hur mycket jag orkar dela med mig.

 

Jag har blivit lite boa-tokig igen… VIll få allt klart, stör mig på saker som att jag vill byta ut alla toalettborsthuvuden och även alla tandborstar – haha. Gravidhormoner va? Men annars är jag som sagt mest trött och fortsätter försöka vila…

 

Hur mår ni andra?

 

 

 

 

Läs mer….

vecka 1 och 2
3 och 4
5 och 6
7 och 8
9 och 10
11 och 12
vecka 13
vecka 14
vecka 15
vecka 16
vecka 17
vecka 18
vecka 19
vecka 20
vecka 21
vecka 22
vecka 23
vecka 24
vecka 25
vecka 26
vecka 27
vecka 28
vecka 29
vecka 30
vecka 31
vecka 32
vecka 33
vecka 34

hur det gick till när vi blev gravida

hur det var när vi slutade med p-pillerna 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Jag blir så glad över att ni lyckades bli gravida så ”lätt” den här gången, det var/är ni värda ☺️

 2. Tess

  Herregud SÅ nära det är nu och så fantastiskt med de vackra och starka bilderna!
  Min man sa att jag endast fick ringa OM vattnet gått/värkar satt igång, när han var på jobbet. Annars gällde sms. Hehe, glömde ju det där några gånger hehe… oops! Tur allt är förlåter när man är gravid ;).

  Vad gäller sängen tror jag det är en grym idé att göra tillsammans! Vi gjorde så med vår dotter och det har fungerat toppen verkligen. Det fick henne att känna sig stor och delaktig. Ni kanske kan göra det en vecka innan men börja prata och förbered redan nu kanske? Tex titta på lakanen, lägga i nallen som lillebror ska ha där och sen i slutet bär ni över sängen. För OM lillebror kommer tidigare kan det vara skönt att ändå ja påbörjat den processen så det ej blir en stress för dig/er sen.

 3. Therese

  Gravid i vecka 29 och har börjat känna av rygggen och lite fogar men känner mig pigg och inte svullnat något än så länge. Värmen börjar dock bli liiiiite jobbig så imorgon åker jag, mannen och vår 2,5-åring till Lomma beach minsann 😎