Så skapar du ett galet party och dansgolv – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Så skapar du ett galet party och dansgolv

Tisdag betyder ju förresten nytt avsnitt av vår podd och nästa vecka släpps det sista för säsongen… Jag har försökt köra veckans bröllopstips ihop med veckans avsnitt så idag ska vi prata lite bröllopsdekor och vad som gör det lilla extra i detaljer under bröllopet….

 

Foto LovebyEmelie från Kenzas och Aleks bröllop i fjol…

 

 

Avsnitt 14. av Drömbröllop med Paula och Johanna: “Bröllopsdekor och det där lilla extra”

Paula har precis fått brev från Skatteverket med beslutet från hennes och Hugos hindersprövning och Johanna förklarar hur viktigt just detta papper är och varför. Fokus för veckans avsnitt är bröllopsdekor. Johanna ger sina tips på detaljer som räknas, hur man får det personligt och vad man ska tänka på för att det inte ska bli för mycket av det goda. Veckans fråga handlar om bordsplaceing och vilka som egentligen ska sitta vid honnörsbordet – måste man hålla sig till de traditionella placeringarna?

Lyssna här

 

Foto Frida Ireklint från Anna och Markus bröllop i fjol

 

Ja som ni ser så är konfetti, långa tomtebloss, isfacklor, glowsticks, LEDstänger och bubbelmaskiner något som kan göra det lilla extra och det har vi använt oss av mycket på våra bröllop senaste åren…  Här fångade filmaren Maria Broström hur det gick till när vi sparkade igång Anna och Markus bröllopsfest som ett exempel på hur man kan gå från första dansen till all in på dansgolvet…

 

MAGI! Och ni som lyssnat på senaste Livet på läktaren vet att jag organiserade något liknande för Maja och Victor på deras bröllop förra helgen som deras toastmasters och jag såg till hände mitt under middagen. Ni kan ju bara tänka er hur ett sånt här gigantiskt dansgolv med konfetti, isfacklor och allt bara dansar mot dem helt plötsligt innan desserten – älskar det!

Foto Sandra Williamsson från Jesper och Henriettes bröllop i fjol

 

Det lilla extra kan ju också vara sånt som skyltar, trycksaker och dekor – små saker som ÄNDÅ ska finnas med under bröllopet kan man göra mycket extra med… Samma färgkoder, samma monogram och typsnitt och som jag tipsar om i programmet kan man beställa klistermärke med sin “logga” och klistra på precis vad som helst och allting… Två klistermärken mot varandra mot ett sugrör som sticks ner i en piccoloflaska, ett klistermärke på en cellofanpåse med popcorn som delas ut efter vigseln, ett klistermärke på näsduken som man sticker in i psalmboken för att torka vackra lyckotårar osv osv osv. Enkelt men gör så mycket.

 

Andra små saker som gör det lilla extra kan vara ett nödkitt utanför toaletterna med allt från godis till hårnålar, tamponger, hårspray, tuggummi, myggspray, plåster eller vätskeersättning och alvedon… Här från Sheila och Rasmus bröllop

 

Foton av Dayfotografi från Sandra och Andys bröllop för 2 år sedan

 

Hur ni sätter upp bordsplaceringen, hur ni gör gästboken, hur ni gör gästhäftet (som ovan där man gjorde det som en dagstidning eller som vi som gjorde som en fransk bistro med menyunderlägg – man kan gå i sitt bröllopskoncept på alla dessa detaljer och göra “det lilla extra” med sånt som ändå ska finnas…), hur ni dekorerar taket eller vad som ska finnas bakom honnörsbordet…

 

Eller hur du dekorerar ett dansgolv under bar himmel i det fria på Österlen… Från Millan och Alex festivalbröllop såklart.

 

Där finns MASSOR med tips i boken som vanligt och i appen Drömbröllop med Great Weddings. Sen vet ni ju att bröllopstips generellt ligger MASSOR här i kategorin “Veckans bröllopstips”  – nästa vecka är sista veckan jag kör veckans bröllopstips inför sommaren för att pausa alla “måsten” på bloggen under sommaren – det börjar bli semestertider och många av er ska äntligen gifta er vilket är SÅ kul! I helgen gifter ju sig t ex mitt brudpar Frida och Hampus och jag längtar SÅ tills ni ska få se hur magiskt allt kommer bli där, aaaahhh.

 

Nu ska jag iväg på en bröllopslunch jag och Emma på Holmanäs bjudit in ett gäng bröllopskreatörer till här nere i Skåne. Vi ville kicka igång bröllopssäsongen lite och tänkte att surra med likasinnade som också laddar för bröllopshelger varje vecka var ett härligt sätt att få ihop ett litet bröllopsnätverk här nere. Jag jobbar ju mest i Stockholmsområdet men är sugen på att göra mer och mer bröllopsevent här nere, kul!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jannika Lindberg

  Hej
  Älskar låten har letat efter just denna version 😍 men inte hittat den 😔 hjälp vilken är det

 2. Sara

  Så himla ärligt ledsen över att ni inte ska släppa så många fler poddar! Hittade dig när tvillingarna lagergren intervjuade dig i tvillingpodden! Tycker du är så bra i podd och verkligen gör dig bra där! Förstår att det blir mammaledighet osv nu men hoppas hoppas du väljer att fortsätta podda i framtiden! Lyssnar på allt med dig!

  1. johannakajson
   johannakajson

   JAG vill fortsätta podda och har pitchat lite idéer så jag hoppas också att någon nappar och att jag kör igång i höst igen <3