Jag har celluliter – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Annons

Jag har celluliter

Godmorgon från denna frukostskålen här hemma…

 

Älskar att sätta mig i korgstolen ute på altanen i skuggan och äta frukost i lugn och ro och spana på trädgården… Men visst var det älskvärt att börja morgon i totala motsatsen igår på NK Passagen i Stockholm hos The Wow Closet där de fixade hår och makeup på mig, haha. Konstraster alltså…

Varför jag blev SÅ piffad får ni se senare i veckan, eller spana in min stories där de galna upptågen på stadshuset från igår syns, haha.. Det var Jessica som fotade mig och gravidmagen i vecka 35 men ja som sagt, från selfie med henne i stadshuset….

 

 

Till att hoppa i baddräkt och morgonrock så fort jag landat igår och cykla raka vägen ner till havet för att bada med mina killar… Det var lite märkligt att dyka upp på stranden i  lockar och full make men det åkte snabbt av när vi busade loss bland vågorna kan jag säga, haha. Livet ändå va?

 

Rickard fångade oss i leken igår och när jag såg bilderna bakifrån blev jag SÅ besviken på mig själv för att jag reagerade som jag gjorde – jag raderade dem först. Jag tänkte “åh skit också det är ju så jag ser ut bakifrån, gropig och med celluliter och jag borde nog haft badkjol eller shorts….”  VARFÖR KOMMER DESSA TANKAR ISTÄLLET FÖR ÅH VAD FIN BILD PÅ MIG OCH MIN SON NÄR VI BUSAR OCH TAR KVÄLLSDOPP!? Jag blir tokig på mig själv, jag skrev om mina celluliter när vi var i Dubai också och då syns de såklart ännu mer eftersom jag har en del mer vikt som fyller ut rumpan och lår nu, haha.

Hur som. Jag har celluliter och har typ alltid haft, hur kan man känna sån avsky och spontant skämmas över något man haft i 15 år? Jag vill inte ha för korta kjolar, klänningar eller shorts för jag tycker synd om andra som ska behöva se de stackars gropiga, rynkiga låren men det är ju så här jag ser ut – varför kan jag inte bara vara nollställd inför det och köpa en klänning jag tycker är fin oavsett hur mycket av låren som syns? Elle bära bikini utan att tänka på att rumpan och låren syns…

En sak till med bikini förresten – det här med bikinilinjen som liksom också alltid känns som något som syns för mycket och som känns ofräscht och med för mycket röda prickar eller svarta prickar hur man än gör (eftersom jag är för lat för att varken vaxa eller lasra bort)  och benen likaså – jag har liksom inte ljusa tunna små hår på benen utan hela jag har begåvats med tjockt och grovt hår om man säger så – whats up med det? SÅ himla onödigt att tankar på att det syns upptar hjärnspace av mig, helst skulle jag vilja ha boxermodell på alla mina baddräkter och shorts för att känna mig riktigt bekväm.

Jag vill får bort såna här tankar, framförallt med sånt som bara är. Hur gör man?

Hur gör ni för att skita i om det är röda prickar i bikinilinjen eller lite hår på benen eller under armarna? Eller era gropiga lår som inte ser ut som hjärnan ritat upp att normen ska göra?

 

Hjälp!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Daniella

  Ååh jag har ALLTID tyckt du är så himla härlig och fin! Alltid inspirerats utav dig och ditt sätt att skriva om allt i livet! Sa till min sambo att jag tyckte du var så härlig och att du är så naturligt vacker, samt att jag verkligen tycker att din kropp är så fin, härlig och sund! Jag har alltid haft komplex över min kropp men när sambon sa att han tyckte vi var lika i kroppen blev jag SÅÅÅ glad!! Fortsätt att inspirera, det är du så grym på! Tack för allt!

 2. Cathrin

  Den svarta stubben ja… Jag har gärna långbyxor och badar ogärna på grund av min behåring. Superlat med att raka benen och bikinilinjen blir helt röd och knottrigt med massa inåtväxta hår. Så himla tråkigt att begränsa sig själv på det viset. Har börjat vaxa på salong (dyrt men värt det för mig) så den här sommaren kan jag kanske ”spontan”bada med mitt barn. Celluliterna mår jag inte så dåligt över. Snarare de där extrakilona som gör mig självmedveten och lite obekväm.

  Tack tack tack för att du tar upp sådana här ämnen. Är så viktigt att inte bara se ”perfekta” kroppar utan celluliter och behåring.

 3. C

  Helt ärligt så har jag inte tid att fundera så mycket på hur jag ser ut numera. Jag har två barn på drygt 1,5 år och 4 månader. Jag har ett svagt minne av att jag registrerat att jag var ful på ett foto men jag minns inte när eller hur. Jag hinner inte fundera på hur jag ser ut eller om andra bryr sig. Jag bara är just nu. Jag hoppas det fortsätter för jag brydde mig mer innan barnen.

 4. Tess

  Jag var på stranden senast och såg massor kvinnor i alla olika former och storlekar och med tigerränder oh celluliter och utan och kom på mig själv med att bli så varm i kroppen av att jag tyckte varenda en var SÅ vacker! På riktigt alltså. Jag har fått en annan respekt för kroppen (andras och min egen) sedan jag fick barn och det gäller att fortsätta jobba på det. Så ett tips, titta på andra så kommer du nog tycka att ALLA ser fantastiska ut, oavsett form etc. och om du tycker alla andra är vackra med alla olikheter ja men då MÅSTE ju även du vara lika vacker. Man får liksom jobba med psykologin där och hitta sina egna triggers för att komma i sunda tankebanor.
  Sen vet du, jag varken orkar eller hinner lägga tid på att vanära min kropp nu när jag har en treåring ocv en nyfödd att underhålla på stranden, väldigt befriande! Men att vara stark det vill jag minsann satsa på nu. Hejja kroppen!

 5. Ps

  En tränar. Som med allt! En är med någon som inte bryr sej om var på kroppen det finns hår alternativt tycker om det för det är en del av dig. Går utmärkt att känns sig snygg och vacker ändå. Men som sagt, träna. Om inte annat för att våra barn ska lära sig att det är ok att se ut hur som helst och att hår inte bara växer på män.

 6. M

  Jag har alltid haft som sneda ränder vid mina höfter/början av låret. Är smal och har alltid tränat men de har aldrig försvunnit. Jag är fin somjag är trots korta ben etc. du är också fantastiskt vacker!

 7. Mickis

  Men du är såååå vacker och den här bilden på dig och C är så himla härlig! Jag förstår att de e svårt att koppla bort dumma tankar jag jobbar själv med det men ville bara säga att du är så himla fin!!!!!!!

 8. Julia

  Jag älskar att du vågar säga det som vi alla andra känner. Jag hatar också mina celluliter men de är ju där. Och har varit i många år. Och lär tyvärr inte försvinna 🙄

 9. Hanna

  Läste boken “hjälp jag är utmattad” o där finns ett tips om tankar som jag tänker kan vara användbart även här att inte bara tänka att “usch vad fult med celluliter” utan fånga in det i “nu tänkte jag att det är fult med celluliter” för att skapa lite distans mellan sig själv och tankarna. Få ett utifrånperspektiv på det hela, för inte skulle du väl tänka så om din syster eller vän eller annan fin person? Vi får helt enkelt öva på att vara lika snälla mot oss själva.

 10. Cissi

  Jag tänker alltid att ingen tänker så mycket på mig som jag själv gör, alla är för upptagna med sina egna komplex för att bry sig om hur jag ser ut. Har hjälpt jämt typ 😊

 11. Veronica

  Ser bilderna och tänker vilken glädje mellan mamma och son, och tänk om man hade kunnat stråla så förra sommaren när man var höggravid! ♡ Celluliterna såg jag inte ens!

 12. Matilda

  Kroppshår har alltid varit känsligt för mig. Har mycket och ganska så mörkt/synligt.som jag har haft komplex sen det dök upp, 8 år gammal 😔. Samtidigt så får jag så mycket röda prickar om jag rakar med rakhyvel, har sedan flera år en ladyshaver alltså en rakapparat som jag kör med, lite då och då…. men har oftast ganska långt hår på benen och stubb under armarna. Jag har två barn 1 och 3 år gamla och vill inte att dom ska hetsas av utseendehets/krav etc. Nu umgås jag i feministkretsar så de flesta av mina vänner har liknande inställningar till utseende. Sen har jag en väldigt hårig man 😍.

 13. Sofia

  känner så igen mig i de du skriver! Men när jag fick mitt andra barn förra året har jag inte haft tid att tänka på mig själv så mkt(vilket både varit på gott och ont) och från att vara petnog med att alltid ta bort hår på benen och inte ha för korta klänningar för då syns groparna så har jag fått en mer avslappnad inställning till de hela nu för viktigast nu är att jag ska kunna leka med mina barn i lekparken eller på stranden och inte svettas ihjäl bara för att jag inte vill visa min stubb på benen!
  Du är verkligen jättefin på bilderna med din son!❤️

 14. Astrid

  Du skrev någon gång om hur du ska tänka kring er familj typ ”hoppsan så tokigt gör vi” och jag tänker likadant om min och andras kroppar ”jaha så ser jag/han/hon ut, okej!”. Sen att inte lägga så mycket fokus på ens kropp… vi är inte fotomodeller, vi livnär oss inte på vårt utseende. Är det jobbigt att se sig själv på kort eller i bakifrån i spegeln? Skippa det då! Strunta i kortet! Vi är mer än våra kroppar, lägg inte energi på det <3

 15. F

  Det viktigaste steget för mig var att avfölja i princip alla på sociala medier (främst instagram) som fick mig att tänka negativt kring min egen kropp, och istället fylla mina flöden med kroppspositivism. Utöver det är det bara att öva och öva. För varje gång man utmanar sig själv blir man mer bekväm!

 16. Sarah

  Alla dessa tankar är såklart sorgliga och tråkiga, men jag försöker att aldrig bli besviken på mig själv när sådana tankar kommer upp. Jag blir besviken på de snäva normerna, idealen och samhället som skapat att typ samtliga kvinnor känner just de tankarna. Jag jobbar ganska mycket på att varken vara besviken på min kropps ”brister” (hår, gropar mm är ju egentligen inga brister) eller på mina tankar om det. För mig har det hjälpt mycket att i lagom dos just låta ”bristerna” ta plats och öka. Från att alltid ha slätrakade ben, till att ha pyttestubb, till att sen kunna ha helt orakade ben på vintern till att att sen ha lite orakade ben bland folk. Att succésivt vänja mig själv har gjort det lättare och nu bryr jag mig inte om benen länge. Känner mig numera helt bekväm med rakade och orakade ben. Fick barn nyss och fått nya färska bristningar på magen. Nu börjar projekt ”inte bry mig om dem” så i sommar blir det nog baddräkt bland folk och bikini hemma för att vänja mig själv och nästa sommar hoppas jag att de inte bekommer mig alls så jag känner mig fri att välja vilken bikini jag vill 😊 Ofta är en ju hårdast mot sig själv. När jag ser bilden på dig och C tänker jag ”vilken dröm att bo vid havet och ta kvällssol med sin skatt”. Tack fina du för att du lyfter viktiga ämnen på din blogg och att det får vara högt och lågt, ytligt och innerligt. Ha en fin dag! 😘

 17. Alice

  Kring hår i bikinilinje och på benen så är första tanken även för mig “ah varför köper jag inte en mer shortsmodell och rakar benen inför bad och sol som alla andra” men sen försöker jag ändra tankarna och tänka “nu gör jag alla andra tjejer som ser mig en tjänst, genom att visa att det är helt okej att gå runt med inte helt perfekt rakad kropp”. Och även om jag fortsätter må lite dåligt över att inte vara enligt normen så känns det också bra samtidigt när jag tänker så. Mina celluliter tänker jag faktiskt inte så mycket på, min mamma har alltid haft men aldrig benämnt dem förutom när jag och mina småbröder frågat (när vi var barn alltså) och då sa hon typ bara “så ser mammors lår ut” vilket jag tror var väldigt bra för mig och min kroppsuppfattning. Modigt av dig att lägga ut bakifrån-bilden här på bloggen!! <3

  1. johannakajson
   johannakajson

   ÅH vilket bra svar!! SÅ SER MAMMORS LÅR UT!!! Briljant!! <3. Och det där med PERFEKT RAKAD KROPP är nog nästan det svåraste och jag har så många omkring mig som lasrar och vaxar bort stup i kvarten och jag har tänkt i flera år att jag ska göra mig själv en tjänst att göra det men så är jag ju lite för ofåfäng för att orka ta tag i ett sånt projekt så varje sommar så mår jag liiiite dåligt över den där svarta stubben och är ledsen för att just jag fick svarta, tjocka hår som är omöjlgia att göra osynliga en när man är nyrakad. SKa försöka träna träna träna på dit tankesätt om att man gör andra en tjänst!!

Annons