Allt om vår IVF och syskonlängtan – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Allt om vår IVF och syskonlängtan

Åh jag har ju helt missat att tipsa om senaste av snittet av Ruvarpodden som jag gästar där jag intervjuades om hur det var att vara ofrilligt barnlös, att genomgå IVF, att ha syskonlängtan och kämpa för det och samtidigt fundera på hur man ska orka med en ny IVF samt lyckan när vi fick reda på att vi väntade lillebror i magen… Det massor med skratt i avsnittet men också en hel del tårar, blev chockad själv över hur jag bröt ihop när jag skulle berätta om den där dagen när vi kissade på stickan…

 

 

Lyssna på avsnittet här där vi också pratar om hur tusan man gör med det frysta guldägget som vi har kvar från IVF-försöket i Stockholm… Ska vi kasta det eller hur tusan gör man?

 

Alla bilder tagna av fantastiska Maria Broström, älskar dem så mycket!! Maria filmar ju bröllop också och är en av mina absoluta favoritleverantörer när det kommer till det, så himla, himla duktig och härlig tjej!!

 

 

 

<3 gillahjärtat för att dela och ställ vilka frågor ni vill om IVF, ofrivilligt barnlöshet och den där längtan i kommentarsfältet… Och hur tusan tycker ni vi ska göra? Vi vill ju inte ha fler barn men på något sätt känns det fel i magen att kasta ägget som ligger i frysen, tänk om det är en lillebror till eller en lillasyster som ligger där? Borde man testa det om ett par år ändå?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cathrin

  Får man vara nyfiken och fråga varför ni inte använde det nu? En frysåterföring är ju nästan som att ligga sig till ett barn (slippa hormoner, sprutor och äggplock). Nu vet jag inte om det är 2 eller 5-dagars ni har i frysen men bara ett av mina 2 2-dagars klarade upptiningen. Det är ju sämre statistik på dem. Femdagars har bättre. Det andra blev tyvärr missfall. Innan dess drömde jag om att få 3 barn som ”blev till” vid samma tillfälle. Så naivt. 🙂

  1. johannakajson
   johannakajson

   5-dagars så riktigt guldägg men vi ville försöka ett halvår själva först eftersom vi enligt tester SKULLE kunna ha sån tur så det skulle kunna funka. Och jag ville inte börja med ägget och sen testa själva för att börja med ägget om det misslyckades kändes sååå dumt – att börja med vad som hade känts som ett missfall.

   1. Cathrin

    Då förstår helt och fullt! Ja, även en misslyckat upptining känns som ett missfall. Minus hemsk blödning.

 2. Simona

  Hur ska jag som vän förhålla mig? Har en vän som nu faktiskt har en bebis i magen efter några års försökande. Han vill inte prata om deras resa hon vill prata om det. Men pratar med mig som att jag vet allt, vilket jag inte gör. (Fick skäll av henne att jag frågade hur hon mådde innan vi visste att de var ivf försök på g. Då hon akutopererades av någon anledning)
  Hur ska man förhålla sig ?
  Ska lyssna på avsnittet på en gång 🙂 (syns på måndag 🙂 )

 3. Jessie

  Åh jag tänker direkt spara guldägget!
  Jag och min man väntar nu vårt tredje barn. Har två sedan innan på 7 respektive 4 år och efter lillasyster var vi rätt säkra på att vi var klara men nu 7 år efter storebror så väntar vi alltså 3 an och det känns helt underbart! Ni kanske är tvärsäkra på att ni är klara men livet är ju lite nyckfullt och ni är ju unga så ta i alla fall en ordentlig funderare så att ni inte ångrar er 🙂 Kram och lycka till! Å tack för en underbar blogg som kommit att bli en av mina absoluta favoriter!

 4. Tessan

  Min första tanke var att donera till någon som inte ens har ägg… fast det hade kanske känts märkligt att hela livet gå och undra och titta på barn och tänka “är det min” Hrm…