Fråga vad du vill! – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Fråga vad du vill!

Inför Charles förlossning passade jag på att be er ställa en MASSA frågor som jag kunde förbereda roliga inlägg om tills det var dags och det var så himla roligt så nu ber jag er igen – dags för FRÅGESTUND och ni får fråga vaaad ni vill så kan jag göra lite fråga-svar inlägg eller vissa stora inlägg på tema som ni önskat.

 

Vill ni prata föräldraskap?  Sluta med flaska, napp, blöja, nattning, gränssättning, trots eller syskontankar?

 

Bild Maria Broström

 

Eller vill ni prata IVF, hur man orkar tänka positivt vid ofrivillig barnlöshet – eller vid annan kronisk smärta för den delen? Eller graviditet, förlossning, kejsarsnitt, tiden med bebis eller tips på inköp till bebis och barn?

 

Foto Linda-Pauline

 

Vill ni prata relationer med sin partner och hur man jobbar som team? Eller relationer med sina syskon, föräldrar, svärföräldrar? Eller kanske med vänner? Hur skapar man god relation, vad gör man när någon äter upp ens energi eller när man känner sig besviken? Och hur gör man för att inte “tävla” om tid, sömn, egentid, jobbtid, disk och tvätt?

 

Foto Maria Broström

 

Eller vill ni kanske prata husliv, trädgårdsliv, inredning, barnrum, blommor och midsommarkransar? Dukning och presenter nu i studenttider och skolavslutningstider?

Foto Linda-Pauline

 

Hrmm vad kan man mer prata om… Jobbet som bröllopskoordinator? Eller bröllopstips generellt? Festliga tips? Tips om möhippor eller om man ska vara tärna? Tips om entreprenörskap, att driva bolag eller följa sin dröm? Driv, mod och hur man gör när man når botten och vill lägga ner sitt bolag efter 7 år för man känner sig så misslyckad?

 

Foto Linda-Pauline

 

Vad finns mer? Träning, när det där med mat är svårt, balans i vardagen, hälsa, psykisk ohälsa?

 

Foto Linda-Pauline

 

Eller ska vi köra en rejäl Good-enough skola för alla “duktiga flickor” där ute som har prestationskrav, prestationsångest, är perfektionister som ständigt känner sig misslyckade med balansen i livet och att kraven på både sig själv och förväntningarna på sin omgivning är för höga? Kanske i förhållande till hur man påverkas av det “perfekta livet” man följer hos många influencers idag, eller till och med ens vänner på instagram. Hur hittar min sin egen balans, sitt eget tempo och sitt eget good enough?

 

Foto Linda-Pauline

 

 

Ja – ni får helt enkelt fråga men det lättaste är helt klart om ni ställer lite konkreta frågor att svara på istället för “åh vill höra mer om good enough” för det blir sååå himla brett och svårt för mig att svara på så ju snävare och fler frågor desto roligare helt enkelt. Vill ni hjälpa mig med det och köra en frågestund som jag kan preppa för svar den närmsta månaden?

 

Och förresten, kom gärna ihåg <3 gillarhjärtat vid inläggen ni gillar lite extra.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Julia

  Hur gör ni, du & Richard för att inte ”tävla” om egentid, tjafsen vem som egentligen är tröttast & mest sliten. Eller vem som gör mest i hemmet. Jag tycker att vi alltid hamnar i samma diskussioner, hela tiden & det börjar bli tjatigt.
  HUR gör andra? Eller är det fantastiskt rosaskimrande alltid hos alla andra? Hälsn sliten morsa som har lessnat på det eviga tjafset.

 2. Malin

  Jag måste få fråga om detta med att du ibland skriver att du går och lägger dig samtidigt som Charles om du är själv hemma och supertrött. Det låter fantastiskt men jag fattar inte hur det går till rent praktiskt! Gör du dig liksom klar för natten då samtidigt som honom? Och somnar och sover i hans säng? Jag tänker jämt att jag ska göra så när min man reser för jag är också gravid och megatrött, men det går alltid åt skogen för jag måste ju upp efter att min son somnat och borsta tänderna och plocka ur en diskmaskin eller nåt och då har liksom sömntåget gått!! Huuuur gör du? Hehe viktiga funderingar här 😁

 3. Jenny

  Jag skulle vilja börja med att säga vilken fantastisk person du är! Så inspirerande. Jag och min sambo kämpar också med ofrivillig barnlöshet. Och många gånger känns det skit. Skit att det blev negativt på stickan, igen. Och den jäkla mensen kommer…. som hundra gånger förr… Hade velat veta hur du/ni höll humöret uppe och lite pepp… stor kram!

 4. Emelie

  Jag skulle vilja veta mer om omställningen att flytta från lägenhet i Stockholms innerstad till ett hus i lilla Höllviken. Bor själv i lägenhet inne i Malmö med man och dotter på 11 månader och funderar mycket på hus, men är lite rädd för att lämna stadslivet. Många vänner bor i stan och vi har nära till jobbet och klarar oss med en bil, samtidigt vill vi att vår dotter ska växa upp i en trygg miljö och ha närmare till naturen än betong och köpcentrum. Din man verkar jobba en del i Stockholm och Lund(?), hur värdesätter ni miljön ni bor i i förhållande till tiden ni lägger på pendling osv?

 5. Lisa

  Hej bästa Johanna! Tack för en så härlig och alltid så inspirerande blogg, men som ändå alltid känns så äkta.
  Jag undrar om du vill berätta lite kring kronisk huvudvärk? Har själv alltid så ont i huvudet och har börjat fundera mer och mer på detta på sistone. Hur ter det sig för dig, blir det bättre i perioder kanske och isåfall när? Hur hanterar du det när det är riktigt illa?
  Tusen kramar

 6. Becka

  Jag tycker du har ett så fint sätt att se på Charles och bejakar hans känslor så bra. Jag undrar om det kom sig naturligt att se Charles från barnperspektivet och försöka gå in i hans känslor eller om det är något du jobbar på ständigt? Några tips på hur man blir bättre på att verkligen SE sitt barn??

 7. Cecilia

  Ni verkar så jäkla fint samspelta du & din man, sätter du skriver om honom på & liksom er energi tillsammans, det lyser kärlek om er, så fint! Hur gör ni för att pusha & stötta & peppa varandra & hur arbetar ni som ”team”? Ni är en stor inspiration för mig, spec eftersom vi också genomgått ivf & har en son som kämpar med sömnen… så gärna nåt peppinlägg om hur man skapar det bästa teamet med sin partner så att man pallar trycket från livets påfrestningar 🙂 Kram

 8. Cecilia

  Jag vill prata föräldraskap! Jag vill höra ALLT om hur ni gjort med det du räknade upp ovan! Ett inlägg per grej. Mest nyfiken är jag på sluta med napp & blöja, nattning, trots och gränssättning. Jag har en viljestark liten kille och är ibland helt matt över hur jag ska orka med all denna vilja i olika situationer.

 9. Karin

  Skulle gärna läsa om good enough i form av att kunna bekräfta sig själv och inte prestera för andras skull. Jag kan vara rätt bra på att, i jobbet, dra ner kraven på mig själv och rent krasst konstatera att det blir vad det blir. Men däremot känner jag att jag alldeles för sällan presterar för att lära mig själv något – jag presterar oftast för att kunna visa ett resultat för någon annan. Vilket inte känns bra. Så om du har några tankar kring det skulle jag gärna läsa om det! Tack för en bra och ärlig blogg.

 10. Carolin

  Vad är dina bästa tips till överlevnad efter ett misslyckat försök ivf/insemination? Dessa dagar så känns det som att det aldrig kommer bli bra igen.. /en som kämpat i 4 år

 11. Emma

  Blomsterkransar och dukningar låter fint. Kanske temat-bukningar, sjöbris, taco-kväll, middag för två, duka med en färg eller duka med blommor.
  Tipsa om härliga sommardrinkar, till student, bröllop och midsommar.
  Presenttips, student, brudpar och moster/morbror som fyller jämt. Dop-/namngivningspresenter.

 12. Nela

  Undrar hur det er med behov for knipövningar efter kejsarsnitt? Har påverka underlivet vid ett snitt?

  1. Johanna

   Knipövningar tränar man inte för att själva vaginala förlossningen ställt till det utan för att graviditeten påverkat kroppen. Så det är samma sak för vaginalt som för kejsarsnitt.

 13. Sara

  Läste dina förslag och kände bara “Jag vill läsa om allt!” Skulle gärna läsa om dina tankar om alla möjliga områden, Haha <3

 14. Emma

  Jag och min sambo kommer sluta med preventivmedel till sommaren och kommer börja försöka få barn. Känns spännande och läskigt. Hur ska man tänka inför att börja försöka få barn tycker du? Hur hanterar man ens oro kring att man är rädd att det kommer ta tid eller vara komplicerat? Hur hanterar man om det tar lite tid att behöva få mens varje månad. Hur gör man det mer kul än tekniskt!

 15. Johanna

  Hej härliga du! Jag skulle jättegärna höra dig berätta om dina framtidsdrömmar och vägen dit. Hur vill du att ditt liv ska se ut om 10 år? Och hur gör du för att lyckas konkretisera och realisera målbilden? Hur uppfyller man stora, långsiktiga drömmar?
  Stor kram till dig!

 16. Johanna

  Åh tyckte typ allt lät så spännande. En grej som jag skulle vilja är: 5 sistaminutenpynt-knep som lyfter festen. Liksom hur man får till den där sista touchen som gör hela skillnaden!

 17. emma

  Jag skulle så gärna vilja veta mer om ditt och Richards förhållande. Bråkar ni någon gång? Om vad i så fall? Och hur har ni hittat balansen? Ni verkar så harmoniska och ställer alltid upp för varandra. Sen undrar jag hur ni hinner med allt. Jag får känslan av att mycket är härligt mysigt och lugnt på helgerna, ändå lyckas ni rensa både garderober, åka till tippen och ikea på samma dag. Med vår 3 åring är inte allt så smidigt och lugnt.. =) haha

 18. Emma-Karin

  Jag skulle jättegärna läsa lite tips och inspiration gällande studenten! Fina dukningar, presenttips, hur det var när du tog studenten, dekorationer ute och inne… Jag och mina vänner har bara 18 dagar kvar i dag!

 19. Amanda

  Hej bästa Johanna! Måste först säga att jag älskar din blogg, jag själv, är i en helt annan fas i livet än vad du är men tycker så mycket om att få en inblick in i ditt mysiga familjeliv!
  Kan inte du ge dina bästa tips till en lyckad 25-års fest i sommar? Har bjudit ett gäng på ca 20 pers och vill verkligen lyckas med att skapa en stämning där alla är supertpeppade och har så kul, men vet inte riktigt vilket upplägg man bör ha, nån sorts aktivitet? Pynt? Gud känner mig helt lost, och du verkar så duktig på att fixa härliga fester så hur brukar du tänka?
  Kram

 20. Hanna

  Ja till hur man hittar sitt eget good enough och känner sig nöjd med det. Tillräcklig.

  Och gärna dina tankar kring hur man vågar ta steget att bryta upp, byta stad och om att hitta nya vänner i vuxen ålder på sin nya ort. Har själv precis bytt stad så är i den processen nu o så nyfiken på hur andra hanterat en liknande resa

 21. Hanna

  Ja till hur man hittar sitt eget good enough och känner sig nöjd med det. Tillräcklig.

  Och gärna dina tankar kring hur man vågar ta steget att bryta upp, byta stad och om att hitta nya vänner i vuxen ålder på sin nya ort. Har själv precis bytt stad så är i den processen nu o så nyfiken på hur andra hanterat en liknande resa.

 22. Iman

  Hej!
  Jag undrar hur man blir av med nattflaskan med välling? Vår son får en flaska när han ska sova och nu vaknar han på natten och vill ha en till. Han fyller 3 i juni och vi vill gärna sova en hel natt någon gång. Sen undrar jag om du har tips kring hur man blir av med nappen och blöjan? Ibland känner jag en stress att bli av med allt (blöjan, välling, napp) eftersom han fyller 3.

  Tips på hur man kan fortsätta vara positiv under dagen när man går på lite sömn? Du känns så glad och positiv och jag har börjat bli så trött på sista tiden. Eftersom sonen snart är 3 år så trodde jag att vi skulle sova hela nätter vid det här laget…Tack för en fin blogg!

  1. Lisa

   Fundera över om han äter pga hunger eller vana på natten? Om det är hunger så ge mer mat dagtis och om det är vana så var stenhårda och bryt vanan. Blir svårt att sluta med blöjan på natten så länge han dricker så mycket på kvällen och natten. Perfekt att bli blöjfri på sommaren när man kan springa naken. Muta med nåt kul om han slutar med nappen eller bara bestäm er och ta striden när ni har ork. Kanske på semestern i sommar?

 23. Emi

  Hej
  Jag vill veta om du gjort något bröllop eller fest där gästerna bytt placering under middagen? Hur gjorde ni då rent praktiskt i så fall och hur gör man med glas, bestick och servetter?

  1. Maria

   Så gjorde vi på vårt bröllop! Vi bytte mellan varmrätten och efterrätten. Vi satte helt enkelt bara upp en ny bordsplaceringsgstavla och toastmastern styrde upp det hela. Angående glasen så passade serveringspersonalen på att duka bort använda glas och de som fortfarande användes tog gästerna med sig. Besticken dukas ju bort eftersom så det blev verkligen inget problem. Servetterna fick de kanske ärva av varandra! 😂 Var inget vi tänkte på! Jag rekommenderar verkligen platsbyte! Vi körde traditionellt först med föräldrar vid honnörsbordet och vid ommöbleringen satte vi våra bästa vänner där. De enda som inte bytte plats var vi, brudparet alltså.

 24. Linn

  Jag skulle gärna vilja höra kring ditt snitt/ ärr.
  Hur har det känts i ärret nu i andra graviditeten? Hur ser ärret ut, större, annan färg osv? Jag har ett snitt själv efter ett urakut kejsarsnitt och funderar på hur mitt kan bli värre om jag får barn igen.
  Jag har ingen känsel under naveln och ner runt snittet. Det är 4 år sen i augusti.
  Har du eller dina lösare fått tillbaka känsel?
  Tacksam för hjälp eller tips eller något.
  Känns som om min kropp är förstörd.