Johanna Kajson

Min möhippa

Tisdag betyder nytt poddavsnitt och denna veckan pratar vi möhippor och svensexor i podden vilket var SÅ roligt ämne så vi kunde knappt sluta prata, haha… Vi får nog ha en del 2, herregud vad det väcker känslor med drömmar, visioner, kostnader och prissättning kring möhippor och sånt…

 

 

Ett av tipsen i podden är hur man planerar upp dagen så att man inte är så här slut och champagneberusad på ett fysiskt träningspass som jag var på min möhippa…. Vill man köra någon aktivitet så tipsar jag alltid om att det är bäst att göra det på förmiddagen så att man kan köra bubbelrace på eftermiddagen OM man nu har alkohol inblandat under möhippan – i mitt fall så serverades det en hel del bubbel till lunchen och sedan hamnade vi på ett slott med en otroligt generös champagneprovning där jag var så taggad och ÄLSKAR champagne så jag drack ju massor – och var galet slut i kroppen under dansträningen med min gamla danslärare på eftermiddagen men jag var glad ändå för det var en sån dröm att få dansa med Anette igen – och hon hade plockat fram mina gamla koreografier vilket var galet kul… Jag var dock för full för att klara av en piruett så här hade ju tipset varit att vända på aktiviteterna – trots att jag förstår att man tänker att det är ”smart” att man kör aktiviteten där det finns duschar och omklädningsrum på eftermiddagen så alla kan duscha och fixa sig inför kvällen.

 

Avsnitt 11. av podden Drömbröllop med Paula & Johanna: Möhippor och svensexor

”Sommaren är här, träden blommar och tyvärr innebär det för vissa även pollenallergi, någonting Paula drabbats av. Trots detta fortsätter hennes bröllopsplanering för fulla muggar och i veckans avsnitt ger hon en uppdatering om hur långt hon kommit i planerna, bland annat med avsmakning av tårtor och valet av vigselring. Eftersom Paula och Hugos bröllop närmar sig med stormsteg så är det nog inte heller så långt kvar innan det är dags för Paula att bli “kidnappad” till sin möhippa! Därför är just temat denna vecka: möhippor och svensexor. Paula förklarar vad hon skulle gilla att göra och Johanna ger bland annat tips på hur man kan styra upp en heldag utan att det ska behöva kosta för mycket för de inblandade.”

 

Tadaaa – mitt gäng från min möhippa och de körde franskt tema eftersom vi även hade det på bröllopet så de hade lite nattlinne/elegant underklädesfeeling i allas klädsel på dagen med pälsar och pärlhalsband och grejer. Haha, vilket gäng… Här togs det en gruppbild på slottet där vi hade champagneprovningen och denna skickade jag ut som tack-kort på posten till alla direkt efter möhippan  – ett tips jag inte fick med i podden för dig som blir överraskad med en möhippa! Använd någon av de superenklar apparna som finns nu att bara ladda upp en bild och skicka iväg ett vykort DIREKT på måndagen efter så har alla en härlig påminnelse av helgen och ett personligt tack direkt veckan efter, det var SUPERUPPSKATTAT av mina tjejer kan jag säga…

 

Och till er som planerar möhippa – kom ihåg att ha funderat ut hur ni ska dokumentera dagen innan och VEM som är ansvarig för att bilder och filmer finns efteråt, det är skönt att ha lagt en plan för detta – själv hade jag ju turen att fotografen Lisa Wikstrand fanns på plats på min så att jag har så här fina bilder!

Annat tips vi inte hann prata om i podden är ju just att ha tema – det är kul om alla som medverkar är klädda i t ex svart och bruden vitt eller som vi kört på någon – blå jeans och vitt upptil på alla deltagare och helvitt eller helrött på bruden. Enkel grej som gör att man känner sig enhetlig – och att det är fint på bild, haha.

 

 

Älskar att de körde lunchen ”french hotdog” (för franska temat, haha) i min farfars sommarhus trädgård som betyder så mycket för mig – OCH att de hade sett till att han kom och överraskade… Att få träffa fina farfar en sån här dag var fantastiskt fint. Och jag fick träffa fler – även mamma och pappa dök upp vid ett kort tillfälle vilket var SÅ rätt för just min möhippa eftersom jag är familjemänniska av rang och älskade att jag fick krama om dem lite snabbt på en parkering…

 

Som ni ser hade de hyrt två minibussar OCH chaufförer så att alla kunde skåla i bubbel hela dagen vilket jag tyckte var härligt (chaufförerna var två kompisar lillasyskon – det gäller att dra i trådarna) och de hade pimpat dem med tygvepor på insidan och partymusik så att även transporten skulle vara rolig och det är verkligen ett riktigt bra tips – att inte ha en massa transportsträckor i bilar där folk ska köra som blir dö-tid och ganska tråkigt…. Vi rörde oss dessutom under STORA ytor på min möhippa, jag blev kidnappad hemma och fick cykla runt i Stockholm och träffa vänner som inte skulle vara med på möhippan som levererade olika saker och jag fick även en picknickfrukost med Rickard vilket var mysigt innan jag skjutsades till Bromma och sattes på ett flyg ner till Skåne HELT SJÄLV (sjukaste grejen ever att tro att en massa tjejer när som helst dyker upp och skriker ”surprise” men hela tiden vara själv istället, haha… Mer om det en annan gång!) och väl där stod mina närmsta med skyltar och tog emot mig med en minibuss och körde oss till Båstad som ligger mig varmt om hjärtat för ett mysigt spa-dygn bara vi 5 tjejer… Så en lugn start och en god natts sömn på hotell Skansen där innan allt drog igång dagen efter med hela stora gänget och vi transporterades mellan städer som betytt mycket för mig i Skåne som Båstad, Helsingborg, Borstahusen, Eslöv och till slut en stuga på skånska slätten. Så att transporten var roligt gjort betydde såklart mycket!

 

Ehhh, en del var ju att de hade plockat med sig gamla roliga kläder jag ägt… Som detta linnet, herregud. Ja det var från en mer rosa period i mitt liv kan man väl säga…

 

 

Vill ni höra mer tips om möhippor så lyssna på veckans poddavsnitt

 

 

 

I min bok ”Planera ditt drömbröllop – med Johanna Kajson”  har jag samlat precis allt sånt här som jag lärt mig genom åren för att man ska känna sig både trygg och inspirerad längst hela planeringen Boken kan du  köpa på Akademibokhandeln, Åhléns, de flesta andra bokhandlare och Bokus och Adlibris.  – och många tips finns såklart även i appen men även i kategorin ”Veckans bröllopstips” här på bloggen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.