5 bästa bröllopsfotograferna som fick vara med i boken – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

5 bästa bröllopsfotograferna som fick vara med i boken

Goooodmoooorgoooon och glad tisdag – idag släpps veckans avsnitt av vår podd Drömbröllop och vi pratar om bröllopsfotografer och filmare och alla tips kring hur man ska tänka om det….

 

 

Avsnitt 10 – Att fånga bröllopet på bild

Johanna har betat av ytterligare en vecka av sin graviditet och Paula börjar också närma sig – sitt kommande bröllop! Det har därför blivit dags för henne att börja arrangera hur bröllopsfesten ska dokumenteras på bästa sätt. Vad kan man ha för innovativa och roliga verktyg för att lyckas fånga den magiska kvällen på bild och film? Paula berättar hur hon och Hugo kommer använda sig av fotografer under festens gång. Johanna förklarar hur trenderna har ändrats i och med digitaliseringen av bilder, och vad man ska tänka på när man letar bröllopsfotograf. Veckans lyssnarfråga kommer från Paula själv som var med om en ganska speciell händelse när hon var gäst på ett bröllop, och Johanna har givetvis svaret på Paulas fundering.

 

I min bok “Planera ditt drömbröllop – med Johanna Kajson”  har jag samlat precis allt sånt här som jag lärt mig genom åren för att man ska känna sig både trygg och inspirerad längst hela planeringen Boken kan du  köpa på Akademibokhandeln, Åhléns, de flesta andra bokhandlare och Bokus och Adlibris.  – och många tips finns såklart även i appen men även i kategorin “Veckans bröllopstips” här på bloggen.

 

Eftersom ni får så hiiiiimla många bra fotograftips i veckans poddavsnitt och även i två gamla inlägg från “veckans bröllopstips” så tänkte jag istället berätta om några av alla mina favoritbröllopsfotografer som jag valde att ha med i min bok…. Sara och Mia på Dayfotografi ligger mig självklart extra varmt om hjärtat eftersom det är just Dayfotografi som fotade mitt eget bröllop och sånt betyder ju en massa såklart… Dessutom har vi jobbat ihop på MASSOR av bröllop och jag får alltid så himla mycket energi av dem – de kan få vem som helst att slappna av och skratta! Alla bilderna inlägget är faktiskt från dem.

 

 

Sedan har vi ju ultraproffsiga Smallpigart som fotade mitt bokomslag och mina pressbilder och herregud den kvinnan HON kan var proffsernas proffs vad det gäller bröllopsfotografer och hon hade faktiskt ett helt gäng av mina favoritbröllopsfotografer på workshop och utbildning i Italien förra veckan och där hade man velat vara en fluga på väggen kan jag säga….

 

 

Många känner säkert till Emelie Ohlsson (Love by Emelie) som är golden-hour-mästaren själv som också har fotat en massa bilder i boken, hon fotade ju även t ex Kenzas bröllop och jag hade hoppats på en solnedångs-gravid-fotografering med henne i Helsingborg för är det någon som kan få en gravidmage att se drömsk ut på riktigt så är det hon!

Och på tal om gravidfotograferingar så har ju nästa fotograf faktiskt fotat mig förra gången jag var gravid och då föll jag på riktigt handlöst för Alicia Swedenborgs FANTASTISKA energi, kärlek till såväl bilderna som själva MÄNNISKORNA hon fotar som hennes sätt att jobba. Hon bor i New York och är så galet inspirerande kvinna som fotar bröllop över hela världen… Jag hälsade på henne i New York för exakt ett år sedan och fick höra allt om hennes business där borta – snacka om att lyckas!!

 

 

Slutligen har vi Lisa Wikstrand som tyvärr knappt fotar bröllop längre men har med många bröllopsbilder i boken och har fotat mig flera gånger, bland annat på bilden ovan om ni minns en kall, blåsig dag i hennes trädgård där jag panikfixade en bild till boken i sista sekund? Lisa är ju gift med min kusin och fotar spännande bokprojekt, events, familjer men något av det jag älskar mest med hennes bilder är när hon bara fångar människor och miljöer precis så som det är… Hon kan liksom få en rörmockares jobbmiljö att se inspirerande ut!

 

Där har ni dem – de 5 fotograferna som jag frågade om de kunde tänka sig att representera i min bok… Det finns ju massor med andra fantastiska bröllopsfotografer i vårt avlånga land men idag vill jag hylla dessa stjärnor lite extra <3.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.