Gårdsbutiker och utflykter på runt Näset – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Gårdsbutiker och utflykter på runt Näset

Titta vad jag har här… Svenska jordgubbar till frukost – ahhhh och ÄNTLIGEN!

 

 

Det smakade så galet gott och vi köpte dem hos vår nya lanthandlare som jag ska leva hos det närmsta halvåret tänkte jag, jag har hittat tre riktiga superställen i närområdet nu som jag ska försöka handla så mycket som möjligt av vår mat ifrån, iaf frukt, grönsaker och kött! Igår var jag och Charles på Annedals Gårdsbutik efter förskolan och jag kunde köpt upp hela butiken, så himla mycket gott och fräscht närodlat precis som det ska vara!

Köpte med svenska sparris hem till kvällens middag såklart… Och sötpotatis… och morötter och en massa annat gott!

 

Tips på fantastiska gårdsbutiker, självplock och utflykter runt Näset i Skåne

Sedan har vi ju Almaregården som är precis runt hörnet här som jag tipsat om förut, där köper vi julgranen och julpynt i deras fina lada men gärna också snittblommor ibland och lite trädgårdsväxter även om Vellingeblomman ligger bäst till hands för det eftersom Charles älskar att besöka kaninerna och fiskarna där… Hallongården är också ett supertips där de har självplock och mysigt café utomhus på sommaren och där köper vi svenska frysta hallon på vintern i väntan på att plocka själva och så ska jag bli bättre på att köpa köttet från fantastiska Ängavallen som också ligger nära här, annars har vi ju en superbra kötthandlare på huvudgatan där de dessutom valt att ta in Vaggeryds chark för korvarna och sånt vilket är kul eftersom det är hemma för oss också… Förra året besökte jag och mamma Fridhem Gaard och spanade lite inredning och köpte filtar och deras fik vill jag gärna besöka i år också.  Men främst kommer jag hänga på Annedals Gårdsbutik minsann!

 

 

Det är så mäktigt att se rapsfälten gå från vinterns döda marker till grönskande gröna fält och nu helt plötsligt skiftningen till gulaste gult – här är början på ett gult fält om bara några dagar kommer hela Skånes landskap vara schackrutigt i gula fyrkanter och gröna fyrkanter och det är så himla vackert… Utanför Charles förskola är det ett illgult rapsfält som dansar i vinden…

 

Hur som, imorse så blev det ännu mer tårar när vi skulle säga hejdå för förskolan och jag inser att denna nya lilla fas nog har med att Charles fyller 3 år om en månad… Jag ska läsa på i min föräldrarbok om både 3års-tiden och att få syskon för där är två bra kapitel i den så jag känner mig lite uppladdad på kärleksfulla verktyg för att hantera den kris jag ser att han går igenom sedan två dagar tillbaka. Det ser ut som att det krisar i balansen mellan att vara liten och stor och en separationsångest kring det för han vill vara stor och säga hejdå och “okej” till saker han vet att han bör göra men samtidigt så spelar känsloregistret på fulla strängar över att han blir ledsen… Man riktigt ser hur svårt det är för honom och jag tror väl att ge honom TID är hemligheten just nu, och att inte gå emot sånt som man faktiskt inte behöver gå emot – som imorse när vi sa hejdå här inne och han och Rickard gick till bilen…

Väl i bilen hade han blivit SÅ LEDSEN efter mamma så Rickard smsade mig och bad mig komma ut och säga hejdå igen och väl i bilen när vi kramades och pratade igenom dagen en gång till, att han skulle äta fredagsfrukosten på förskolan med kompisarna, gå till Ateljén och leka ute och att mamma skulle jobba och att sen när mamma kom skulle vi åka till stranden och träffa Donna och Millan så började han samla sig och liksom snyftande sa “jaa” och “okeeej” och sa själv puss, kram och hejdå. När jag hade gett honom extra tid. Så fint att det gav resultat…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Isabell

  Slättarpsgården får ni inte heller missa. Mellan hallongården och Skegrie. Och vill ni köpa god ost ska ni till Solsäter som ligger på cykelavstånd från er, i Räng.

 2. Sofie

  Kan tipsa om Tirups örtagård mellan Malmö o Lund. Urmysigt plantskola, butik o fik men även en härlig naturlekplats för barnen.

  Lödde plantskola är jätte mysig och massa fint!

 3. Tess

  Wow såååå härligt! I sommar har vi som ”mission” att åka runt och leta upp just sådana smultronställen. Dessa fantastiska gårdar som brinner för det som odlas/drivs upp. Så viktiga och de ska få fortsätta finnas.