Tappa inte bort dig själv – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Tappa inte bort dig själv

Inlägget är såklart ett superstolt samarbete med mig själv, haha. Konstigt att skriva det men jag måste märka ut när jag gör reklam även för egna produkter som boken Planera ditt drömbröllop med Johanna Kajson och appen Drömbröllop med Great Weddings. Men mest är det en massa tips om bröllop som vanligt!

Förra veckan fick ni ju en massa smarta tips på bröllopskoncept och bröllopsblommor och tidigare bröllopstips från hur man börjar planera sitt bröllop eller varför allt är så dyrt med bröllop eller hur man ska tänka när man gör sin gästlista eller hur man lägger sin bröllopsbudget eller hur man väljer sina hedersgäster eller syrrans unika brudklänning och det här med att bära rött men också den där rädslan för om en gäst bär vitt…. Ni kan läsa om mat och dryck här, här skrev jag om tårtor och desserter och här om det här med att skära upp tårtan redan till brudskålen och hur man kan lägga körschema kring det men även om varför man ska fotografera sig före eller efter vigseln och vad jag rekommenderar om det… Det finns mycket att hämta i arkivet, här visade upp färgade rosenblad i strutar en massa tips från vårt eget bröllop finns i dessa blå länkarna…

Och missa för tusan inte detta inlägget om världens bästa bröllopsapp som släppte förra veckan, wow vilken respons!! Vi fortsätter köra kampanjpriset 65kr istället för 95kr och jag är så hiiiimla glad för all kärlek och pepp om den, vi ville verkligen göra ett smart verktyg som kan hjälpa till i planeringen på ett effektivt men ändå inspirerande sätt. Så köp hem appen Drömbröllop – med Great Weddings och frossa loss med en gång!

 

 

Avsnitt 8 av Drömbröllop med Paula och Johanna – Bröllopskläder och katastroftankar

Johanna börjar närma sig slutet av sin graviditet och Paula har precis kommit hem från Spanien där hon avnjutit en vecka iklädd badkläder och sandaler. På tal om kläder, veckans avsnitt handlar om just bröllopskläder som bärs av bruden, brudgummen, tärnorna, marskalkarna, brudnäbbarna och gästerna. Hur tolkar man en klädkod som står på inbjudan? Johanna förklarar de olika “reglerna” som gäller i bröllopsdjungeln och Paula berättar vad hon och Hugo har beslutat angående bröllops-looken på sitt bröllop. Johanna berättar också hur man som brud kan organisera sin outfit så man känner sig både bekväm, vacker och samtidigt speglar sin personlighet på rätt sätt. Paula läser upp en lista med riktlinjer om bröllopsklädsel och ber Johanna kommentera, rätt eller fel. Dessutom berättar Paula om katastroftankar som hon drabbats av på sista tiden gällande sitt kommande bröllop..

 

Lyssna på avsnittet här

 

 

 

I min bok “Planera ditt drömbröllop – med Johanna Kajson” finns alla såna här tips och tusen till.. Jag har verkligen försökt samla precis allt sånt här som jag lärt mig genom åren för att man ska känna sig både trygg och inspirerad längst hela planeringen och allt om kläderna som vi pratar om i veckans avsnitt finns i kapitel 5 i boken som du kan köpa på Akademibokhandeln, Åhléns, de flesta andra bokhandlare och Bokus och Adlibris.  – och många tips finns även i appen.

 

Vi pratar i veckans avsnitt om hur synd det är om herrarna som inte ha så mycket valfrihet i sin klädsel som vi kvinnor har, idag är det ju betydligt med svängrum tack och lov för såväl brudgummar som manliga gäster och det finns roliga strumpor, näsdukar, slipsar, skärp, gördel, kravatt hängslen, flugor osv osv osv… Min systers man hade en superfin stor brosch tillexempel och den klädkoden som är mest begränsad för killarna är ju just den som Paula och Hugo har valt, haha… Smoking, och frack iofs…. Där har de inte så mycket svängrum och det kan ju vara lite samma sak när man ska vara tärna på ett bröllop – ibland önskar bruden exakt klänning, skor, frisyr osv och vi insåg att då kan man lätt känna sig lite låst när man är van att kunna välja de där detaljerna själv som man tycker gör det lilla extra…

 

 

Vi pratade också om tipsen kring hur man ska tänka när man ska hitta sin egen bröllopslook och vikten av att inte tappa bort sig själv – det var vanligare förr och något jag pratade med Maja om i avsnittet av Livet på Läktaren också – att man lätt blir förvånad när man står där och “bara blev en brud” så att säga… Därför är det viktigt att man inte tappar bort sig själv och bästa knepet är att gå in i sin garderob och kika på ens 3-5 absoluta favoritplagg när man ska gå på fest och känna sig riktigt snygg – de har kanske någon gemensam nämnare? Någon kanske alltid bär axelbandslöst medan någon annan inser att man aaalltid har en lite ärm på sina klänningar…. Någon kanske älskar lågt skuren rygg medan någon annan gillar en fin urringning osv osv… Hitta din stil och våga ta med den in i din bröllopslook… Samma sak med hår, smink, nagellack, osv – här är det lätt att man “trillar dit” och tror att man ska ha någon viss typ av brudlook (nudenaglar eller fransk manikyr, dovt rosa läppar och skimrande brudsminkning vid ögonen och pärlor som smycken har på tok för många satt på sig fastän det inte alls är deras stil….). Nej fram med det där härliga knallrosa läppstiftet om du känner dig hetast i det. Våga!

 

 

Hur fina är alla bilderna i detta inlägget tagna ur vår app förresten? Fotografen är ju magiska Linda-Pauline som faktiskt ska fotografera mig imorgonkväll i Stockholm, det är första gången jag fotas av henne så det ska bli SÅ spännande!!

 

Nu flyger jag och Charles till Stockholm för att fira mormors födelsedag som är IDAG – HURRA och GRATTIS mamma!!! Ikväll blir det invigning av deras nya lägenhet och sedan lite middag men först väntar lunch med Isabella i stan.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.