Graviddiabetes, havandeskapsförgiftning eller bara svullen? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Graviddiabetes, havandeskapsförgiftning eller bara svullen?

Håll i er för här ser ni ett trött ansikte som kämpade på igår och filmade denna vlogg samtidigt, haha. Mina tankar från igår speglar sig ju helt klart i videon men hörreni – vecka 29 är här och jag är i tredje trimestern – hurra!!!!

 

 

Förra graviditeten så svullnade jag ju upp som en boll och hade sååå mycket vätska i slutet och så småningom högt blodtryck så jag fick gå på kontroller varannan dag för att hålla koll så jag inte fick havandeskapsförgiftning men då gjorde jag aldrig testet för graviddiabetes – något alla i Skåne tydligen erbjuds och rekommenderas göra (bodde ju i Stockholm förra gången) så igår var första gången jag gjorde den där fasta-dricka-sockerlösnings-grejen men alla värden såg ju som sagt superbra ut, ingen diabetesrisk då bukspottskörteln klarade av stressen galant och tydligen är risken enormt låg att få havandeskapsförgiftning om man klarade sig förra graviditeten och det gjorde jag ju faktiskt tack och lov så det känns ju skönt….

Däremot så samlar jag ju vätska och svullnar upp nu och garderoben hade krympt ännu mer när jag skulle packa igår inför dagens resa…. Vi har ju flugit till Stockholm, jag och Charles, för att mysa här i två dagar och gå på mammas kalas i deras nya lägenhet ikväll… Och leka med Donna… och träffa lite av mina vänner – sen flyger Charles faktiskt hem imorgon och jag stannar för en fotografering, en middag och sen flyger jag och Paula till Östersund för att livepodda på torsdag – hurra! Är det någon som bor i närområdet som ska på Vårkvällen på torsdag så kom snälla och säg hej till oss i kärnan där vi hänger 18-20 (livepodden börjar 19:00).

 

 

Så jag flyger faktiskt hem först på fredag – det kändes stressig i tanken igår när jag skulle försöka packa kläder till 4 dagar och olika jobb och umgänge på resande fot men idag när jag fått sminka mig, ta på mig något jag känner mig lite fin i och är i denna magiska huvudstad som GER mig så mycket energi så känns allt lite bättre igen… Faktiskt, det är lätt att tänka att man inte orkar klä upp sig och ta sig ut men OJ vad det kan ge energi att få känna sig lite fin och på G även om man mest lurar sig själv… Nu väntar strax lunch med Isabella, länge sedan Charles träffade henne men tänk att de sågs typ hela tiden när han låg i magen och att vi var mammalediga samtidigt, galet att Sally precis fyllde 3…..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Felicia

    Usch vet precis vad du går igenom! Var som en badboll, men tillslut kunde man ÄNTLIGEN konstatera att det var havandeskapsförgiftning för min del så dottern blev akut snittad i vecka 35! De sista 6 dagarna innan hon föddes gick jag upp 7(?!?!?)kg! Aldrig varit så stor i mitt liv! Det värker ju något så fruktansvärt att ha så mycket vatten i kroppen! Bestämde mig där o då för att när hon är ute och kroppen fått hämta sig DÅ ska jag börja träna o bli mitt starkaste JAG som TACK till kroppen för att den stod ut med graviditeten! Ville sågärna vara en av de kvinnorna som ”dansade” igenom graviditeten med ett härligt glow! Men icke 😉 min kropp är väl bättre på andra saker, men gravid det gillar den INTE att vara! Tur att priset är fantastiskt, våra små knoddar! Om det är någon tröst ser du iaf FAB ut!!!! Snart är det över o du får snosa med lillebror! Kram ❤️

  2. EVELINA

    Vad jobbigt att du drabbas av så mycket svullnad, bra ändå att sockerbelastningen var okej och att de hela tiden håller koll på allt! Själv fick jag graviditetsdiabetes i vecka 12, vecka 27 börjar i dag, har skrivit ett inlägg om det på bloggen i dag så det var extraintressant att hitta till ditt inlägg här just i dag

    Roligt också att läsa i inlägget ovan att Stockholmsbesöket piggar upp! ❤ Ha ett riktigt fint fortsatt besök där!