Johanna Kajson

Gravidupdate vecka 27

 

Time for gravidupdate och min outfit jag hade idag var inte alls bra för att fota magen i vecka 27, haha. Veckans vlogg handlade ju om läkarmötet när vi fick godkänt kejsarsnitt men det pratade vi om förra fredagen så nu kör vi en traditionell gravidupdate helt enkelt!

 

 

Gravidupdate vecka 27

Mr Bebé i magen är äntligen över kilot och ungefär 32 cm lång tydligen…  Och så suger han ofta på tummen enligt appen, hur gulligt? Och så kan han få hicka…. Hans dygnsrytm blir tydligare och tydligare och han är alltid vaken på morgonen när jag ligger och vaknar till och myser med Charles och på kvällen när jag ska gå och lägga mig så vi får tid tillsammans då när jag ligger där med händerna på magen och tänker på honom och känner hans sparkar och buffande. Det är verkligen fortfarande karatekickar åt höger och vänster och Charles känner sig lillebror ”buffa” när han lägger sin hand på magen också…

 

 

Jag mår lite olika beroende på dagsform men generellt tycker jag att jag har fått må rätt bra denna veckan tack vare att jag tagit vila och återhämtning på största allvar hela tiden. Med balansen så funkar faktiskt livet med dessa jäkla smärtor rätt mycket bättre även om jag hade galet ont två av kvällarna och låg och djupandades med vetekudde på mage och rygg men mer av foglossning och bäckensmärta än magontet…

 

 

Huvudvärken har däremot varit HELL på morgonen, usch och aj. Men så fort jag fått en lugn morgon, en kopp kaffe i mig och smugit igång dagen så går hjärnan igång på högvarv och jag har varit SUPERKREATIV denna veckan, herregud. Jag hade nog kunnat starta 3 bolag bara den här veckan med det tempot min hjärna kört på, undra vad det var för superhormon? Jag var ju hos psykologen denna veckan också och ska tillbaka om 3 veckor igen, sen har vaderna börjat krampa och stödstrumporna är viktigare än någonsin tyvärr. Läste hur det var i vecka 27 förra gången och då började vadkrampen också så jag fortsätter ha en vääääldigt lik graviditet får jag säga!

 

 

Håret har blivit kass, hyn sämre och jag känner mig mer ofräsch igen och så kom hungern tillbaka – alltså monsterhungern…. Från denna veckan gick jag upp 15 kilo TILL förra graviditeten vilket får mig att känna mig lite skräckslagen inför de närmsta 10 veckorna, hur fasiken ska jag orka? Jag hade ju SÅ ont i slutet förra gången, var SÅ svullen, hade SÅ mycket vätska och kunde knappt röra mig 50 meter för jag fick så ont precis överallt….  Hoppas innerligt att jag inte behöver få riktigt lika ont gången dock, bara det är 3% lättare denna gången kommer det iaf kännas bättre.

 

 

Det var gravid vecka 27 det, nu ska jag vila i soffan och sen väntar en hel natts sömn eftersom mormor tänkte sova inne hos Charles i hans säng…

Här kan du läsa om:

vecka 1 och 2
3 och 4
5 och 6
7 och 8
9 och 10
11 och 12
vecka 13
vecka 14
vecka 15
vecka 16
vecka 17
vecka 18
vecka 19
vecka 20
vecka 21
vecka 22
vecka 23
vecka 24
vecka 25
vecka 26

hur det gick till när vi blev gravida

hur det var när vi slutade med p-pillerna 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. malincatrin

  Om du har problem med kramper i vaderna kan jag rekommendera magnesiumtabletter. Åt dubbeldos nästan hela min graviditet för annars va de olidligt. Hade både kramp och ”myror i benen” på kvällarna om jag glömde..

 2. Sanna

  Åh kan inte du berätta om hur du och Rikard träffades? Och hur tänker kring att hitta ”the one”? Jag bara dejtar och dejtar med det blir inget mer seriöst av det…. Vore då kul att läsa dina tankar om detta!

  1. johannakajson

   Här här en vlogg om hur jag och Rickard träffades: https://www.youtube.com/watch?v=NMsfo2wzZgk&t=15s och det är ju typ 12 år sedan nu så där och då var det väl kanske svårt att veta att han var ”the one” och jag tror det är lurigare att dejta när man är äldre för man väger säkert så tungt ”är detta mannen jag vill gifta mig och skaffa barn med” mycket fortare än vad jag gjorde som typ 21åring… Nyfikenhet, kärlek, passion och attraktion fanns ju direkt men att bygga ett stabilt, tryggt och seröst förhållande och bygga vårt teamande har vi ju hunnit göra långsamt långt innan t ex äktenskap och barn fanns uppe på tal <3.