Johanna Kajson

Hjälp – odla i pallkrage?

Titta jag fick sällskap på frukosten idag, en frukostdejt med min man som jobbar hemma idag eftersom vi ska köra mot Småland i eftermiddag så efter denna frullen så placerade han sig på mitt kontor där uppe och jag ligger faktiskt i soffan i morgonrock och småjobbar efter ännu en riktigt kass natt. Ska man redan börja vara vaken 1-3 timmar per natt i vecka 26?? Och det i kombo med att superC också är vaken och snurrar runt gör att jag blir både illamående och hungrig till slut… Rickard säger att jag sov så här dåligt sist också, åh nej. Segt och inte toppen för huvudvärken…

 

Inga blommor på bordet och inga levande ljus men ni SER ju att det är solstrimmor in på frukostbordet… Så himla ljuvligt!!

Fick kritik igår för att jag gjorde ett samarbete med Blocket förresten – att det kändes så konstigt eftersom jag aldrig skrivit tidigare att jag handlar där – men det är ju för att man inte kan länka produkter där eftersom när jag har köpt dem som är de ju borta, haha. Jag har använt Blocket i alla år precis som jag tror de flesta gör? Vem älskar inte Blocket liksom? Jag har främst använt Blocket för att sälja men ibland också för att köpa – här ser ni t ex Mon Amie och rörstrandsservisen som har och assietten är av den äldre varianten som inte finns längre och såna är jag ständigt på jakt efter fler. Jag gör bara samarbeten jag står för och med produkter jag gillar och använder på riktigt eller som jag är nyfiken på att testa på och ni ska veta att jag säger nej till MASSOR av samarbeten varje vecka som inte alls passar mig, bara för att man får betalt betyder ju inte det att man är köpt och ljuger – det ger väldigt lite tilltro till mig som person tänker jag?

 

Hur som, efter morgonens frukost så gick jag ut i trädgården för att spana lite hur morgonljuset låg, jag pratade nämligen med Louise igår om att gå loss på ett par pallkragar och så jordgubbar, morötter, potatis och kanske sallad i år men jag har aldrig gjort det så jag vet inte hur mycket solljus de kräver? Ville helst sätta dem mot det vita staketet här nedan där det enbart är lite morgonsol tror jag….

 

 

Och titta här vad som börjar sticka upp i en annan rabatt, små tulpanlökar och sen vet jag inte vad de där röda skotten är, så himla spännande…. 10 grader och sol idag och på söndag ska vi få uppleva 17 grader (!!!) och sol på kalaset i Småland tydligen. WOW!

Idag känns livet lättare igen hörreni <3.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Hej! Vi ska köpa en TrippTrappstol och funderar på om vi ska köpa bordet eller inte. Ser att ni har bordet. Tycker du det är bra?
  Tack för en mysig blogg och vad skönt det löste sig bra med kejsarsnittet.

 2. Tess

  Ååå så härligt med vårkänslor! Det tycker jag verkligen ni skåningar förtjänar efter snöpåsken!
  Så roligt med odling! Jordgubbar kräver en del sol, MEN testa! Det kan ju fungera och se till bara att fylla med BRA jord anpassad till jordgubbar. Stort lycka till!

  Och du, Blocker är toppen, det tycker alla 🙂

 3. T

  Vi odlade jordgubbar i 2 pallkragar och smultron i 1. De hade sol en stor del av dagen och jag tror att det behövs en del sol för att de ska mogna och bli sådär röda och söta. Det var perfekt att jordgubbarna kom i rikliga mängder hela sommaren och sen på sensommaren och hösten kom smultronen. Ljuvligt att kunna plocka i sin egen trädgård!

 4. Linn

  Så fort jag ska läsa ditt inlägg från igår, läser halva och fortsätter scrolla neråt.. Rent plötsligt kommer blocketannons upp. Jag får inte bort den, finns inget kryss och det har inte hänt innan. Är det bara jag som har det problemet?

 5. Inne hos Ina

  Jag är långt ifrån kunnig, men har googlat mig till att gröna bladväxter inte behöver så mkt sol. Jordgubbar däremot tror jag behöver en del sol för att mogna. Jag hade jordgubbar i pallkragar förra året, med eftermiddagssol och det gick bra. Morgonsolen är väl svagare? 🙂 Hoppas du får ordentliga svar på dina frågor, och att du kan odla lite i sommar 🙂

   1. Maria

    Min grannar har en pallkrage med bara jordgubbar men de måste stå i hel sol för att mogna och växa till sig 🙂 Otroligt fin plantering och gott 🙂

 6. Johanna

  Så härligt med solen och att snön är borta 🙂 Nu längtar man mycket efter vår och värme 🙂 Jag tror de röda små skotten kan vara pioner, det liknar pionskott i alla fall 🙂 Lycka till med pallkragarna och odlingarna 🙂