Johanna Kajson

Mer från vårt bröllop

Tisdag betyder ju ett nytt av snitt av podcasten Drömbröllop med Paula & Johanna senaste avsnittet härsåklart och ni kan lyssna på där vi pratar mat och tårtor, mmm…

Avsnitt 5: Mat och dryck

Det har blivit dags att prata om bröllopsmat- och dryck och framförallt hur man kan organisera gällande förrätt, varmrätt, efterrätt, bröllopstårta och nattmat. Paula berättar hur hon och Hugo planerar inför sitt kommande bröllop: vad tror de kommer uppskattas mest av gästerna och hur tänker de när det kommer till alkoholen? Johanna ger sina expert-tips på hur man kan ordna med upplägget av mat och dryck, och så delar hon med sig av de senaste mat-trenderna hon spanat in på olika bröllop. 

Jag pratar om filmen som visades i början av vår bröllopsmiddag i podden och jag har filmat av lite av den och lagt på min instastories idag för den som blir nyfiken på hur vi drev med oss själva och var vi skulle befinna oss 5 år efter bröllopet… Kika in idag (@johannakajson heter jag på instagram) om ni vill se hur unga vi var när vi skojade/drömde oss bort 5 år på varsitt håll….

 

 

Ett tips som inte kom med var att servera något alkoholfritt INNAN brudskålen, framförallt om det är en varm sommardag då många gäster är törstiga när man anländer till festlokalen och det blir lätt att man häller i sig bubblet i onödan – bättre då att börja med något annat och servera bubblet lagom till brudparet ankomst… Vi körde mammas hemmagjorda citronlemonade i en tunna och hemmagjord flädersaft i den andra och så hade jag pimpat de där papperssugrören med små flaggor med budskap som passade in i temat… (Papperssugrören som jag fick specialbeställa från Australien för det fanns inte i Sverige då – inget DIY och pynt fanns i Sverige utan jag fick klippa, klistra, vika och trixa själv och köpte grejor på Etsy från hela världen, phu. Idag finns ju allt tack och lov även här till en billigare peng.)

 

 

Det brukar vara väldigt uppskattat med något alkoholfritt törstsläckande först och vi körde även en liten godisbuffé till det för den sötsugna vilket var uppskattat för sen när bubblet och snittarna dök upp så blev det som ny energi till minglet som lätt blir liiite långdraget annars…

 

Vi körde ju franskt tema eftersom Rickard chockade mig TOTALT med ett frieri i Paris (jag var seriöst i sån chock så jag trodde allt var ett skämt i flera timmar… inga vackra tårar föll, inget viftande med handen framför ansiktet eller kastande i famnen med galna kyssar utan hel total jäkla chock, nervöst skratt och ifrågasättande om och om igen om han skämtade, haha. Vi har ju varit i Paris mååånga gånger och redan varit där med Charles också så den romantiska staden betyder extremt mycket för oss….)  – hur som, här ser ni gästhäftet/menyn som vi la under varje tallrik likt en fransk restaurang men det var egentligen den lilla flaggan med vårt monogram som sitter i champagnesorbeten som jag ville visa för vi pratade om det i veckans podd – hur man kan göra en enkel mellanrätt eller lättare dessert lite roligare. (Det är min farfar som skissat monogrammet för hand som jag skrev ut och klippte till små flaggor och klistrade på tandpetare.)

 

Och så var det ju det där med att vi hade champagnekylare på fot vid varje bord och serverade denna skumpan genom hela middagen, det mest prisvärda goda mousserande enligt mig som vi faktiskt kom på EFTER att vi valt namnet Charles till vår son att så hette ju för tusan vårt bröllopsbubbel, haha, Så detta är numera hans bubbel och det vi serverar vid tillställningar vilket är lite mysigt att det går igen – annars är det Rotarin som är min favorit om man inte ska dricka äkta champagne – då är det Bollinger alla dagar i veckan! Nog om det… (Och ja som ni ser hade jag pysslat egna etiketter även till alla flaskor, haha.)

 

 

Tänk att jag fått vara tillsammans med denna magiska man i 11 år förresten och i år firar vi 6 år som gifta… Lika kär nu som då!

 

 

Vill du se ännu mer från vårt bröllop finns allt här

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Hej Johanna! Jag ska vara brudtärna på min svägerskas bröllop 2019 och vi är nu i full gång att leta slott i Stockholmsområdet, har du tips på slott där man kan få ta med egen mat och dryck? 😄

 2. Frida

  Hej Johanna! Jag ska vara brudtärna på min svägerskas bröllop 2019 och vi är nu i full gång att leta slott i Stockholmsområdet, har du tips på slott där man kan få ta med egen mat och dryck?

 3. Sanna

  Hej! Vet inte om du berättat detta men, hur träffades du och Rickard? Inte läst din blogg så länge nämligen… Och hur gammal var du när ni gifte er? 🙂

  1. johannakajson

   Hej och VÄLKOMMEN hit 🙂 <3. Du kan höra allt om hur vi träffades här: https://www.youtube.com/watch?v=NMsfo2wzZgk&t=3s men det är 11 eller snart 12 år sedan och via jobbet som eventsäljare på dåvarande vodafone express som det hette, haha. Jag såg honom första gången på en Shell-macks parkering <3. Jag var 24 när han friade och 26 när vi gifte oss <3

 4. Johanna

  Alltså snuttarna från filmen man fick se i din story var det ROLIGASTE jag sett på länge xD Gud vilken härlig start på middagen det måste ha varit!

 5. Helen

  Åh vad fint! Tänkte på ditt släp på klänningen, det ser rätt stort ut (vacker bild!), hur blev det när du dansade. Fanns det en sån ögla i underkjolen som gjorde att släpet snyggt kunde bäras upp vid valsen/dansen (finns ju i flera klänningar idag)?

  1. johannakajson

   Nej hela överkjolen i spets inkl släp togs av till middagen och där under var en tyllkjol 🙂