Veckans vlogg – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Veckans vlogg

Back on track och veckans gravidvlogg spelades in imorse så hääär kommer den, haha. Äntligen lite energi och liiiite mer av mitt vanliga jag! (Alltså det vanliga jag som vissa av er tycker är störigt att lyssna eller titta på men JAG är glad att jag har tillbaka energin, hurra!) 

 

 

Titta förresten vad som levererades idag hem till mig, ett blomsterbud från Maria som filmat en del av mina bröllop, så himla gulligt!! Älskar blomsterbud, haha. Får man säga så? Men det ÄR ju så lyxigt att få hem fina snittblommor och denna påskbuketten gjorde mig extra glad eftersom vi faktiskt ska vara hemma i påsk.

 

 

Blev så himla glad och vet ni vad? Just nu ligger jag ENSAM på soffan hemma och kollar på serier och bara vilar med tända ljus och fina blommor – ni HÖR ju så lyxigt… Charles har gråtit efter mormor och morfar dag ut och in och ville verkligen åka med dem hem i fredags när de var här så idag åkte de och hämtade honom på förskolan och tog med honom hem för pyjamasparty så jag ska bara vila och mysa tills Rickard kommer hem och sen ska vi ha dejtnight. HUR lyxigt som helst, och sen är jag ledig resten av veckan så jag åker och hämtar upp syrran med familj på flygplatsen imorgonbitti och sen ska vi leka ett dygn.

Så glad att påsken är här!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. malincatrin

  Äntligen har jag haft tid att kika ikapp. Jag har gjort glukosbelastning och jag tyckte faktiskt inte de va så vidrigt som jag hört. Smakade sötsliskig citron/lime dricka – lite väl sött. Gik bättre än jag trodde att vara fastande och då hade jag ändå problem med enorma blodsockerfall och höll på att svimma normalt under graviditeten. Tips: ta med dig något som du kan äta direkt efter om du känner att du inte kan köra hem utan att ha ätit.

 2. Anna Christiansson

  Min äldste var lugn i magen o han är lugn fortfarande vid 22 års ålder. Mitt mellanbarn var mycket livligare i magen o livlig som liten men “lugnade” sig vid sjuårsåldern. Min lilla som är tre år nu var helt galen i magen. Vi var på extrakontroller för hon hade så höga hjärtljud men det var bara för hon vobblande runt o var helt crazy. En mer pigg o allert bebis får man leta efter o än idag är lilla fröken ett energiknippe. Hon är intensiv o alltid igång men så himla charmig o rolig. Sover gott har hon gjort från dag 1. Alla barn är olika men jag visste på något sätt att min lilla var extremt livlig redan i magen – o det stämde o stämmer bra!

   1. Anna Christiansson

    Och förresten – glukostesten har jag gjort med alla mina tre barn – i Lund. Jag tog med egen citron o pressade i. Helt ok, bara ett glas att dricka. Sedan hade de vilstolar till gravida i väntrummet så där låg jag o slumrade till någon timme – o sedan var det klart!

 3. Joanna

  Våra 2 pojkar på 3 & 8 är som dag och natt. Äldsta sov mest, kräver fortfarande oändligt med sömn. Väldigt försiktig och känslig, aldrig kastat sig ut i något eller gjort något som inte är enligt “reglerna”. Väldigt selektiv med maten, åt som liten bara kalla pastaburkar, äter fortfarande sina rätter han vet att han tycker om. Den lilla sparven däremot, har alltid krånglat med sin sömn, oändligt med energi, provar allt och kastar sig ut utan eftertanke. Samma i matväg, alltid varit öppen för att prova allt i matväg och ville gärna äta bitar själv från start.
  Så ja, inte många likheter där inte :p

 4. Emma

  Jag gjorde en glukosbelastning som gravid för ett halvår sedan. Var orolig innan för hungern eftersom jag blev skakig när jag inte åt, men det gick bättre än jag trodde. Däremot var vätskan ingen höjdare, det söta blir väldigt sliskigt och man fick bara skölja ner med pyttelite vatten efteråt. Men den var smaksatt med lime vilket gjorde det lite fräschare. Tror det kommer gå toppen.

  Har även ett tips angående ringarna. Jag saknade verkligen min förlovningsring när fingrarna svullnade (även om den hängde i halsband) så jag köpte en ställbar ring för att kunna ha något på fingret. Då behövde jag inte oroa mig för att inte få av den och kunde ändå känna mig fin. Finns snygga varianter för en ganska liten kostnad – jag tycker det är viktigt att ändå få känna sig fin som gravid.

  Vad roligt att du liknade Barbiedockan, jag hade också en sån när jag var lite men hade helt glömt bort den 😄 fortsätt försöka njuta av graviditeten! Jag kan sakna magen även om det är supermysigt med en liten kille som ligger och sover på bröstet.

 5. Hanna

  Så som du hoppas det kommer vara med lillebror; alltså full rulle, men sover och äter bra var sonens första år 🤗 Jag hoppas lillasyster som är beräknad 16 april är lite lugnare för herregud så mycket blåmärken sonen haft 🙈
  Jag har gjort glukosbelastning båda graviditeterna och sockerlösningen är inte alls så himla hemsk..🤪

 6. Karin

  Skönt att du mår bättre! Tänkte höra om du hade några tips för att sluta med nattflaskan när barnen är lite större, runt 2 år..? vi tänkte göra en insats nu över påsk när vi båda är lediga så tar tacksamt emot om du har några tips – om du har möjlighet att skriva om det såklart!

  Vi är beredda på några tuffa nätter och tänker att det är bara att härda ut, att det bara är en vana han har och inte något han behöver, och att han förhoppningsvis kommer sova bättre om han inte känner att han måste ha flaska för att somna om. Ibland somnar han om direkt av sig själv bara han får komma över till oss, så det går ju! Vi tänker att vi får erbjuda all tröst vi kan ge, sjunga, hålla i famnen, sitta med honom i famnen osv osv, och förbereda honom redan på kvällen med att det inte blir någon flaska om han vaknar på natten. Mer än så vet jag inte om man kan göra – men om ni har några supertips får du jättegärna skriva om det om du hinner med! ❤️