Sjukskriven som gravid (veckans vlogg) – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Sjukskriven som gravid (veckans vlogg)

Så var det dags för veckans vlogg och jag gråter i den även denna vecka, usch vad tungt det kan vara när man är gravid ändå, varför känns det som det enda man ser är gravidglowiga, lyckliga mammor som tränar och jobbar och mår prima? Jag får se det som mitt ansvar att balansera upp det där med lite verklighet för vissa av oss, haha.

Jag skrev ju imorse om att jag blev sjuksriven från och med nu på halvtid och jag berättar mer om det i vloggen. (Jag kom på idag att vloggen funkar  bra som podd också för er som vill lyssna men inte se, jag pratar ju mest in i kameran så sätt på klippet och plugga in hörlurar om du bara vill höra gravidupdaten istället, smart ju!)

 

 

Jag tittade ju på videon nu när jag klippte den och hör hur logiskt det läkaren sa låter så när jag känner att jag svajar i vilan eller blir bitter och inte förstår varför jag inte ska träna så ska jag kolla på denna videon som en påminnelse.  Så glad jag kör vloggar varje vecka denna gravidteten för det hjälper mig enormt mycket i att rensa mina tankar…

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Hej!
  Jag har för några veckor sedan börjat följa din blogg och instagram , då jag upptäckte att vi är gravida i samma vecka :). Så kul att följa dina VLOGGar om din graviditet.
  Vill bara säga att du inte är ensam om att tycka det är jobbigt med allt man hör gällande mat och träning vid graviditet. Jag också tycker att det här men viktuppgång, mat och träning vid graviditet är väldigt jobbigt….själv tränade jag mycket innan jag blev gravid men nu finns inte energin till det, jobb 8h sen är jag helt slut.Promenader är den träning jag orkar just nu. Försöker att inte tänk på det så mycket men ibland kommer hjärnspöken om att jag borde äta mindre och träna mer även fast jag är gravid och bara borde koncentrera mig på att må bra. Känns skönt att höra att man inte är ensam om att tycka det är jobbigt., Så tusen tack för att du delar med dig av alla dina tankar och känslor, det hjälper oss andra gravida <3 Hoppas att du få må bättre snart. <3

 2. My

  Åhhh jag följer din blogg, instagram och har köpt din underbara bok och har tipsat ett kompisar som gifter sig nästa år om din bok och underbara tips❤️ Jag vill bara ge dig en sån stor stor kram och säga att du verkar vara en helt fantastisk person. Men du måste ocå få uttrycka smärta, besvikelse, vrede för att du ska kunna bearbeta graviditeten så du inte håller inne alla negativa känslor för det kan oxå ge stresspåslag. Du är otroligt modig som vågar blotta dina innersta tankar, tack!!
  Du är en fantastisk mamma, glöm inte det💐

  Saker jag skulle vilja höra/se lite om är hur du/ni trivs med er nya vagn. Det hade varit kul att få se lite mer av din syster om ni skulle kunna prata lite mode/styling kläder/inredning. Det hade varit kul om du kunnat berätta om några pärlor som inte får missas i Höllviken/Skanör/Falsterbo. Ja lite tips bara. Kram

 3. Camilla

  Det är fullt normalt med dina tankar! Du är en fantastisk mamma, och du gör ditt bästa och det bästa utifrån dina förutsättningar. Kör på och är du ledsen, tack synd om dig och var nere. Du mår inte bra av att hålla känslorna inne och vara glad och positiv när du mår dåligt och har ont. Välkomna hela graviditeten med allt som den vill, hormoner, viktuppgång och förvirring osv. Jag som är van vid kontroll och ha positivt tänk och vara igång fick också strängt till mig att VILA. Jag vet inte vad vila är, blir stressig bara av att tänka att jag ska vila, men jag försökte verkligen släppa alla måsten. Det ät kaos nu men det ordnat sig sen, försökte jag tänka hela tiden. Stackars min man. . 😂💪 Kämpar på, du gör ett fantastiskt jobb bara att bära på ett liv!

 4. Maria

  Blev också sjukskriven omkring samma tid när ja var gravid med första barnet. Vilade igenom graviditeten och gick upp i vikt. Någon mortion eller annan ordentlig träning blev det inte, men när förlossningen kom fanns massa krafter ändå och allt gick väldigt lätt. Försök tänk snälla tankar om dig själv och din kropp varje dag, för att du är precis lika fin, bra osv oavsett om du tränar eller ej eller oavsett vikt. Du är bra precis som du är och din kropp med. Tänk vad fantastiskt det är ändå att man kan skapa ett liv.. Tror jag förstått det rätt att träning symboliserar något starkt för dig men vad jag också tycker mig höra på dig är att du som människa är starkare än du kanske ser och kanske blir detta en chans att slå hål på allt negativt som samhället tycker man ska och landa i att du är bra oavsett och verkligen omfamna det som är du och vara stolt över det.

 5. Maja

  Jag är också gravid, i v 32 och är en av de där som mått bra hela tiden. Nu börjar det kännas lite tyngre i kroppen och jag har late sammandragningar på kvällarna, men jag är fortfarande pigg, jobbar som vanligt, går på gravidyoga etc. Det jag vill komma till är ju dock att jag bara har haft tur – jag har inte gjort något för att ”förtjäna” att må så här bra, lika lite som du ”förtjänar” att må dåligt. Så var ledsen över att situationen är som den är för dig- men var inte för hård mot dig själv!

 6. Maja

  Jag är också gravid, i v 32 och är en av de där som mått bra hela tiden. Nu börjar det kännas lite tyngre i kroppen och jag har late sammandragningar på kvällarna, men jag är fortfarande pigg, jobbar som vanligt, går på gravidyoga etc. Det jag vill komma till är ju dock att jag bara har haft tur – jag har inte gjort något för att ”förtjäna” att må så här bra, lika lite som du ”förtjänar” att må dåligt. Så var ledsen – men inte för hård mot dig själv!

 7. Johanna

  Tack för att du delar med dig! Dina sunda värderingar behövs i den här bloggsfären. Det är inte sådär rosenskimmrande att vara gravid har jag märkt. Jag är i v. 20 nu och inser att måendet inte kommer bli bättre: jag får helt enkelt anpassa mig efter förutsättningarna. Styrkekramar från en medgravid! ❤️

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åh tack för din fina kommentar snälla!! Nej det är mycket som är rosenskimrande hos andra och när man blir graivd så tycker jag att man känner sig lite lurad av samhället som bara visat upp den lyckliga gravida kvinnan överallt <3

 8. Iman

  Vilken fin mage! Finns det något coolare än gravidmagar?

  Förstår precis din känsla av att vara svag och misslyckad, även om jag inte tycker att du är det. Jag är inte gravid men blev erbjuden sjukskrivning p.ga utmattningssyndrom men tackade nej. Kände bara “nej, jag är 31 år, frisk och mamma till en 2 åring, det ska inte vara såhär. Jag är inte den personen”. Jag vet ju att man inte är svag för att man är sjukskriven men hjärnspöken säger att så ska det inte vara. Blev remitterad till en psykolog för samtal istället. Har massa hjärnspöken som säger att jag är otillräcklig i mina olika roller i livet bl.a som mamma. Men jag vet att både du och jag är de bästa mammorna våra söner kan ha. Vi måste bara komma ihåg det ❤️

 9. Martina

  Men lilla vännen, vill bara ge dig en stor kram. ❤️ Klart att du inte är en dålig mamma, tror vi alla känner så emellanåt. Hade en sån period för ett par veckor sedan när mitt gravidillamående och tröttheten var som värst – fick dåligt samvete att jag inte orkade leka med min son. Men nu är sjukskriven 50 procent och mår bättre, orkar leka. Löste sig bra till slut ändå även om det är märkligt att gå hem från jobb efter halva dagen. Men försöker tänka att jag måste må bra för att orka vara stark för bebisen i magen och sonen.

  När jag ändå skriver här.. tänkte på sitt inlägg om vikthetsen… Jag gick ner 40 kg inför min förra graviditet (tvungen pga få ok för IVF som vi sen inte behövde).. under graviditeten mådde jag som jag gör nu – konstant illamående och trötthet och bara tanken på att ”hoppa upp och ner” gjorde att jag ville kräka.. så ledde till att jag gick upp 30 kg i graviditeten och varje samtal med BM fick jag höra att jag inte borde gå upp så mycket etc. detta i sig var väldigt jobbigt.

  Till min BM denna gången sa jag att jag vill inte höra om min vikt, det hjälper inte. Jag vet pm att jag är överviktig men jag orkar inte höra andra prata om det. Dock så har jag mått så illa denna gången att jag har gått ner ett par kilo i vikt vilket BM nu uppmuntrar och tycker är bra. Tycker även detta synsätt är helt upp åt väggarna – jag har ju ätit minimalt under graviditeten och detta får jag applåder för. Visst skönt att jag inte verkar kunna gå upp lika mycket denna graviditet men hallå BM uppmuntrar någon som inte kunnat äta riktigt. Galet! Skulle önska att alla bara kunde fokusera på sig själva och göra vad som är bra under de förutsättningar man har.
  Men överlag har jag kommit till den punkt gällande lin övervikt att varför ska jag må dåligt över vad andra tycker om mig. Varför ska jag ha mindre livskvalité och inte kunna t.ex. bada för att någon annan tycker jag är tjock. Som tur är har jag världens bästa sambo som älskar mig för den jag är även om han tycker jag borde gå ner i vikt – inte för hur jag ser ut utan för att öka chansen till att vi får ett långt liv tillsammans.

  Vad långt det blev och kanske pladdrar jag men kontentan är att ta hand om dig och din familj, skit i alla andra och gör vad du mår bra av! Kram ❤️

  1. johannakajson
   johannakajson

   Det är HELT GALET att Bm applåderar att du inte äter mycket och därmed inte går upp så mycket. Det är något FEL på råd och rön inom gravidtet numera!!

 10. Therese

  Fina du! Grät en skvätt när jag såg vloggen för jag kände så starkt pressen som ligger under och maler ner din energi. Du gör SÅ RÄTT i att koppla bort alla måsten; mat, träning och whatever och bara lyssna på din kropp. Kanske är det en fin gåva som du kan uppskatta längre fram – att du lärde dig något viktigt i allt detta? Minns att Josefin Knave sa det när hon blev sjukskriven sin sista graviditet och i efterhand så var det en viktig läxa att man inte kan pusha sig igenom allt. Ibland måste man bara surrender.

  Men egentligen ville jag bara säga att du VISST ska äta pasta om du mår bra av det. I Sverige har man lixom missat att alla människor är olika och mår bra av olika saker. I österländsk medicin och framförallt inom ayurveda (används i Indien och är läkare precis som våra läkare) så nämns att pitta-dominerade personer (du verkar ha mycket av pitta) ska äta bastant mat för att inte tära på kroppen inifrån. Matsmältningen är så stark så den behöver det. Om du har tid över när du vilar på soffan så läs om ayurveda, tror du skulle kunna hämta styrka i det för att våga stå emot trycket från alla generella råd och tips som man ibland blir galen av (talar för mig själv där 😂).

  Din blogg och vlogg är bara bäst. Du förändrar så mycket genom att vara så ärlig. All styrka dig dig idag och vila nu riktigt, riktigt ordentligt ❤️

 11. Mia

  Hej johanna! Tittade på din blogg och kände lite sorg över alla krav över alla krav du känner ligger på dig. Du är gravid med ett litet underbart knytte i magen, det är nu du ska försöka njuta. Ja du kan inte träna men dt är inte hela världen och du är en fantastisk mamma❤️ Bara försök o njut nu och tänk inte på alla måsten samhället lägger på oss. Min lillasyster är gravid i samma vecka som du, så jag rekommenderade din blogg till henne:) jag hejar på dig, du är fantastiskt stark och modig som delar med dig. Många kramar Mia

  1. johannakajson
   johannakajson

   ÅH tack för att du rekommenderade bloggen till din syster 🙂 Försöker verkligen stänga av samhället allt jag kan, därför jag pratar högt om alla tankar som snurrar <3

 12. Emma

  Så fin du är och modig. Jag känner igen mig i dig, har skrivit det förut. Men jag hade lite tvärtom HAR alltid haft svårt att gå upp i vikt alltid varit smal. Med mina två graviditeter så har jag ändå gått upp 20 kilo, men folk har ändå tyckt att jag varit smal och har massa åsikter kring det. (Trots normalt bmi) Min äldsta kille ärmockså lång och smal. Jag vet att han äter massor och gillar mat. Men nån stans så finns nån liten djävul på axeln som säger mig att folk som är smala det är fult, ingenting värt. För så har jag upplevt folk tycka om mig. Men vet ju att mitt älskade barn är det finaste som finns fast han är lång o smal. Andra barnet klarade jag inte amma mer än tre månader för att tankarna började komma att oj nu börjar jag gå ner i vikt av mina grav.kilon Vad ska folk säga nu osv osv. 🤔

 13. Anna

  Du är fantastisk! Tack för att du berättar! Jag är gravid i vecka 25 och känner igen så många av dina känslor. Det är verkligen inte lätt. Vi har så höga krav på oss och ibland känns det som en fasad. Vem är lycklig? Vem gör mest rätt? Jag har inga svar men försöker finna min egna väg i livet. Styrkekram

 14. Emelie

  Tack för att du pratar om detta! Jag är i exakt samma situation som dig, gravid i vecka 21 och sjukskriven sen två veckor tillbaka. Jag är en av dom som inte alls trivs med att vara gravid, än mindre när man inte kan köra på som man brukar och vara sitt vanliga jag. Så jag förstår dig, och tycker det är så starkt och bra av dig att ta upp detta! Fortsätt kämpa ❤️

 15. Carroline

  Så fin du är Johanna! Modigt att du delar med dig av dina tankar, massa kramar till dig!!❤️

 16. Emma

  Tack Johanna för dina ärliga tankar kring detta ämne! <3 Det är verkligen så viktigt att ta bort det (fortfarande ganska så) tabubelagda kring att inte sväva på små fluffiga, vita gravidmoln.

  1. Tess

   Och angående att se mer, tycker bara att du ska fortsätta som du gör med just DINA tankar och känslor. Förlossningen absolut och kanske hur ni gör för att förbereda Charles? Är så svårt det där med att peppa men samtidigt försöka förbereda för att den nya bebisen liksom inte alltid bara är så skojig ;).
   Sen tycker jag du ska köpa dig ett par snygga riktigt GLITTRIGA sneakers som du har som målbild att du ska traska runt med när bebisen är ute.