Johanna Kajson

Drömbröllop

Inlägget innehåller såklart reklam för min egen bröllopsbok och bröllopspodd, hurra!

 

Dags för veckans bröllopstips och först ut av alla tips måste ju vara att redan imorgon släpps allra första avsnittet av min och Paulas bröllopspodd ”Drömbröllop med Paula & Johanna” , den finns där poddar finns från 05:30 imorgonbitti och kommer släppas varje tisdag hela vägen fram till sommaren då vi får följa Paula och Hugos resa mot sitt drömbröllop och jag ska dela med mig av alla tips jag sitter på såklart.

 

drömbröllop podd drömbröllop

Alla bilder av Poppy Photography

 

Precis som i Vardagsfestens podd som jag vet att många saknat så kommer vi ha med frågor från er lyssnade varje vecka och de ställer ni bäst i vår Facebookgrupp som jag tycker ni ska gå med i för där ska vi gotta loss i roliga videoklipp, bilder osv förutom att ni kan skicka in frågorna där.  Så spana in gruppen ”Drömbröllop med Paula och Johanna” på Facebook så hänger vi där med.

 

drömbröllop med paula och johanna

 

Okej åter till starten av planeringen av ens drömbröllop, förra veckan pratade vi ju om prioriteringslistan och gästlistan här i veckans bröllopstips och detta pratar jag mycket om i veckans podavsnitt också så lyssna in där för ännu mer tips!

För er som vill se den gamla bröllopsserien jag gjorde med Nyhetsmorgon på söndagarna så är första klippet från den miniserien här. Jag har ju delat in mina checklistor i 7 steg mot ert drömbröllop och första steget är alltså första kapitlet i boken…

Så vad ska man tänka på när man ska göra sin gästlista inför sitt bröllop? 

 

kajson bröllop 4 8 12

Foto Dayfotografi från vårt bröllop – här med alla gästerna!

 

Jag brukar alltid rekommendera att ni börjar med att sätta er ner med varsitt eget papper och utgå från er själva utan att diskutera – skriv ner alla människorna som just du skulle vilja har på ert bröllop utifrån ditt hjärta och vad du tänker och så gör din partner likadant samtidigt.

 

Först därefter sätter ni ihop dem och kan börja diskutera var gränsen ska gå och hur ni ska tänka kring dem som är de ”kluriga” om ni ska bjuda eller inte. (Oftast kollegor, gamla vänner man kanske inte umgås så mycket med längre och avlägsna släktingar som  te x kusiner om man inte umgås med dem heller speciellt mycket längre…) 

 

DAYFOTOGRAFI_J&R-05046 1

Så här blev vår storfamilj när vi gifte oss, mäktigt att ha fångat allihopa på bild den där dagen.

 

Får man skippa att bjuda vissa?

Såklart man får, familjen och ens föräldrar kan lätt tycka till just när det kommer till släkten men vill ni ha ett bröllop utan kusiner eller vissa fastrar eller mostrar så är det såklart helt okej. Kanske vill du bjuda dina kusiner och de står på din lista medan din partner absolut inte vill prioritera sina kusiner utan hellre bjuder de nya men roliga kollegorna. Här är två saker viktigt – för det första att ni förklarar VARFÖR ni önskar göra så som ni skrivit ner, vad är det som känns viktigt för dig med att detta människorna närvarar på ditt bröllop och varför och lyssna även in din partner. Sedan är det viktigt att komma ihåg att ni behöver faktiskt inte göra likadant – det är helt okej att bara den ena bjuder in kusinerna medan den andra inte gör det.

Det viktigaste är att ni bjuder dem NI vill ha på er stora dag och inget annat.

 

Mer ingående tips kring prioriteringslistan och hur ni kan tänka med gästlistan hittar ni i avsnittet av Drömbröllop med Paula och Johanna som släpps imorgon och boken Planera ditt drömbröllop med Johanna Kajson.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.