Detta hade jag gärna bjudit mamma på lunch idag när det är hennes namnsdag – HURRA och grattis mamma, syrran och lilla Donna som alla heter Maria!! Och grattis till er andra som heter Maria också såklart!
Men det var i fredags jag gjorde fish tacos med mangosalsa med Linnéas fantastiska recept som grund, och det var SÅ gott så jag vill bara äta det igen och igen och igen!
Jag valde dock att ändra lite, jag körde både lax och torsk som jag dessutom strödde panko över som lite panering för att få in frasigheten, och det blev SÅ gott. Ni måste prova!!
Fishtacos med panerad lax och torsk med inspiration från Linnéas skafferi:
200 g lax
200 g vit fisk (t ex torsk)
2 limefrukter
1/2 röd chili
salt
panko
Skär fisken i kuber och lägg dem i en bunke där du pressar ur saften ur limen och blandar i finhackad chili och lite salt. Låt den marinera när du gör salsan innan det är dags att steka.
Lägg panko på en tallrik och vänd fisken lite snabbt i pankon innan du stker fisken på hög värme kort och snabbt så den får färg.
Linnéas mangosalsa:
250 g mango i bitar
200 g gurka
1/2 rödlök
1 knippe färsk persilja
1 limefrukt
1 msk flytande honung
chili flakes
salt
Dela mangon i bitar (eller tina frysta mangobitar om du inte får tag i färsk) och skär gurkan i små bitar som du blanda i tillsammans med finhackad lök och persilja. Pressa över limesaften, ringla över honungen, strö över chili flakes och salta lätt.
Till servering:
salladsblad
sesamfrön
persilja
Lägg salsan i ett salladsblad och toppa med fisk och sedan sesamfrön och persilja. MUMS!