Ensam är inte stark – eller? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Ensam är inte stark – eller?

Hello från vinterkylan, nu backade våren till vinter till och med här längst ner i Skåne… Brrr, men jag är ändå så himla glad för man märker verkligen att LJUSET är tillbaka. På både morgonen och eftermiddagen och det ger en så himla mycket mer energi och liksom grundlycka tycker jag – att inte leva i konstant mörker som man ändå gör i januari och typ februari (november och december tycker inte jag är några problem eftersom då har man julens alla ljus och myset framför sig).

 

img_5870.jpg

 

Imorse var vi iväg hos barnmorskan och lyssnade på hjärtat, tog lite prover och pratade förlossning samt att min remiss som gick till psykologen kom tillbaka med 2 månaders väntetid vilket är liiiite för långt när man är gravid så hon skulle kika på det… Jag känner att jag behöver träffa någon som kan stärka mig nu.

 

Testerna såg bra ut och hon var så imponerad av mina järndepåer, haha. Måste vara all broccoli och babyspenat jag frossar i hela tiden, jag slapp ta järntabletter under hela förra graviditeten vilket tydligen är jätteovanligt men jag är livrädd för dem efter att ha hört hur ont folk får i magen av att äta dem så jag håller tummarna för att det håller sig med allt grönt jag äter denna gången också…

 

img_5872.jpg

Sen fick jag ny läkartid för magsmärtorna eftersom Charles var sjuk förra gången så nu ska jag dit på måndag. Blir bra det – men nog om allt sånt. Så mysigt att gå till barnmorskan tillsammans med Rickard som en liten morgondejt.

 

Men nu är det tisdag och riktig mötesdag för mig, herregud vad många projekt det är som rullar parallellt nu i min projektagenda och på något sätt måste jag hålla styr på alla samtidigt och få dem ända in i mål innan sista maj. Det är en utmaning helt klart, tror aldrig jag haft så många stora projekt som rullat parallellt och jag känner mig faktiskt lite ensam i all för första gången trots att jag försöker ha detta året som jobbåret när jag gör saker TILLSAMMANS med andra. Hitta partners in crime i de olika områdena – som men nya podden jag ska göra med Paula. Det ska bli jättekul!

 

_MG_5660

 

Jag berättade under mitt mentorsamtal med en av mina elever igår att det nog ändå är härligt att kämpa i motgångar med någon men även att fira medgångarna med någon… Jag minns när jag hade pressdagarna för min bok och satt i frisörstolen och gjorde hår och make på morgonen inför en riktigt häftig dag när det slog mig så hårt att jag HAR SLÄPPT EN BOK – jag har kämpat och fått en dröm att gå i uppfyllelse och jag har skapat allt detta jag nu ska fira. Jag hade till och med skapat denna otroliga pressdag jag hade framför mig med bubbel och tårtor på både NK och AtSix i sviten och briljanta människor hade tackat ja till att komma. Och allt jag ville just då var att ha någon bredvid mig att göra high five med, skåla i skumpa och liksom fira TILLSAMMANS med. WE DID IT istället för I did it… Det var nog första gången jag verkligen kände så.

 

DSCF7061

 

Många entreprenörstankar just nu som ni märker….

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Du får höra av dig om du vill teama upp med någon på projektbiten, för det är vi experter på 😊 jag är dessutom en ”bröllopsnörd”
  ( finns såklart i Skåne)

 2. Iman

  Skönt för dig! Undvik dom tabletterna.. Blev så hård i magen och bajset (ursäkta) blir svart! Fick en chock första gången så jag ringde barnmorskan och hon sa att järntabletterna gör så haha. Usch

 3. malincatrin

  Jag drack istället någon to shot med smak av rödbeta och grönt äpple istället för järntabletter, minns inte exakt vad den heter men bättre än järntabletter.. och ändå godkänd (blutsaft får man ex inte dricka). Men kan man undvika det helt är det så klart bra, men kanske någon som läser detta och har problem med järntabletter

 4. Johanna

  Hade jättelåga järndepåvärden redan i v.10 så jag har käkat järntabletter sen dess (v.20 nu). Så hemska är de inte för mig. Ska bli spännande och se vad värdena ligger på nästa provtagning.

 5. Anna

  Ryser bara av blotta tanken på järntabletter a. Blev sååå förstoppad ( sorry för detaljer) men tycker det är knäppt att dom ens rekomenderar dom med tanke på hur långa som verkar bli dåliga

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja det är ju det jag hört så därför vill jag helst undvika dem, uuuusch. Fortsätter leva på spenat, haha