Det är en… – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Det är en…

Veckans vlogg är här och för er som hellre får veta i videon vad det är för en liten filur vi väntar säger jag SPOILERALERT längre ner i inlägget så klicka bara in här och se vloggen istället isf… Så himla fint att ni är så engagerade!!

Så, låt oss kika på hur gårdagens rutinultraljud såg ut och om det är en tjej eller kille vi väntar samt känslorna kring det såklart…

 

 

SPOILERALERT!

För er som inte är någon fan av vloggarna så skriver jag lite här också såklart…

 

Liiiite kul att smälla en ballong för avslöjandet ändå… fick den hemskickad från festligheter.se

 

Så, ganska tidigt under ultraljudet tyckte jag mig se vem Bebé var och jag frågade faktiskt barnmorskan om min gissning stämde och hon skrattade och sa att det hade hon inte sett något om än men att vi kunde kika i slutet såklart… Jag visste att Rickard tänkte samma sak som mig så det var liksom helt omöjligt att inte fråga där och då (vi hade redan få se hjärtat slå starkt och hjärnan och så vilket gjorde mig lugn över att Bebé mådde briljant och att allt såg bra ut…)

 

Så…

PANG – visst är det en som vi ska få som Rickard varit heeeelt säker på hela tiden!! Lilla Mr Bebé bor i min mage och Charles ska få en lillebror i sommar. Så himla häftigt!!

Det kändes ganska självklart direkt när hon sa det på något märkligt sätt. Att det var så det skulle bli, att jag skulle ha två söner och mina tre killar här hemma resten av livet… Och det känns fantastiskt, jag är så himla glad för lilla Mr Bebé och känner mig otroligt trygg i min mammaroll som pojknamns eller vad man ska säga, jag var ju rätt rädd för att vara mor till en dotter som ni vet och även om jag såklart hade klarar det fin-fint med så känns det självklart nu att denna lilla sonen kommer till oss i sommar och förgyller vårt lilla team.

 

MEN. Och det är bara ett litet “men” och en helt parallell känsla som kom till mig igår OCKSÅ. Tack och lov är den känslan helt separat från lyckan över vår son som bor i vår mage men sen ÄR där och den ligger som en egen känsla nu. En sorg över att jag aldrig kommer få uppleva en dotter. Att jag aldrig kommer få vara brudens mor på ett bröllop och att jag aldrig någonsin kommer få vara en mormor… Det låter kanske konstigt men jag pratar (och gråter) om det i klippet ovan en del och förklarar närmre hur mina tankar snurrar eller har snurrat kring detta och sorgen över att jag inte får uppleva den grejen som jag själv haft så nära och tycker är så otroligt speciell. (Återigen, detta är en helt separat känsla från det andra för det känns konstigt nog helt självklart att det är vår son som ligger i magen… men iom att vi inte tänker ha fler barn så blir också konstaterandet om denna obefintliga dotter nu men framförallt i framtiden när barnen är vuxna ett faktum som jag får tillåta det kan ta en tid att sörja. Kanske en dag. Kanske ett år men acceptansen kommer och det är inget jag ska bära med mig hela livet såklart. Det bara känns så nu när det blev så definitivt… hoppas ni förstår hur jag menar.)

 

SÅKLART spelar det egentligen ingen roll, jag kommer förhoppningsvis ha vääärldens finaste relation med mina söner, de kommer ringa mig varje dag och älska att resa och hitta på saker med sina gamla föräldrar för att vi har en härlig relation och är kul att hänga med, haha. De kommer kanske gifta sig, kanske inte och det spelar ingen roll om det är med en kvinna eller man såklart. Oavsett så kommer jag vara brudgummens mor, inte brudens, och jag kommer vara så stolt och lycklig och glad såklart. (OM de väljer att gifta sig…) och kanske blir jag farmor en dag, vem vet… kanske kan jag få möjligheten att bo nära mina barnbarn och få vara en del av dem mycket och ofta… Allt kommer bli fantastiskt såklart, det är bara det där med ens egen “sanningar” och ens egna “så-ska-det-vara” eller “så-ÄR-det” som utmanas när man själv är så nära sin mamma, sin mormor och inte har några kolla/söner omkring sig som har samma typ av nära relation med sina mammor.

Det här är meningen och det här känns så himla rätt, jag och mina fantastiska kollar Rickard, Charles och lilla Mr Bebé. Vilket team vi kommer vara!

Nu längtar jag så mycket efter sommaren så jag smäller av!!! Låt det bli juli nu!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karro

  Stort grattis! Tack för ett fint inlägg <3 Jag känner igen mig i det du skriver och förstår precis vad du menar och tycker att det är modigt att du vågar skriva om det. Jag älskar mina pojkar över allt annat och skulle aldrig byta bort dem. Jag är så glad och tacksam för min familj <3 Samtidigt känner jag en sorg över att aldrig få en dotter (som jag alltid önskat) och jag vet inte hur jag ska komma över det. Alla våra vänner har fått en av varje så jag har aldrig delat det här med någon (känns dessutom lite tabubelagt att känna så här). Men efter att ha läst alla kommentarer känns det som att jag inte är ensam och det värmer lite <3

 2. Emma

  P.S måste tillägga att en bra mor & son relation är en av de finaste sakerna som finns! Vet inte varför jag tycker det. Tror min flicka kommer bli pappas tjej 😘

 3. Emma

  Gud vad modig du är och vilken frisk fläkt att få läsa om dina känslor såhär. Väntar själv en liten flicka & hoppas på en pojke som nästa mest för att jag verkligen vill få uppleva båda. Det är två otroligt olika & fantastiska upplevelser så det är inte ett dugg konstigt att du känner att der finns en risk att du ”missar nåt” på nåt sätt. Tror MÅNGA känner såhär utan att säga det högt. Styrkekramar till dig & dina pojkar!

 4. Malin

  Jag brukar aldrig kommentera men jag måste bara säga tack för att du är så ärlig!! Jag känner också en sorg över att inte få vara mamma till en tjej, aldrig vara mormor och aldrig ha det där som systrar har, som jag har haft när jag vuxit upp. Om mina killar får barn kommer jag att bli farmor, vilket känns tungt.. jag själv har inte haft någon farmor och har därför ingen positiv bild av en farmor.. men jag ska göra mitt allra bästa till mina killar så får vi se om det blir fler barn… vi har inte riktigt bestämt oss.. grattis till lillebror!

 5. Amanda

  Min dotter har fått sitt mellannamn av min farmor ❤️ Hon hade jämt bakat bullar, bröd, lagade SÅ god mat och jag älskade att vara där!

 6. Elin

  Förstår precis dina känslor. Jag har själv tre söner och det är en stor stor sorg för mig att jag aldrig får en dotter, att jag aldrig kommer kunna bli mormor. Mina pojkar är så otroligt pojkiga, tyvärr han jag ännu inte hittat något gemensamt intresse med dem. Det gör att jag känner mig ganska ensam som tjej här hemma. Jag kommer nog få jobba med mina känslor ett bra tag framöver. Blir jag farmor så kommer ju det så klart att vara fantastiskt, men just relationen till dotter och barnbarn i egenskap av mormor kommer jag nog att sakna. Hoppas bara att jag kan få en fin och nära relation som farmor ändå, men tyvärr jag jag själv inte några bra erfarenheter på den fronten.

 7. Leila

  Linnea det är väldigt själviskt av din man bara vilja ha ett barn när du vill ha fler . Dina känslor och vad du vill ha räknas ju inte alls. Vill man bara ha ett barn ska man välja en kvinna som vill samma inte bestämma över nån

 8. Johanna

  Kan relatera till dina tankar på ett sätt.

  När jag var gravid med ettan intalade jag mig att det var en pojke, jag ville så gärna ha en tjej… vi kollade knte på ultraljudet just för att jag tänkte att det kunde bli en besvikelse, för vid förlossningen räknade jag med att det skulle bli lycka över exakt rätt barn oavsett kön. Ettan blev tjej. Kändes väldigt fult att ha önskat det.

  Sen har jag önskat mig en till tjej, men magkänslan säger att det kan vara en lillebror… och det är också fantastiskt om det är så. Men vi kan inte se på RUL idag – jag vill helt enkelt inte sörja barnet som aldrig blev. Nu spelar könet inte roll på samma sätt, men könet är viktigt i sin oviktighet… så jag sparar hellre till en fin överraskning.

  Bland mammor i Sverige tror jag det är vanligare att önska sig en dotter. Läst undersökning. Det är väl för att vi mammor är tjejer och kanske lättare kan relatera och se det med våra “tjejglasögon”.

  Grattis till en lillebror och tack för att du delar med dig! Viktig sak att våga prata om. Sen tror jag att för bsrnen kan det vara en stor fördel på många sätt att vara av samma kön. Inbillar mig att de kan bli mer tighta 🙂

 9. Tina Tafvelin

  Jag väntar mitt tredje barn nu, har två pojkar sedan tidigare. Manfred född -13 och Helmer-15, och nu väntar vi våran tredje pojke i juni. och du beskriver känslan så jäkla bra. Jag skulle aldrig vilja byta bort min lilla kille som sparkar i min mage <3 men känner en viss sorg över att jag aldrig kommer att få en flicka (för som det känns nu ät detta sista, men man vet ju aldrig) Men du är iaf inte ensam om att känna som du känner.

 10. Jannike

  Vilken lättnad att inte vara ensam om dessa tankar. Det är så tabu. Jag var helt galet uppskruvad och orolig över att få en pojke (första och enda barnet) jag ville verkligen inte! Blev typ religiös för jag bad till gud om en flicka (ska man skratta eller gråta). Lättnaden när jag fick en flicka går inte att beskriva. Hur hemsk är inte jag? Nu vill vi ha en till. En flicka. Det är det enda jag är bra på, ämnad för att vara en flickmamma. Jag klarar inte uppfostra en son. Jag kommer få ångest om jag väntar en son. Jag skäms så innerligt och känner att jag inte förtjänar barn. Kommer jag verkligen älska en son? Kommer allt bli bra när den väl är här? Eller blir jag deprimerad? Herregud vad är det för fel på mig..

  1. johannakajson
   johannakajson

   Det är inget fel på dig men om man inte får säga såna tankar högt är det ju omöjlit att bearbeta dem eller sorgen. En sorg måste få bearbetas, annars är den undantryckt och man skäms resten av livet liksom. SÅ dumt ju.

   1. Jannike

    Hej! Här är jag igen.. Jag har för ca 12 dagar sedan fått en son. Helt chockartat eftersom ultraljudet visade på flicka. Det var dessutom väldigt tydligt och väl utpekat av barnmorskan att det var en tjej. Men ut kom han med pung och allt! Jag har gråtit av chock! och jag sörjer att det inte blev en lillasyster. Jag har fortfarande ångest men tårarna har lättat nu. Jag älskar honom oändligt. Han är helt underbar men jag kan inte fatta att detta hände mig, och när jag googlar om det så återkommer jag till detta inlägg och denna kommentar som jag själv skrivit för 1,5 år sedan. Så sjuk känsla! Helt overkligt! Jag skäms fortfarande över mina känslor men det är så det är. Jag älskar min pojke men sörjer “förlusten” av lillasyster och jag vet inte hur lång tid det tar att komma över men jag är samtidigt tacksam för min friska pojke och är så rädd att något ska hända honom..

    1. johannakajson
     johannakajson

     Åh Jannike!!! ❤️, jag förstår VERKLIGEN chocken och sorgen som är helt parallell med lyckan. Det lättar och eftersom du till och med redan har en dotter så garanterar jag dig att detta kommer lätta och gå över ❤️❤️❤️. Men sörj och gråt tills du är färdig med det. Och älska och pussa på sin son parallellt. Stort grattis till nya familjemedlemmen och att allt gått bra ändå❤️❤️❤️

   1. johannakajson
    johannakajson

    Ehhh hur menar du nu? Jag har fått såå många som fått bära sorgen/ chocken över att det inte blev så som man trodde och upplever nästan att se varit i en dimma och missat första dagarna eller till och med veckorna med den nyfödda bebisen…

 11. Linnea

  Känner igen mig i det fast i antal barn.. jag är uppväxt med två syskon och älskar verkligen den relation vi har idag och hur nära vi är. Min sambo har två barn sedan tidigare (14 och 15) och har sagt att om vi bestämmer oss för att skaffa barn så kommer det bara bli ett. Det är en stor sorg för mig att mitt barn inte kommer få syskon nära i ålder utan blir ett ”ensambarn”.

   1. M

    Jag har precis samma “issue”. Min sambo har två barn (12 & 18) och ville absolut inte ha fler barn alls när vi träffades. Det är något han blivit mer accepterande med nu däremot. Men jag var jätte ledsen för detta o undrade om vi verkligen kan ha en framtid ihop då. Nu efter en tid har han blivit mer ok med att skaffa något barn till. Han har faktiskt t. o. M sagt “max 2”. Så nu är jag jätte glad för det. Men det känns så tråkigt med begränsning. Tänk om man vill ha ett barn till en dag o han vägrar? Tänk om han inte vill ha fler barn alls senare..?

    Är det värt att offra en dröm för en annan människa?

    Förövrigt. Får jag barn så vill jag så gärna ha en flicka. För han har två pojkar så skulle va så kul med en flicka. Tack för fint inlägg och grattis till pojken!

  1. Leila

   Linnea det är väldigt själviskt av din man bara vilja ha ett barn när du vill ha fler . Dina känslor och vad du vill ha räknas ju inte alls. Vill man bara ha ett barn ska man välja en kvinna som vill samma inte bestämma över nån

 12. Josefin

  Vi väntar också en liten pojke, gjorde vårt RUL igår och fick BF 12 juli. När är ni beräknade? Så spännande att följa er resa när våra graviditeter är så nära varandra. Bor i Malmö så vem vet, kanske möts på BB 😄 stort grattis iafl till er andra pojke och lycka till!💙❤️

 13. Evelina

  Hej Johanna!
  Din Youtube kanal kom upp i mitt flöde idag när jag kollade in Youtube sidan och jag blev nyfiken på vem du var ☆
  Blev extra glad då jag fick reda på att du är en skåning å bor i Skåne, har letat efter en som bor här nere precis som jag
  ,som jag kan följa 🙂

  Vill först gratulera till gossen som ni väntar i sommar och jag måste också skriva att jag känner precis som du angående det här med att inte få bli mamma till en dotter ♡ väntar också min andra gosse i maj och känner mig sedan klar med barn då även min kropp har fått utstå en del!
  Är tacksam för att jag ens kan bli gravid men samtidigt ledsen över att inte få dottern som jag drömt om sen jag var liten… men men man ser självklart det positiva och det ska bli så spännande att få se om lillebror är lik sin storebror/pappa på många plan 🙂
  Längtar jätte mycket till maj månad då nyfikenheten är så stor denna gången och för mycket problem med kroppen så längtar tills jag kan gå,sitta,ligga å äta normalt igen :p

  Tack för att vi får följa dig vardag ☆

  Kram Evelina

 14. Mamma till två prinsar

  Hej Johanna! Grattis!!!
  Jag har en son som snart är 3 och så fick vi vår andra son för drygt 2 veckor sen. Vi hade inte tagit reda på könet. Innan tänkte jag att visst vore det kul med en av varje, att ha erfarenheten av båda, variantionen osv. Och som tjej har man väl alltid sett sig själv med en dotter. Men när jag fick min första pojk så försvann det där med dotterslängtan för den kärleken jag kände för honom nockade mig totalt o han är så himla fantastisk o charmig o rolig o kärleksfull… ja, bara helt perfekt.❤️ Nu med nya barnet så
  trodde jag först tjej.. sen trodde jag ingenting o sen mot slutet ställde jag in mig på pojke. Jag kände att får vi en tjej nu så kommer jag bli lite chockad, kommer kännas ovant etc. Sen när det ploppade ut en liten kille så kändes det bara så underbart, så rätt o självklart. 😍 Har faktiskt aldrig känt mig ”besviken” för jag blev tokförälskad i denna gosse från första sekund. Och jag tror på ödet. Vilket kön ens barn får är helt utom min kontroll o därför tror jag att det som händer was meant to be. Klart min stora kille skulle få en lillebror. Sen tycker jag det är spännande med två barn av samma kön, och det är att jag tror att de individuella skillnaderna kommer bli tydligare när inte könsaspekten finns. En kille o en tjej är ju per definition olika, Sen tror jag att chansen till starka syskonband är liiite större om det är två brorsor eller två systrar, så känner jag iaf själv som har en bror, o även om jag tittar på andra runt i kring. Visst, vi kommer inte ha en dotter att göra tjejiga saker med, ha tjejsnack med, gå o shoppa med osv… men vi kommer att berikas med så mycket annat, och som kanske utvecklar oss ännu mer som människor. Och du har ju Donna, du är moster till en liten tjej och ni kommer ju ha det där tjejiga och en supernära relation. Jag har en väldigt nära o speciell relation med min moster, hon är nästan som min andra mamma. ❤️

 15. Marie-Fe

  Grattis fina!
  Håller med flera som redan kommenterat. Fantastiskt att ha två killar nära i ålder. Fantastiskt att ha tre också! Häftigt med tre killar. Men ändå. Sorgen som du skriver. Och som jag skäms över att känna. Ska jag gå här och sörja att jag inte har en dotter! Jag har tre friska helt fantastiska söner! Det är många som inte ens har en…. Tack för att du delar med dig
  Stor kram <3

 16. P

  Åh, vad jag önskat att jag haft din vlogg för ca ett år sedan. Känner igen mig SÅ mkt i din sorg och tankar. Har alltid önskat mig en son och det fick jag på första försöket. Men nu va nr 2 på gång.

  Jag har en bakgrund med ätstörningar och övergrepp och va helt ärligt lite rädd av tanken på att få en flicka. Jag är ju en pojkmamma. Inte blev det lättare av att omgivningen pushade på om “ooo nu hoppas vi på en flicka” osv.

  På rul fick vi reda på att nr 2 också va en pojke. Vi blev SÅ glada. Som du säger … “så självklart”. Men sen plötsligt kom den där sorgen över mig som du beskriver. Jag skämdes till och med så över mina känslor att jag inte erkände att vi sett könet när folk frågade. Jag va SÅ lycklig men samtidigt SÅ ledsen.

  En sak jag framförallt sörjde va faktiskt att jag inte kommer ha en dotter att lotsa i graviditet och mödraskap. Sorgen varade dock bara i några veckor och mannen fick ha lite tålamod :).

  Och nu sitter jag här. Med min helt fantastiska familj. Så perfekt. Så självklar. Som att det alltid varit skrivet i stjärnorna att det skulle vara så här.

  Så STORT grattis och STORT tack för att du delade med dig!!!

  P.s Min man pratar med sin mamma i stort sett var dag (utan att vara mammas lilla pojke hihi) och hans bröder är hans bästa vänner… och jag själv har svärmor som extramamma :)… så det finns hopp 😉 D.s

 17. Sara

  Grattis till lillebror! Jag tror du har all möjlighet att få en fantastisk relation med framtida eventuella barnbarn. Jag tycker det känns som att det blir vanligare och vanligare att även killar har en stark och nära relation med sin familj. Jag och min sambo har två små barn och vi har supernärvarande farföräldrar som kommer och hälsar på barnen nästa varje dag och de har en otroligt fin relation. Så bor man bara hyfsat nära varandra rent geografiskt (och viljan och möjlighet såklart) så har man alla förutsättningar att bli världens bästa farmor för barnen! <3

 18. Anna

  Åhhh vad jag tror mig förstå dina känslor! Jag har också 2 killar och jag blev jätteglad när nr 2 kom ut och det visade sig vara en lillebror men samtidigt kom ett sting av besvikelse över att aldrig få en dotter/ha möjligheten att bli mormor… har verkligen värdens bästa killar (3 och 6 år) och de är så fina med varandra (när de inte brottas och bråkar😂) men det hade suttit fint med en tjej också❤️

 19. Veronica

  Ett jätte stort GRATTIS till en lillebror <3 Hurra!!
  Det är väldigt modigt och starkt att vara ärlig och dela med sig av alla sina känslor och tankar. Man måste få ventilera och du gör det så otroligt fint.
  Stor kram <3

 20. Lise

  Jag kände precis som du när jeg fick pojke nr. 2!! – och det är ok at sörja att du inte kommer att bli flickmama – jag sörjade också. MEN vet du: det är FANTASTISK att ha två pojkar!! även om det er 6 år emellan dom så älskar dom varandra och är de bästa kompisar!! – dom står upp för varandra och – och jag kommer att bli en super-farmor!! – precis som min svärmor alltid ha funnits i mina pojkars liv. Det är bara att ge sin tid och hjälp och att finns där för sin framtidiga svärdotter och aldrig aldrig kritisera henne, bara hjälpa till efter hennes behov! Du kommer att bli en fantastisk pojkmamma till två pojkar!

 21. Sofie

  Måste bara säga att jag tycker din ärlighet är så befriande! Jag har haft någon föreställning om att de som inte kunnat ta sina graviditeter och barn ”för givet”, dvs att det inte direkt blev bebis på första besöket och många månaders väntan osv, Att man då skulle känna att man liksom enbart är glad och tacksam hela tiden och bara är så uppfylld av lyckan att ens få barn överhuvudtaget! Men du visar att man kan känna allt detta samtidigt, att man samtidigt i all tacksamhet och lycka kan fundera över sånahär saker med pojke eller flicka! Tack Johanna!!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åh ja – som någon så fint skrev så kan man vara en hel människa som rymmer massor med olika känslor. Så fint <3

 22. L

  Förstår EXAKT din tanke om att bli mormor. Tror på riktigt att om jag skulle få en dotter så skulle jag i förlossningsrummet skrika ut ”JAG KAN BLI MORMOR”. Du får grotta ner dig i alla fördelar med att vara pojkmamma, typ hur du kan vara med och uppfostra den nya generationen pojkar som får vara mjuka och visa känslor.

  Stort grattis Johanna!!!

 23. Elin

  Hej!
  Först av allt grattis till att du ska få en son 🙂

  Jag har en fråga om bröllop. Jag har din bok och den hjälper mig och min blivande så mycket! Vi är i fullgång med planering och vi letar fotograf. En hel del fotografer har ett max antal bilder som man får sedan. Några har bara 40 bilder från vigsel+porträtt, andra har bara 10 bilder från poträtt och andra har ”alla bilder som blir bra”. Vi tycker att bara få 40 bilder låter väldigt lite? Vad är vanligast att man får för vigsel och poträtt? Vi är så förvirrade!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Alla som blir bra tycker jag absolut de ska leverera och det gör alla mina bröllopsfotografer så de som är riktigt duktigs är såklart lite dyrare men då ingår ju allt och de behöver inte bara ge bort 40 bilder för ALLA är bra när de är riktigt grymma :). Lyssna gärna på vår podd Drömbröllop som släpps om två veckor 🙂

 24. Camilla

  Åhhh grattis!!!!
  Jag har en liten flicka sedan innan ich är nu gravid igen. Innan vårt RUL så frågade folk om jag hade några “önskemål” såklart så står ju hälsan före och som du skrivet så spelar det absolut ingen roll men man märkte att folk tyckte jag var märklig när jag svarade flicka. Fick förklara mig med att eftersom jag har en flicka sedan innan så vet jag hur jag är en “flickmamma” men hur tusan är man en “pojkmamma”? Jag kunde lixom relatera till min redan befintliga roll. Låter kanske konstigt och vissa blev jättearga på mitt sätt att tänka. Men sen fick vi veta att vi ska få en liten son, vi jublade! Mest min sambo för att han inte skulle bli helt i underläge. Vi har ju även två katter, bägge honor.

  Tror precis som några säger att dessa funderingar och tankar kring vad det blir är alldeles normalt men tabubelagt. Härligt att du ventilerar dem!!

 25. Ika

  Stort grattis💚
  Jag “storgrät” i en vecka efter att jag fick veta att vårt tredje barn var en pojke (har pojke och flicka sedan innan.) Har alltid önskat att få systrar och det behövde jag få sörja när det inte skulle bli som jag hade tänkt mig. Men när det var färdiggråtet så kändes det plötsligt såååå mycket bättre med en pojke till😁 Och nu 10 veckor senare så känns det så självklart. Lycka till med allt!!

 26. Iman

  Åh vad härligt, stort grattis! Tror det du känner är normalt men lite tabu att prata om… Kände samma sak när jag väntade en son. Tänkte att jag aldrig kommer vara brudens mor, mormor eller lämna över mina väskor till någon. Det gick över efter ett tag men man har rätt att sörja det med. Supergrattis! Det här grejar du ❤️

 27. Amanda

  Åhhh STORT grattis!! Vad roligt för er lilla familj <3 Jag undrar vad Charles tycker om nyheten att han ska få en lillebror?
  Kram!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Han är fr liten för att förstå skillnaden på en lillebror eller lillasyster så det var helt odramatiskt och Rickard har fått honom att säga lillebror i flera veckor, haha

 28. Mb

  Hej.
  Du beskriver det så väl. Har en son på 3 och jag gjorde rul för 1 v sedan. Innan jag blev gravid med 2an tänkte jag att jag nog ville ha en av varje…tänkte på tjejnamn etc. Sen blev jag gravid….o kände mer för en kille. Eller att det var en. Att jag såg min son med en lillebror. Att jag tror han leker bättre med en lillebror än en lillasyster. Att jag i min omgivning bara mest sett tjejjer som är lugna timida o inte tar plats ( som e skönt ibland också) men alltid tänkt att det är rätt så….trist? Får man säga så :)? Min kille e ju trotsig jobbig charmig glad inte blyg framåt…det passar mig utmärkt även om jag ibland drar av mig håret..:)

  Därför blev jag rätt chockad över mina känslor också efter rulen. För jag / vi anade kille. Men sen kom en känsla över mig som jag faktiskt inte vågat ta i förrän jag såg din video…exakt som dig känner jag. 2 parallella känslor….jag får aldrig…

  Jag har mer tänkt på min relation med mina söner som vuxna…hade jag haft döttrar kanske det vore mer naturligt att åka på en weekend ihop o ta ett glas vin på stan. Kan jag ändå göra det med mina fantastiska söner? Det är nog min största sorg….

  Kram på dig

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja det är precis så jag tänker också – när de är vuxna är det ju som sorgen handlar om. Den relationen. Och det får vara okej <3.

  2. Cecilia

   Apropå att åka på weekend med son eller dotter så kom jag att tänka på Daniel Breitholtz. Jag följer honom på Insta efter att ha lyssnat på hono. I Adam och Kompani-podden (och hans fru för de är så sköna😄). Iaf han och hans mamma åker till New York varje år. Ser så härligt ut. Målbild 😃

   1. M-Fe

    Men åh. Tack! Håller med Mb ovan men SL försöka tänka om och se vad jag och mina söner kan göra tillsammans. Och inse att jag faktiskt inte behöver dela alla deras fritidsintressen!

 29. Anna

  Stort grattis! Tycker att det är stort av dig att dela dina tankar.

  Kanske en lite opassande fråga, men vad är det för nagellack du har i videon? 🙂

 30. Camilla

  Åå jag förstår dig i dina tankebanor! Vi är fem systrar och så är jag väldigt nära min mamma, en riktig mamsgris. Jag kände att när vi skulle få en son till att de kanske kommer få mig att längta efter en dotter, kunna föra över mitt å min mammas namn o i framtiden förhoppningsvis bli mormor. Vi har velat ha två barn men jag stänger inga dörrar än MEN ville säga till dig att det är helt naturligt att känna så. Jag kände likadant och efter en tid har du vant dig vid er familj medlemar och ingenting än bättre än er familj. Jag har som sagt två små pojkar och vår lillebror är det bästa som kunde hända vår familj, fantastiskt syskonkärlek mellan killarna och jag känner mig både nöjd (utan att jaga en dotter) och rik! Stort grattis till er lillebror 😍😍😍

 31. Johanna

  Stort grattis.
  Jag känner igen mig så i dina tankar, vi har 2 pojkar, minstingen 1,5 år och det är först nu som jag har kommit överens med tanken på att aldrig få en dotter eller bli mormor. Har varit svårt eftersom min mamma är min bästa vän så jag har alltid trott att jag skulle få samma relation till en dotter. Man älskar ju självklart sina pojkar men det är så modigt och viktigt att man pratar om såna där känslor med för vi är många som går igenom dom! Tack för att du delar med dig!

 32. Sassi

  Förstår din känsla och speciellt det där med att aldrig få vara mormor men samtidigt vad säger att man hade fått äran att bli mormor en dag? Man kanske hade fått en dotter som inte alls vill ha barn alt inte kan få barn? Blir så lätt att man lägger över sina önskningar på sina barn men dem kanske inte alls vill leva det liv man önskar för dem 🙈

 33. Linn

  Jipiii, så kul att få veta att det är en frisk liten grabb i magen!
  Förstår helt dina känslor. Jag har hela livet känt starkt att jag bara “måste” få en dotter, att det inte skulle kännas 100 % bra om jag fick en son. En helt sjuk tanke och känsla som jag inte ens pratat om då den känns så “fel”. Jag har nu en 3-årig dotter och känslan har verkligen följt med mig, att jag är SÅ tacksam att ha fått just en dotter. Nu är jag gravid igen och helt säker på att det är en pojke och NU spelar det verkligen ingen roll, när jag har min dotter,
  Ville mest säga att jag kan tänka mig in i dina känslor, även fast allt såklart kommer bli toppen med två ljuvliga pojkar <3

 34. Jessica

  Stort grattis till lillebror! Men jag förstår precis din känslan om att aldrig bli någon mormor eller få uppfostra en dotter. När jag var gravid med vårt andra så var jag helt säker på att jag väntade en tjej. Alla vidskepliga tecken visade på tjej osv. Men då på förlossningen så visade det sig vara en kille och första känslan var en stor besvikelse. Redan när vi ligger på bb så frågar jag min man när ska vi ha trean? Han trodde jag skämtade men icket.
  Nu 5 år senare så sitter jag med 3 barn. 2 killar och 1 tjej.

 35. Angelica

  Va skönt att allt såg bra ut! Tack för att du delar med dig av dina tankar. Jag tror inte att det är ovanligt att sådana kändlor kommer även fast man är överlycklig över barnet man väntar, oavsett kön. Jag har en son och är nu gravid och väntar en dotter. Veckan efter RUL dök det upp tankar i mig att min son aldrig kommer att få en bror. Jag är ju en pojkmamma? Jag vet att vår familj kommer att bli ett fantastiskt team, oavsett konststalation, men hade ändå en känsla av tomhet efter att vi fått veta bebisens kön. Hade vi istället fått veta att vi väntade en son till hade jag förmodligen känt mig snuvad på en dotter. För en del kan säkert mina tankar framstå som väldigt märkliga och otacksamma men precis som du beskriver var det för mig två skilda saker och mina känslor hade inte att göra med att dottern i magen inte är önskad. Det var mer en reflektion över hur livet formas.

  1. Mb

   Hej.
   Du beskriver det så väl. Har en son på 3 och jag gjorde rul för 1 v sedan. Innan jag blev gravid med 2an tänkte jag att jag nog ville ha en av varje…tänkte på tjejnamn etc. Sen blev jag gravid….o kände mer för en kille. Eller att det var en. Att jag såg min son med en lillebror. Att jag tror han leker bättre med en lillebror än en lillasyster. Att jag i min omgivning bara mest sett tjejjen som är lugna timida o inte ta plats ( som e skönt ibland också) men alltid tänkt att det är rätt så….trist? Får man säga så :)? Min kille e ju trotsig jobbig charmig glad inte blyg framåt…det passar mig utmärkt även om jag ibland drar av mig håret..:)

   Därför blev jag rött chockad över mina känslor också efter rulen. För jag / vi anade kille. Men sen kom en känsla över mig som jag faktiskt inte vågat ta i förrän jag såg din video…exakt som dig känner jag. 2 parallella känslor….jag får aldrig…

   Jag har mer tänkt på min relation med mina sönder som vuxna…hade jag haft döttrar kanske det vore mer naturligt att åka på en weekend ihop o ta ett glas vin på stan. Kan jag ändå göra det med mina fantastiska söner? Det är nog min största sorg….

   Kram på dig

 36. S

  Tack för den beskrivningen.. precis så som jag känner nu när jag väntar pojk nr 2 och vet att det absolut är sista barnet. Har så länge jag kan minnas drömt om en dotter, mycket för att jag själv har sån bra relation till min mamma och förmodligen för att man på något sätt känner att man ”kan” tjejer när man är en tjej själv, det ligger en liksom närmast. Sen kan jag också sörja att det där flicknamnet jag fastnade för när jag var 17 år (alltså 15 år sedan) och som fortfarande är det namn jag skulle ge min dotter, aldrig kommer att få användas. Känner mig hemsk som har dessa tankar ibland, här har man haft turen att ens bli gravid och två ggr dessutom, och man väntar ett friskt barn (iaf enligt det som syns på RUL) också har man mage att känna en liten sorg mitt i allt 🙁

  1. johannakajson
   johannakajson

   <3. Sorg är något man känner och måste accpetera, bearbeta och så – just relationen till ens mamma och se sig som mamma till en vuxen dotter som man inte kommer få. <3. Sörj och känn att det är okej <3.

 37. Nettan

  Heja dig och grattis!! Blir så imponerad av dig och att du vågar vara så öppen med dina tankar och känslor! Vet att så många brottas med dessa tankar och det kan hjälpa många att inse att det inte är något fel i det, vi har en tjej sedan innan och ska ha barn i april, vet fortfarande inte vad det blir 😊 Kram

 38. Sara

  Grattis till sonen!!!!!!!!!!

  Tycker du är modig som är ärlig och som du säger det har inte med dina känslor till sönerna att göra.

  Jag har både en son och dotter, när jag fick min dotter blev många av pojkmammor avundsjuka och har nästan fryst ut mig. Pratat om detta med mammor som har just en av varje och det sjuka är att vi har lika erfarenheter. Detta är mycket vanligt just bland pojkmammor. Mammor till bara flickor har aldrig reagerat över att de inte har en son. Personligen är jag bara tacksam att jag ens har barn och att de är friska men måste ändå säga att få en dotter har varit väldigt väldigt speciellt det är magiskt och då älskar jag båda barnen exakt lika. Jag separerar också där att kärleken är exakt lika men bandet till dottern är magiskt. Det är också svårt att säga utan att folk missförstår.

  Alla som har söner har ett enormt ansvar! Nu är de barn men sen blir de vuxna män och det är faktiskt så att pijkföräldrar behöver arbeta extra hårt för at bryta strukturer. Att haven syster ger pojkar och pappor perspektiv så egentligen borde alla män ha en dotter eller syster, då skulle världen bli bättre.

  Tack för ärligt inlägg och du är inte missförstådd! Vi förstår att du älskar dina barn exakt lika oavsett.

  1. johannakajson
   johannakajson

   Tack för din kommentar och nej jag hör vääääldigt sällan om tjejmammor som har denna sorgen över att de inte får en son och jag kan förstå varför. För reltionen mellan mor och dotter ÄR speciell. Både när de är små och framförallt när de är vuxna. Så är det bara…

 39. Jennie

  Grattis till eran nye lille prins! Jag förstår dina känslor helt. Vi har två fantastiska döttrar (2,5 och 6 månader). Men jag kan känna samma känslor som dig fast åt andra hållet, att min sambo aldrig kommer att få en son. Men han har övertygat mig om att han är så glad över flickorna. Men det är bara den känslan jag får, att han kanske kommer sakna den son han aldrig fick.

  MEN jag älskar att flickorna har varandra, jag hoppas att dom får en stark relation, jag har saknat en syster ( har en bror som jag älskar) men tror andå att en relation bröder eller systrar emellan kan bli starkare på nått sätt. Ingen garanti men en förhoppning. Så därför tycker jag att det kan vara en fördel att få två av samma kön.

  Kramar till er!

 40. Julia

  Känner igen mig i de parallella känslorna. Mina pojkar är 4 och snart 2, känslorna kommer fortfarande ibland. Så lycklig för mina pojkar men känslan av att jag aldrig kommer få en tjej är en tyst sorg jag inte vågar säga högt, tycker att du är modig <3 känslorna kommer dock mer och mer sällan.

 41. Johanna

  Vad kul!! Stort grattis till er! Och det är klart man kan vara lycklig och ledsen på samma gång, Det här med att få barn (oavsett om det är det första eller andra, tjej eller kille) är ju också en sådan definitiv sak som ju styr resten av ens liv, Det är inte konstigt att många tankar snurrar och att känslorna är många och starka när man kan se livet liksom staka ut sig framför en, hur vissa dörrar stängs och andra öppnas. Jag tror inte du behöver oroa dig för att det du säger ska misstolkas, det riktigt lyser om dig när du pratar om hur fint ni kommer ha det du och dina tre killar!! Kram på dig!

 42. Tina

  Grattis fina Johanna!
  I USA säger man grandma både om man är farmor eller mormor. Det gillar jag starkt & tänker på det för min del då jag har en son & inte tänker skaffa fler <3 så behöver man inte associera till mor/far innerbörden :o) kram!

 43. Sara

  Åh grattis till lille! Jag tänker ofta att det är så himla viktigt att pojkar får bra mammor för att de ska växa upp till bra och kärleksfulla män. Och du verkar vara en så otroligt klok mamma så därför är det en win för universum att just du får söner!

 44. Linnea

  Åh Johanna, jag blev så berörd av din senaste vlogg. Du sätter ord på dina känslor så himla bra och jag förstår precis din känsla. Lycklig och samtidigt spinna iväg i tankarna sådär, är precis likadan. Är själv gravid med nr 2 i vecka 13 🙂

 45. Emma

  Herregud vad jag känner igen mig i det du beskriver! Jag har själv två söner och det är fantastiskt men ja, jag sörjer den dotter jag inte har. Det är verkligen min högsta önskan att även få en liten tjej men det får man ju såklart inte säga högt…och precis som du säger, frågan om man inte ska göra ett tredje försök kommer ju alltsom oftast (yngsta är 2 nu). Och påpekanden som ”visst önskar du att du hade en tjej också?” Avskyr det! Och vad vill folk att man ska svara på det? Det är ju inte så att man kan bestämma själv direkt… och det här med att det är lite beklagande att man fått två söner, så var det ju verkligen. Tänk då bara om nr tre också hade varit en kille…i andras ögon…folk bryr sig för mycket helt enkelt. De vill ju att man ska säga ”ja, jag önskar av hela mitt hjärta att det blir en tjej” (och även om man kanske gör det så är det ju inget man säger) För har man då indirekt sagt att en till prins inte är välkommen??

  Svamlig kommentar men vill egentligen bara säga tack för din öppenhet!
  Det är fantastiskt med två killar – lovar!

 46. Mickis

  Men åh vad underbart med en liten lillebror till Charles, stort grattis till hela familjen.
  Jag förstår precis hur du känner ang sorgen att aldrig få en dotter. Det betyder inte alls att man inte är glad för det man får. Såklart får man sörja något man aldrig får. Det är inte så konstigt och har inget att göra med kärleken för det man har <3
  Jag fick två fantastiska tjejer som jag njuter till fullo av. Men jag minns också när vi fick reda på att det var en till tjej i magen, det var precis som du säger självklart med en till tjej i vår familj glädjetårarna sprutade men också en liten annan känsla av att jag aldrig kommer ha en son. Jag tänker på det ibland, hur det skulle vara men tanken försvinner lika fort som den kommer.
  Stor kram

 47. Emma

  Så fint och grattis till er son. Jag känner så igen mig i allt du säger. Jag har två söner och det är fantastiskt ♡ har sörjt i perioder att jag aldrig kommer bli mormor men jag kommer bli en fantastisk farmor och jag har själv haft en bättre relation med min farmor än mormor. Farmor har alltid funnits där lagat God mat och hon kommer alltid med så kloka och goda råd. Hon är idsg 90 år och den piggaste bästa farmorn till mig och till sina barnbarnsbarn ♡

   1. Stina

    Och förstår precis din känsla om en dotter. Har själv två söner 😊 Men den sorgen gick över ganska fort och idag är jag så oerhört stolt och tacksam över mina två fina killar ❤

 48. Tess

  Wow grattis! Och du SÅ modigt av att lyfta dina känslor som jag verkligen kan känna med (fast lite olika situation ändå). Vi har en dotter sedan innan och har tänkt ”tänk att ha en av varje”. Vi vill ha två barn och Inga fler med tanke på väldigt jobbiga graviditeter och för att vi känner att det passar oss.
  Så vi RUL så måste jag säga att vi ändå hoppades lite extra på en pojke och det är en pojke som inom kort tittar ut hos oss. MEN efteråt blev jag också tom, för jag är ju en flickmamma? Och kommer jag älska en pojke lila mycket som en flicka? (SÅKLART, men ka tanken slog mig) och nu får ju inte vår dotter en syster, kommer de ändå vara nära? De tankarna svävade ett bra tag även om jag var överlycklig över att vi får en sån. Parallellt som du själv säger. Men vet du, det ÄR okej. För jag vet att jag kommer älska båda mina barn till 1000% och finnas där för de båda lila mycket och de kommer få en fantastisk relation som vi kan lägga grunden för. Och vår dotter får en lillebror som hon redan nu älskar (ja o en 2,5-årings mått). Men det ÄR naturligt att fundera över det man inte ”får” för det är ju så definitivt då. Så imponerad över att du vågar lyfta även svåra ämnen Johanna, det får oss som läsare att känna oss mer mänskliga (för NEJ, det är kanske inte känslor som man delar med alla för att man är orolig för reaktionerna och missförstånd). Kram! ❤️

  1. johannakajson
   johannakajson

   Tack snälla för din pepp om att jag vågade vädra tankarna och din fina kommentar och stort grattis till sonen — lycka till nu!!

 49. Frida

  Stort grattis! Har själv två pojkar (Charlie född november -14 och Viggo född april -17) & har alltid sett mig själv som en pojkmamma. Kan dock relatera med grejen att bli farmor och inte mormor, tycker också det känns konstigt att jag inte ska bli som min mamma som är världens bästa mormor till mina barn. Men jag får se till att bli bästa farmor istället 😁

  Ska bli så kul att få följa dig och dina pojkar!

 50. Elin

  Stort grattis till er pojke! Jag ryste när du berättade om dina känslor i videon. Jag har själv två små pojkar (6 och 2 år). Och när jag fick veta att vår yngsta var en kille såg jag också hela livet passera och just känslan av att inte få bli mormor eller göra de där typiska tjejsakerna tillsammans med någon. För oss blir det inte heller fler barn (vår yngsta som kom till tack vare ivf). Men de flesta i omgivningen reagerade med ”ni kan ju skaffa en tjej nästa gång”. Som om barn kommer på beställning och får det kön man saknar…. Jag älskar mina pojkar över allt annat och är så tacksam för att jag fått bli mamma två gånger (något jag aldrig trodde skulle hända ett tag). Men ibland dyker dottersakanden upp. Speciellt när andra personer får tjejer men tankarna försvinner sedan snabbt. Grattis igen och kram. Ska bli så kul att få följa mr Bebé

 51. Sophie

  Men stort GRATTIS! tänk vad kul med två små killar, som kan stötta varandra och relatera till varandra genom uppväxten och tonåren. Jag ska få min tredje pojke några veckor efter dig och jag blev också ledsen först, av samma anledning som dig – men jag hoppas och tror att det är något alldeles särskilt att uppfostra ett litet killgäng. På något sjukt sätt tänker jag mycket på vad ANDRA tycker, typ att de skulle tycka synd om mig. När jag berättade på jobbet sa mina tantkollegor ”näääää va synd det kulle ju bli en tjej, Åå nu får ni skaffa en fjärde”. Folk är dumma i huvudet ibland 🙂 ni kommer få det helt fantastiskt och en alldeles speciell upplevelse med era killar!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja EXAKT det inser jag också att jag ska utsättas för av ANDRA människor. Tänker att kommentarerna kommer nog mycket när Mr Bebé är 1-2 år och folk ska hetsa om att “nu är det väl dags att försöka er på en tredje så du får en tjej” typ. Det KOMMER JU KOMMA såna kommentarer och jag minns sååå många gånger jag hört folk säga så om andra mammor som bara har söner – att det är synd om dem som inte har tjejer där hemma… Och det är exakt därför jag hellre vill bejaka mina känslor nu så att det är klart sen för det är inte synd om mig överhuvudtaget – jag kommer ha ett fantastiskt liv med mina fantastiska söner <3.

   1. Sophie

    Så himla märkligt. Det gör mig provocerad att det finns folk som går runt och tror att de är lyckligare än mig för att de har en dotter. Vill typ bara gå runt och göra skitroliga saker med mina barn SÅ DOM SER HUR JÄVLA LYCKLIGA VI ÄR och att vi har mycket roligare!!! Går runt och hoppas i smyg att de ska hamna i något pubertetskaos där deras dotter blir punkrockare och avslutar varje middag med att springa upp till rummet och skrika “jag hatar er!!!” (det här var alltså jag för 15 år sedan)

 52. -Jenny-

  Grattis till lillebror. ❤️

  (Jag har två killar. Ville ha två killar. Det blir inga fler barn. Enda nackdelen är att jag kanske blir en farmor om många år. Inte en mormor. Och det känns fel. En mormor för mig är mysig, mjuk och bakar och lagar mat. En farmor är strängare, kallare och mer strikt även om det är lika mycket kärlek. Knäppt att tänka så och att min egen uppväxt speglar hur jag känner. Jag får helt enkelt se till att bli en mjuk, mysig farmor!)

 53. Anna i stugan

  Jag får med största sannolikhet heller aldrig någon dotter, och kan också sörja det. Det betyder ju inte att jag älskar min son mindre för det. Eller att jag inte är tacksam för det jag har. Jag tänker att det betyder att jag är en hel människa som rymmer flera känslor på en gång 🙂

 54. Malin

  Du kommer bli en fantastisk farmor! Tror dina eventuella framtida barnbarn på riktigt kommer att tycka att de har den häftigaste farmor som finns!♥

 55. Linn

  Gratulerar!
  Förstår dina tankar med att inte få uppleva en dotter. Men som lite tröst medan du “sörjer” så kan du tänka att du har en speciell relation till Donna och den kommer säkert bestå. Så du har ju en flicka på sätt och vis, även on det inte är samma men hoppas du förstår min tanke. Två pojkar är ju underbart!!! Och då blir du också mer speciell för du är enda kvinnan i huset, en drottning med andra ord.
  Stort grattis till er än en gång!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja jag pratar en del om det i vloggen,, min starka, coola lilla Donna <3. Älskar drottning i huset grejen1! Haha